Evet, ben fırsat bulursam orayla ilgili bilgi edinmeye çalışacağım.
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Konu ile ilgili Muhammed Akgul Bey'in cevap hakkını kullanmak isteyerek konu altına eklememi rica ettiği yazısını ekliyorum:
Muhammed Akgul yazdı:Ben görüşlerimi belirtirken markadan çok konuşma ve hitap üslubuyla alakalı düşüncelerimi belirttim.hepimiz şu veya bu şekilde bu hobiyi icra ediyoruz.yarın belki Hatsan sözkonusu eleştileri sona erdirecek daha kaliteli bir silah çıkarır ve ithal silahlarla aynı kaliteye ulaşır, bizde gururla kullanırız.ama şahsım adına öyle bir zaman gelirse ve ithal silahlara behsettiğim üslupta konuşulur, yazılır, çizilirse ben ve benim gibi düşünenler de o zaman gıkını çıkarmazsa işte o zaman samimiyetsiz olduğumuz günyüzüne çıkar.yani benim derdim o marka, bu marka, yerli, ithal vs. vs. değil.benim derdim ve sıkıntım üslup kunusunda.sanalda olsa millet olarak birbirimizi kırmamak gerekir.hayatın güzelliklerini yaşamak yerine, zevklerinden faydalanmak yerine, iyi ve güzel zaman geçirmek yerine neden kavgayı, gürültüyü yeğleyelim.tarafsız ve erdemli olmak sözle yada propaganda ile değil yaşam tarzıyla, insanlara ve kurumlara bakış ve hitap şekliyle sonuçta insana saygıyla olur.insanlara saygılı olan kim varsa hepsine saygılarımla.umarım maksadım şimdi hasıl olmuştur.keyifli atışlar dilerim.saygılarımla.
-
Ayrıca anladığım kadarıyla fotoğraftaki örnek solak bolt action.
İsim tercihi de süper.
-
elinde ki silah yada herhangi bir mal bir avuç çamur bile olsa, artılarını görmek gerekir.eksilerini de kırmadan, incitmeden söylemek gerekir.
Çok zaman incitmeden söylüyoruz, kabalaşmamaya dikkat görteriyoruz ama biz de insanız. Aynı şeyleri kaç yıldır sayfa sayfa yazmaktan bunalıyoruz ve arada artık ne demek istediğimizin anlaşılacağını umarak kendi aramızda ufak dokundurmalar da yapıyoruz. Bence bunda alınacak gücenek bir durum yok. Ben uzun zaman CFX kullandım, AnkaraTeam'de tüm abilerimin elinde FX'ler varken CFX'le atış yaptım. O zaman o tüfeklerle kıyaslayınca kendi tüfeğimle de dalga geçtim. Yeri geldi pelet yükleme sitemine sövdüm saydım.
Tüfeğimi seviyordum, çok da emek verip iyi bir tüfek haline getirmiştim ama yine de dalgamı geçebiliyordum. Bunda gücenek alınacak bir durum olduğunu hiç düşünmedim. Şahsım adına tavrım bazen alaycı bir üsluba kayıyorsa belki de bunun sebebi herkesi kendim kadar açık görüşlü farzetmem olabilir.
Lakin forumu araştırırsanız Hatsan konusunda padişah fermanı uzunluğunda yığınla yazım olduğunu, Hatsan'ı eleştirirken Hatsan'ın daha iyi olmasını ve gönül rahatlığıyla Hatsan tavsiye edebilmeyi istediğimi defalarca belirttiğimi göreceksiniz. Hatta düşük bütçeli arkadaşlara bir kaç defa Mod95 SAS tavsiye ettiğimi de hatırlıyorum.
yarın kullandığımız ithal silahların üretildiği ülkelerden biri çıkar da benzer bir fütursuzluk yaparsa ülkemize, milletimize o zaman suçlu o devlet mi olur.o millet mi olur.o firma mı olur.yoksa kullanıcıları mı yani biz mi oluruz.
Hangi marka, hangi menşei olursa olsun ayıplı mal ayıplıdır ve ayıbı dile getirilir. Kimsenin ithal malın hatasını kusurunu sakladığını sanmıyorum. Bir kusur olduğunda muhakkak üzerinde yazılır çizilir. Örnek olarak ilk aklıma gelen 5.5mm CFX'lerin namlu hatasıydı mesela. Yazıldı çizildi söylendi. Yine Gamo tetikleri eleştirildi hatta bizzat ben GRT-III tetiği neden üretimde standart olarak uygulamıyorlar diye sorduğumu hatırlıyorum forumda.
Bakın kendi tüfeğim, ilk tüfeğim ama hatalarını yine söylüyorum.
Hatsan da hatlarında ısrar ettiği sürece hatalarını yazmaya devam edeceğim.
Bana göre benim Hatsan'ın hatalarını düzeltmesini, kalitesini arttırmasını, kullanıcılarını memnun etmesini umarak yaptığım eleştirilerdense Hatsan'ın ben ve başkaları tarafından yıllardır yazılanları dikkate almadan aynı hataları, aynı kalitesizliği sürdürme inadını göstererek kullanıcılarına aynı düşük kalite ve kullanılabilirliği reva görmesi daha büyük aşağılama, daha büyük hakaret.
Düzeltme ve not: Yazıda harf hatası ile kullanmış olduğum "Hatsan da hatlarında ısrar ettiği sürece..." sözü "halt" kelimesi şeklinde yanlış anlaşılabilir. Esas yazmak istediğim şey ise "Hatsan da hatalarında ısrar ettiği sürece..." olacaktır.
Bu arada konuya bu mesajı eklerken dalgınlıkla konunun kilitlenmiş olduğunu farketmemişim. Bu konuda Muhammed Akgul beyin cevap hakkı ile ilgili bir sezenişi oldu. Kendisinin konu ile ilgili yazmak istediği bir cevap olursa konu altına eklemekten memnuniyet duyacağım. -
X20 için 1000fps diyorlar zaten. Plastik ceketli peletlerle ulaşabilir sanırım 1000fps'ye.
-
bebeler 10 günlük anca
fotoğrafların büyük halleri açılmadı, küçük hallerine bakarak bayağı bir atmışım anlaşılan.
-
Etkilidir ama isabetli değildir. Yine de İnce Mehmet'ten iyidir.
-
-
Kadir abi yavruları 2 aylık olana kadar verme. Anladığım kadarıyla ancak 4 haftalıklar.
6 haftalık olduklarında bir eczaneden kontil alıp ufak bir enjektör yardımıyla her birine 0.5ml kadar içir. Anneden alabilecekleri dahili parazitlere karşı çok önemli bu.
Fakat parazit ilaçları aslında zehirdir ve yavrular sağlıklı, dinç ve yeterli kiloda değilse kontil içirmeden önce biraz daha gelişmelerini bekle. Aksi halde faydadan çok zararı olur.Ve evet, anneyi kısırlaştır. 100-150lira gibi bir fiyata kısırlaştırma operasyonunu gerçekleştirirler. İyi bir veteriner olmasına dikkat et, dişilerde erkkelerde olduğundan biraz daha zor oluyor operasyon. Operasyon öncesi 24 saat yemek ve su vermemen gerekir. Operasyon sonrası anesteziden baygın halde olacaktır, kendine gelmesi 8-10 saat, toparlanması ise ertesi güne kadar sürebilir. Sonrasında belinde bandajla gezer durur, sana sadece bandajı açmadığından emin olmak kalır.
-
Bu arada benim Hatsan'ın 3 kuruş maliyetle daha kaliteli koyamadığı kundaktaki bir vidasını gevşetemiyorum.(dün içine ettim sayılır.) Servise göndermeden, yarın gelirsen elinden öptüreceğim keratayı
Seve seve. Alet edevat getireyim yanımda. Hem de bakalım Quattro tetik ne kadar quattro'ymuş...
-
Böylece düzgün bir haritamız da oluşmuş oldu. =)
-
Arkadaşlar kaçta buluşacaksınız? ben de geleceğim bir de, yerde bir değişiklik var mı ?
Sabah 6 - 6:30 gibi gelenler olur. İlk olarak 2. çamlıkta karanlık taraf diye bahsedilen ateşli silahlar eğlencesi yaşanır, ardından Paintsign'a inilir ve havalılar çıkar ortaya.
Yarın sanırım Tolga Mod95SAS'ını da getirecek, onu da görmüş olursun. Sanırım gördüğüm en düzgün Hatsan diyebilirim.
AnkaraTeam buluşma noktaları haritası'na tıklayıp sağ üstten satellite ya da uydu görüntüsüne geçersen buluşma yerlerini harita üzerinde görebilirsin.
-
Annemin makine sıkmaya geçtiğinde banyonun içinde yürümeye başlaması nedeniyle rahmetli babamı çağırmasını hala hatırlıyorum.Daha sonra ithal malların yurda girmesiyle bu grup kalite kontrol ve ar-ge mantığını tamamen değiştirerek dev markalar ile rekabet edebilecek ürünler yapmaya başladı ve şu anda tüm dünyaya kaliteli ürün satıyor.
Efsanevi TOÇ!
Bir de konunu şu yanı var. Hatsan ürünlerinde yaşanan sorunların üçte biri bugün örneğin Arçelik ya da ne bileyim Vestel'de, Beko'da yaşansa yerin dibine sokarız firmayı.
-
hatsana karşı olan bu tavrınızı hatsan kullanıcılarına saygısızlık olarak algılıyorum lütfen bu tarz konuşmayın.Bu tarz hatsanı küçük gören konuşmalar yapmamalısınız forumda çoğu kişi hatsan tüfek kullanıyor.iyi günler
Hatsan'a karşı olan tavrımla Hatsan kullanıcıların nasıl bir alakası var? Hatsan silaları siz mi üretiyorsunuz yoksa bütüm milletçe hep beraber mi üretiyoruz?
Hatsan'a yaptığım eleştiriler sadece Hatsan içindir. Çevreme Hatsan almayın derim ama kimseyi asla Hatsan aldığı için küçümsemem. Bilakis Hatsan ile sorun yaşayan tanaıdıklarıma arkadaşlarıma da elimden geldiğince yardım etmeye, onları silahlarını servise yollama mecburiyetinden kurtarmaya çalışırım.
Hatsan kullanıcısıysanız Hatsan'a benden çok eleştiri yöneltmeniz gerekir. Hatsan'ın gelişmesini benden çok istemeniz gerekir ama nedense benim gibi eleştiri yapamları Hatsan'ı aşağılıyor, Hatsan'ın gelişmesini istemiyormuş gibi algılıyorsunuz.
Hatsan benim gibi eleştirilerde bulunan müşterilerin sadece onda birini dinlemiş olsaydı, dinlediği eleştirilerin de onda birini üretim yöntemlerini şekillendirmede kullanmış olsaydı şimdi aynı maliyete çok daha kaliteli silahlar üretiyor olurdu.
Doğan'la Şahin'lei Renault 12'yle Toros'la diye dalga geçmeyenimiz var mıdır? Şahin alanlarla mı dalga geçmiş mi oluyoruz? Peugeot J9 at taşımak için yapılmış bir arab mesela ama milletçe servislerde çoğumuz hergün biniyoruz bu araçlara. Aracın kötü olduğunu, asli amacının insan taşımak olmadığını söylediğimiz vakit aracı eleştirmiş mi oluyoruz yoksa içindekilere at mı demiş oluyoruz?
Yukarıda yazdığım problemlerin her biri ile ben bizzat karşılaştım AT-44'te. Yani dalga geçmek için yazmadım. Fakat Hatsan fanatikleri ben ve benim gibileri yalan söylüyor sandığı için size yazdıklarım aşağılamak gibi geliyor. Kimseyi aşağılamıyorum, yazdıklarım gerçekler. Bu gerçekler size aşağılık geliyorsa üzgünüm ama gerçekler böyle.
-
Tüfeğin namlusu gevşemiş olabilir, moderatör pulları isabet almış olabilir, hız stabilitesinde bozulma olmuş olabilir... Hatsan bu, her şey olabilir.
-
Her zaman bekleriz.
-
Evet, doğal haliyle tepmesi fazla olmayan bir silah fakat "yarı tepmeli" ibaresini gerektirecek bir mekanizma ya da sisteme sahip değil.
İthalatçının verdiği bilgi bu yöndeyse yanlış bilgi veriyor demektir. HW97k yarı tepmeli değil, sadece "fazla tepmeyen" bir silah diyebiliriz. -
Dediğim gibi tepme önleyici bir mekanizma bulunmuyor zaten ama belki tabirin dayandırıldığı bir nokta vardır diye sormuştum. Hani bir parça vs.nin yanlış anlaşılarak tepme azaltıcı bir mekanizma sanılması gibi.
Anti-beartrap mekanizması tepme önleyici sanılmış olabilir mi acaba?
-
Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de forumda bir yerde HW97k için benzer bir ifade okumuştum da, o yüzden merak ettim.
-
HW97k içerisinde tepme önleyecek herhangi bir mekanizma bulunmuyor. "Yarı tepmeli"den kastınızı biraz açabilir misiniz acaba?