Birde discoveryi önerdiler vtr 10 x40 x 50 varmış bilgin usta
Ksavaci tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Merhaba , ustalar üstadlar bt65 ve Flash için kullanabileceğim bütçede max 3000 olarak düşündüğüm bir dürbüne ihtiyacım var fakat çok saçma şekilde kafam karıştı çok seçenek var ve forumda birsürü konu okudum herkes kendine göre bir marka belirlemiş sonuç olarak vectoptics opsl 17 de yoğunlaştım varımdır başka bir yorum katacak olan.100 metrede etkili bir grupman yapmak istiyorum yardım lütfen ,bu arada koleksiyona ilerleyen zamanda Hercules yada fx tarzı daha kaliteli bir tüfeğe geçebilirim onda da kullanmak istiyorum
-
Tabi Ford yetkili serviste çalışıyorum kıdemli uzmanım
-
Bugün 14 derece ?
-
Bende de c15 blowback var isteyen olursa satabilirim yada dürbün ile takas edebilirim
-
Ustalar hayırlı günler hobide yeniyim forumda çok araştırdım fakat geçerli bir konu bulamadım tüfeğim için dürbün ve ayak arıyorum ortalama 50 100 m atışı için 2.el temizde olur elden teslim alabileceğim yada öneride olur bana bir akıl verin araştırmaktan sıkıldım hawke diyeni var diana diyeni var AliExpress den idare ten al diyeni var ben bu tüfek te master yapmadan pcp ye geçemeyeceğim yol gösterirseniz sevinirim saygılar sevgiler.
-
Co2 tüp kullanışı nasıl hocam kaç şarhörle bitiyor tüp? Güç aynı zamanda iyi mi? Birde üst mekanizmayı kitleme varmı son mermiyı sıkınca onu merak ediyorum
Kullanışlı gayet güzel aşırı gerçekçi duruyor 30 mermiden sonra çok etkili olmuyor ama 30 a kadar iyi mekanizma kirlenmesi yok ateşliler gibi
-
-
2.800 lafı geçti sanki hadi inşallah ?
-
selamlar. Konuyu doğru yere açtımmı bilmiyorum. Gamo r77 co2 tüplü tabancama co2 tüpünü taktığım gibi bütün hava hızla tüpten boşalıyor. Açıp tamir etmeye çalışıcam. Daha önce co2 tüplü tabanca tamiri yapan arkadaşlarımızdan nasıl bir yol izlemem gerekir fikir bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba dostum bende gamo c15 blowback var aynı sorunu bende yaşadım tamire gönderdim iç mekanizmayı değiştirip geri gönderdiler tek bir orling için eski çıkan parçasını da istedim ki 2.sinde ben tamir edeyim diye gelen parçanın içindeki orling 10 milim genişliğinde 1 milim kalınlığında ortası 3 mm delik kauçuk bir parça bence el becerin varsa söküp kendin tamir etmelisin 60 TL +KDV ücret verdim normalde bu orling max 5 TL falandır boşuna kazıklanma(parça elimde foto yükleyemedim 0544 35 35 991 istersen mesaj at wp dan sana resim atabilirim)
-
Youtube dan yardim alirsaniz cok daha kolay olur isiniz. Bir cok video bulabilirsiniz
?Doğru ya aklıma gelmemişti
-
Merhaba Konuyu hortlatmak gibi olacak ama resimleri tekrar yükleyebilir miyiz
-
Alma denmesinin sebebi teknik olarak oluşabilecek hatalar . Mesela gaz boşalırsa veya başka bi sorun çıkarsa teknik olarak müdahale edemezsiniz . Yaylı tüfeklerin tamiri biraz daha kolaydır . Yayına vs birşey olsa daha ucuzdur . Buna karsın vortex güç azalma olmaz daha stabildir tepme daha az ve tek yönlü(söylenen böyle) bundan dolayı biraz daha dürbün dostudur ama yine de dampasız kalitesiz bir dürbün kullanamazsınız . Mod 135 qe vortex kullanıcısıyım bende memnunum ama sorun çıkarmasına da kendimi hazırlıklı tutuyorum. Hawke 3-9x40 Dürbünü de dampa ayak lastik bağlama yöntemiyle zorla üstünde ayar bozulmadan tutuyorıö
Bende dürbün ve dampa ayak alacağım fakat ilk başta buna alışmam lazım cevap için teşekkür ediyorum çok açıklayıcı oldu ama geçen gün bir vitrinde HERCULES gördüm ayaklarım yerden kesildi birkaç da 400 500 m atış seyrettim gerçekten etkileyici silah daha bunda master yapmadan ona da geçmek istemiyorum bakalım nasıl olacak
-
Hahaha Yok canım bendekilerin isabeti on numara Gerçi birini verdim şu an. Diğeri red dotluydu ona da dürbün dampa ayarladım şimdi bu şekilde kullanıyorum. Dağlara taşlara derken çok uzak atışlarda red dot çok iyi oluyordu. düştüğü yeri rahatlıkla görebiliyor ve rahat nişan alabiliyordum. 150 metre civarı atışlarım da oldu büyük bira şişelerine. Gayet isabetliydi. ilk atışta vuramasam da bir kaç atışta bir vurabiliyordum. jsb 18.13 ile daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu tüfeği alanların genel sıkıntısı "Sniper" yazdığı için herkes direk dürbünü takıp nokta atışı bekliyor. Oysa önce tüfeğe bi alışmak ve başlarda dürbünsüz red dotsuz vs kullanmak gerek en azından yay yumuşayana kadar. Biz buna yay rodajı diyoruz. Bir de kesinlikle dürbün ya da red dot takılı iken omuza dayamadan boşa atış yapmak bile dürbüne o kadar hasar veriyor ki. 3-5 yıldır kullandığım 3x9x32 dürbünüm bir arkadaşımın omzuna dayamadan, tüfeği sandalyenin üzerine dayayıp 50 civarı atış yapmıştı. Sonra atışa gittiğim zaman tüfeği kenara koymuştum. Sonra toplayayım diye elime aldım acaba dolu muydu diye tetiği çektim dürbün yakınlaştırma tamburundan koparak arkası elime geldi dürbünün patlamasını arkadaşın o şekilde atış yapmasına bağlıyorum çünkü ben kolay kolay omzuma dayamadan atış yapmazdım. arkadaşın biri hatsan protector dürbün ayağı ile ilgili bir soru sorarken atış sehpasına koyduğu tüfeği ile atış yapmış ve videoya çekmişti, haliyle omzuna dayamadığı için oluşan ciddi sarsıntıyı görmüştüm. Bunun üzerine de benim dürbün patlayınca omuza dayayarak atış yapmanın önemini bir kez daha anlamış oldum. Aynı şekilde red dot içinde geçerli.
Vortex sistemlerde de pek rodaj vs beklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Yaylı göre tepme az olsa da fazla sayılacak bir tepme mevcut. Onun için direk dampa+ küçük çaplı dürbün ya da direk küçük ya da sağlam bir red dot takılıp kullanılabilir. Bir kaç tip de red dot mevcut. Bunların bazıları tek camlı bazıları ise minik dürbün gibi olanlar. hangisi sağlam diye sorarsanız eğer tek camlı olanların camı bir süre sonra çıkıyor düşüyor. Onu da düşünce ve ya sallandığını görünce japon ile kenarlarından yapıştırarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Dürbün tipinde olanlar da ise kesinlikle küçük çaplı olanlar tercih edilmeli. normal dürbünlerde de olacağı gibi bu tip red dotlarında lens lerinde gevşemeler, kopmalar, yerinden çıkmalar olabiliyor.
Başka arkadaşların da faydalanması için uzun uzun yazdım. Bir çoğu hobidaşımız bu hobiye başlarken bunlardan habersiz olarak mod 125-135-150- 155 gibi magnum sınıfı havalı tüfekleri alarak direk dürbün kullanımına başvuruyor ve sonucunda isabetsizlikle, ayarsızlıkla karşılaşıp hobiden soğuyorlar. daha fazla ayrıntı ve bilgi için özelden yazın telefondan konuşalım yoksa yaz yaz bitmez saygılarla.Ellerine sağlık üstad tecrüben ile beni bayağa bilgilendirdin.
-
Gamo c15 blowback bir bak derim ben kullanıyorum gayet güzel ve memnunum
-
Bilgiler için teşekkür ediyorum çok açıklayıcı olmuş ?
-
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim mod 85 sniper vortex kullanıyorum hemen hemen 900 adet pellet bitirdim(spoton 18 gain 5.5) ve bir eksisini görmedim nedir bilmem gereken vortex alma sakın hata yaparsın gibi yaklaşımları bu aralar çok okur oldum
-
selamlar. Kısa mesafede (7-20 mt arası) gerçeğe yakın atışlar yapabilecek bir silah almak istiyorum. Arka arkaya 8 10 atış yapılabilmesi açısından kurmalılar tercih dışı kalıyor. Co2 li ve yivseti bulunan, ağırlığı gerçek tabancalara yakın (800 gr civarı)Tahrip gücü önemli değil. Anladığım kadarıyla pellet olması gerekli. Önerebileceğiniz silahlar nelerdir acaba??? Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba bende gamo c15 blowback serisi var bellirtiğin mesafelerde bir hayli güçlü ve yeterince keyif veriyor 7 aydır aktif olarak kullanıyorum 100 ün üzerinde tüp ve bi okadar da kutu pellet ve bb bitirdim gayet memnunum bi incelemenin tavsiye ediyorum
-
Yorumun için teşekkür ediyorum şimdi de başka bir arkadaş crosman iceman'ı çok tavsiye ediyor seçim yapmak ne zorlaştı arkadaşlar ya
-
Arkadaşlar merhaba ben 1 aydır crosman wigilante marka tabancayı araştırıyorum ama kayda değer bir yorum bulamadım.Tabanca olarak Hobiye yeni başladım daha önce Striger Edge kullanıyordum fakat motosiklet kullanıcısıyım haliyle taşımak dert oluyor.Tabancadan beklentim yivset ayrıca hem pellet hem bb olması beni çok etkiliyor tabi aynı fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz bir silah varsa merakla bekliyorum Aranızda kullanan yada kesin bir şekilde fikri olan yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ediyorum Saygılar sevgiler