eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Anlayışınız için ben teşekkür ederim.

Ankara'da "bulenth" Bülent abi'de vardı sanırım S10, hatırladığım kadarını yazayım.

Pompa ile dolum zorluğu her PCP gibi olsa gerek. Güç olarak son derece tatmin edici fakat isabet ve hız istikrarı açısından o kadar stabil olmayan bir tüfek. Regülatör takılarak fazla gücü dizginlenmeye, stabilite ve isabeti arttırılmaya çalışılıyor genelde görebildiğim kadarıyla. 1500lira gibi hiç de az olmayan bir etikete de sahip. Benzer fiyattaki T12 bana göre daha iyi bir seçim olacaktır.

mermiyi koordinat sistemi üzerinde düşünürsek, yer çekimi kuveti -y ekseni yönünde etki eder. tam aksi yönde(+y ekseni yönünde) bi kuvvet uygulanmadıkça x ekseni üzerinde istenilen kuvvet uygulansın cisimler aynı zamanda yere düşer.

Bu benim sorduğum soruya bir cevap mıydı?

Başka cevaplar bekliyorum. Hadi ama çok sessiz kaldınız. :)

Soruyu tekrarlayayım:

Alıntı

Yerden aynı yükseklikten, biri yere bırakılan ve diğeri yataya paralel bir yivli silah ile atılan iki özdeş mermi düşünelim. Yivli silahtan çıkan mermi arkadan bakıldığında saat yönünde bir rotasyona sahip olsun.

Mermilerin rüzgarsız havada, sağdan yatay rüzgarlı havada ve soldan yatay rüzgarlı havada ayrı ayrı düşüşleri nasıl olur? Bırakılan mı önce düşer, atılan mı önce düşer, yoksa ikisi yine aynı anda mı düşer?

Bahsettiğiniz dizel etkisini kullanan 1954 tarihli bir silah vardı aslında: Weihrauch Barakuda EL54

Her atışta piston içine ufak bir miktar eter buharı enjekte ederek çalışan bir tüfek. Sorunları ise piston keçesini paralaması, oluşan ani ters basınça nedeniyle yay kırması, eter ampüllerinin zor temin edilmesi, peletlerin kafalarının kopup eteklerinin namlu içinde kalması nedeniyle yalnızca kurşun BB atabilmesi ve teknik olarak ateşli silah sayılması. ^^

Tartışacak ya da alınacak birşey yok ortada. Siz bilgi istemişsiniz, Erdem abi de eski konularda bulabileceğiniz söylemiş.

Kimse bunlar zaten yazıldı, aynı şey için konu açamazsın demiyor. Öyle olsa konu silinir giderdi zaten. Sadece istediğiniz bilgilerin eski konularda bulunduğu söylenmiş. Kullanan, yorum yapacak olanlar için konu burada. Zaten yorumlarını yapacaklardır.

Bu yazılanlardan hiç kimse "eski konuları okumadan yeni konu açmamalıyım" gibi bir anlam da çıkarmasın lütfen. Yalnızca eski konuları okurlarsa kafalarındaki soru işaretlerinin çoğunu gidererek ve yeni açacakları konularda daha ince ve önemli detaylar hakkında bilgi isteyebilirler. Böylece hem daha kısa sürede, hem de tercihlerinde daha büyük rol oynayacak detaylar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

Peki ben soruyu biraz daha dallandırayım.

Yerden aynı yükseklikten, biri yere bırakılan ve diğeri yataya paralel bir yivli silah ile atılan iki özdeş mermi düşünelim. Yivli silahtan çıkan mermi arkadan bakıldığında saat yönünde bir rotasyona sahip olsun.

Mermilerin rüzgarsız havada, sağdan rüzgarlı havada ve soldan rüzgarlı havada ayrı ayrı düşüşleri nasıl olur? Bırakılan mı önce düşer, atılan mı önce düşer, yoksa ikisi yine aynı anda mı düşer?

Hadi bakalım, bunu tartışmamıştık hiç.

Aynı anda düşer. Daha önce de yazıldı, tartışıldı forumda. Aslında tartışılacak bir şey de yok, fizik kuralları sabit.

Aynı şartlar altında özdeş iki cisim, uygulanan yatay kuvvetten bağımsız olarak aynı süre içinde aynı miktarda düşme ile karşılaşırlar. İster silahtan atılsın, ister arkasına roket bağlansın cisme sadece yerçekimi kuvvetine etkisiz olan yatay kuvvet uygulanırsa uygulanan kuvvetin büyüklüğünden bağımsız olarak cismin düşme hızı sabit kalır. Cisimlerden birini ışık hızına çıkartmıyorsak tabii.

Silahların iki sıfır noktasına sahip olmasının nedeni atışlarda aslında namluyu hafifçe yerden yükseğe doğru tutuyor olmamızdır. Yoksa yataya paralel namludan atılan cisim başka bir kuvvet uygulanmadan mistik bir biçimde kendiliğinden yükselişe geçmez.

Şu Zoraki'yi çok merak ediyorum. Sanırım ilk defa göğsümüzü gere gere önerecebileceğimiz, yerli olmasıyla övünebileceğimiz bir havalı silahımız oldu. Bir de tecrübe etme imkanımız olsa...

Her kulanımdan sonra tüfeğin yüzeyini nem ve parmak izinden arındırıp uygun bir silah yağı ile ince bir tabaka halinde yağlarsan yeterli olur. Namlu temizliğini sürekli tekrarlamana gerek yok. Namlunun kirlendiğini atışlarında hissedip isabet problemi yaşamaya başladığında temizlesen yeterli.

İlla Hatsan alcaksan ikinci el bir birinci nesil Webley Patriot yakalamaya bak. Hatsan montajı bir silah olmakla birlikte gerek güç gerekse isabet bakımında süper bir alettir. Birinci nesil diye bilinen İngiliz parçaların Hatsan tarafından montajlanmasıyla üretilen ilk seri ardından çıkanlar tamamen Hatsan üretimi ve malesef ilk serinin yanına bile yaklaşamıyor kalite açısından.

sanırım 4.5 mm saçma dediniz,zaten sorun çapta değildi sarjör deliğininin içindeki sette yedek şarjörle tabancayla beraber gelen şarjöre aynı girmiyor saçmalar.

Hayır, 4,52 diyor. Çapları 4,5mm'ye göre biraz daha büyük olduğundan şarjöre tam oturmama problemini çözebilir.

Herkese iyi forumlar .Forumu uzun zamndır takip etmekteyim.Ben daha ziyade karanlık taraftan aydınlık tarafa geçmeye uğraşmaktayım ateşli yivsiz ,ve yaylı tüfeğim var ama pcp için halen beklemedeyim.Merak ettiğim acaba ankara team in haftalık buluşmalarında ateşli atışları yapıyor musunuz?Buluşmaya katılan arkadaşlar ateşli tüfeklerini getiriyorlar mı? yer uygun mu? Ben de katılsam olur mu:))

Sabahın erken saatlerinde karanlık taraf büyüleri de yapılıyor. Her zaman bekleriz.

Mustafa Serdar beyin konu açmayı tavsiye etmesi forum konsepti açısından bu tip yardımlaşmaların özel mesaj yoluyla gerçekleştirilmesinin sakıncalı olmasından kaynaklanıyor. Bunun gibi konuları özel mesaj yoluyla tartışacak ve tecrübelerimizi özel mesaj yoluyla aktaracaksak forumun ne anlamı var değil mi?

RaptorX de aynı konuların daha önce özel mesaj yerine forumda konu açılarak tartışılmış ve paylaşılmış olduğunu söylüyor. Bahsettiği konularda yığınlarla kullanıcı yorumu da, başka silahlarla kıyaslaması da mevcut. Aradığınız cevapların bir hayli fazlası zaten geçmiş konularda var. Aynı sorular her seferinde tekrar cevaplanacaksa eski yazılanları saklamanın bir anlamı olmazdı, forum yerine chat odaları kurulurdu.

S10 pek tanıdığım bir silah değil. O yüzden yorum yapmayarak ben de eski konuları araştırmanızı önereceğim.

Hiç fena değil. Fakat ilk bakışta gözüm bir şey çarptı ki mekanizmanın kurulması için düşündüğün ufak basınç odasındaki basınç yüzünden bu silah ateş etmez. Tüpten sonraki ikinci sarı parçanın aşağı kayarak bu odadaki havayı tahliye edeceğini düşünmüşsün sanırım ama o parçayı aşağı itecek olan yine hareketli ve basınçla kurulan mekanizma ve o basınç düşmeden ileri kayarak o parçayı aşağı itemez.

Bilemiyorum yanlış mı anladım.

Ama yine de çok hoş bir çalışma. Üzerinde çalışılırsa bir şeyler çıkarılabilir gibi. Ellerine sağlık.

Bir de bu tırnak kopacakmış da, şarjör de otomatik indeksli olduğundan silah tam otomatiğe bağlayacakmış da, şarjör bitene kadar seri atış yapacakmış.

Aklı evvellerin hangisiydi bunu yazan hatırlamıyorum ama "İyi diyorsun da boltu kim çekecek o arada güzelim?" diye özel mesaj yazıp sonra yüzgöz olmayayım diye yollamadan sildiğimi hatırlarım.

Hayal alemi pek genişti yazan arkadaşın.