eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben kişisel tavsiyemi belirtmemişim. Kesinlikle HW97k öneriyorum. Mükemmel ağırlık dengesi ve son derece iyi ayarlanmış MonteCarlo yanak dayanağı HW77'ye göre en önemli üstünlükleri. Dürbünsüz kullanılamıyor ama havalı tüfek alıp da dürbün almayana da çok nadir rastlanır herhalde.

HW77 uzun, HW97kısa namluya sahip. Ayrıca HW77'de bulunan gez ve arpacık Hw97k'da bulunmuyor. Onun yerine bir moderatöre sahip.

HW97k HW77'nin FT müsabakaları için geliştirilmiş bir versiyonu diyebiliriz sanırım. HW97k'yı kullanmak için bir dürbün almak da şart.

Ben uzun mesafede isabet ve tahribat için 5.5mm tavsiye ederim.

Artı şeklindeki kıl. =)
    Artıkıldan kasıt genelde yatay ve dikey çizgilerin tam olarak kesiştiği nokta oluyor ama aynı zamanda o artı şeklindeki yapının tümüne de artıkıl deniyor.

50x zoom 35mm formatta 50x50=2500mm lense eşdeğer. Buna Nikon Dx formatın 1.5 crop faktörünü de eklersek 2500/1.5=1667mm çıkar. Canon'un 1.6 crop oranı ile ise 1563mm.

Bu dürbünleri ornitofoto için kullanmanız pek mümkün değil. İlk sebep dürbünlerin odak mesafesinin fotoğraf makinalarına uygun olmaması. Yani bir dürbünü bir adaptörle her hangi bir şekilde bir kamera gövdesine monte etseniz bile dürbün görüntüsü kamera lensinde olduğu gibi film ya da sensör üzerine düşmeyecektir. Dürbünü mevcut lensin önüne bir teleconverter mantığı ile monte ederseniz görüntü alabilirsiniz fakat gerek eye bell denen dürbünün göz merceğinin çapı ile lens çapı uyumsuzluğu, gerekse dürbünün eye relief denen net görüntünün oluştuğu mesafe bir dürbünü bir lense monte etmek için oldukça özel bir aparat imal edilmesini gerektirecektir.

En büyük problem f değeri olacaktır ki iyi bir lens üzerine monte edilmiş çok iyi bir dürbünle bile 50X büyütmede f/20'nin üzerine çıkılabileceğini pek sanmıyorum.

Düşündükçe aklıma geliyor. Lens önüne koyduğunuz bir dürbün makinanın metering, focus gibi tüm hayati fonksiyonlarını altüst ediyor. Özellikle autofocus görüntüye mi yoksa artıkıla mı odaklanacağını bilemiyor. Dürbünden ayrıca odaklama yapıp artıkıl ve görüntüyü tek bir fokal düzleme oturtsanız bile makine yine de artıkılı ayrı olarak algılayabiliyor. Sanırım bu durum Fotoğraf lenslerinin insan gözü ile aynı basit yapıya sahip olmamasından kaynaklanıyor.

Bu bahsettiğin M4 Counter Strike'da bulunup adını hatırlayamadığım silah işte.

XM1014 olarak geçerdi. Oyun ilk yazıldığında bu silah henüz deneysel aşamada olduğundan kodlaması Experimental M1014 manasında XM1014 olarak belirlenmiş. Şu anda M1014 koduna sahip ama daha çok M4 olarak anılıyormuş. "Adında X vardı" demiştim sana. =)

Diğer pompalı ise Benelli M3 idi.

Normaldir. En iyi dürbün bile 50 kat büyütmede 24 kat büyütmede olduğu kadar net olamaz. Genelde yüksek büyütme oranlarında "chromatic aberration" denilen bir tür renk bozukluğu ile karşılaşılır. Görüntüde keskin ve yüksek kontrastlı kenarlarda renkli hareler oluşması şeklinde görülür ve optik cihazda kullanılan lenslerin ışığın farklı dalga boylarını eşit şekilde kırıp geçirememesinin bir sonucudur.

Fabrika verisi 800fps ise ölçümleri 12.7 ila 13grain peletler ile yapıyor olmalılar.

Tetik ise göründüğü kadarıyla Weihrauch'un Rekord tetik mekanizmasından kopya çekilmiş. Ben denediğimde hissiyatının Rekord ile uzaktan yakından alakası yoktu tabii ki. Bir yerlerden bulursam ayar ve oynamalarla ne kadar iyileştirip hafifleştirilebileceğini deneyebilirim.

Yazmayı unuttum ama bu yazdığım işlevler aslında havalı tüfekler için geçerli.

Ateşli silahlarda namlu ceketinin birincil amacı silahın kullanımından sonra kullanıcın sıcak namluya temasını önlemek. Genelde soğutmayı sağlamak için ventilasyon deliklerine sahip olurlar ve ağırlıkla kullanıldıkları silahlar ağır makineli tüfekler. Örnek olarak MG-42'yi verebiliriz:
    [Resim Engellendi: http://zhurnal.lib.ru/img/k/kruz_a/gloss/mg42_02.jpg]

Hafif makinalı tüfeklerde kullanımına bir örnek PPS5:
    [Resim Engellendi: http://i81.photobucket.com/albums/j217/enforcer421/Picture012_edited.jpg]

Hayır, namlu ceketinin tek işlevi görsellik değil. Hatta görsellik namlu ceketinin bir işlevi ya da amacı değil aslında.

Namlu ceketinin birincil amacı muzzle blast yani patlama sesini bir susturucuya ihtiyaç olmadan kesmek ya da azaltmak. İkincil amacı ise namlu etrafında ikincil bir katman oluşturarak namluyu darbe, aşındırıcı maddelerle temas vs. gibi dış etkenlerden korumak.

Tabii bunların yanında ister istemez görselliği de bir hayli arttırıyor fakat ince kiibar bir namluyu daha çok beğenenler de olabilir. Görsellik izafi bir konu sonuçta.

Yay zamanla yumuşar,tüfek asıl gücüne kavuşur.

İlk başlarda tüfekteki yağın yanması ile dizellemenin sağladığı fazaladan güç kaybolacak ve daha sonra uzun vadede yayın yumuşamasıyla güç yavaş yavaş düşmeye devam edecektir. PCP silahlar rodaj aşamasından sonra güçlenebilir fakat yaylı pistonlu silahlarda böyle bir güç artışı olmaz.