Tabii ki fikir bana ait değil canım, Alper'e aktardım sadece. =)
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Üreticinin belirttiği kurşun pelet hız değerleri:
X5: 650fps
X10: 1000fps
X20: 1000fps
X50: 1200fpsBenim tahminimce gerçekçi hız verileri:
X5: 500fps
X10 ve X20: 700fps
X50: 850fpsX10 ile X20 arasındaki fark X20'de bulunan Monte Carlo yüksek dipçik. Dürbünle atışlarda büyük bir avantaj sağlar, tartışmasız tercih edilmelidir. Hatta çoğu kişiye bu MonteCarlo yükseltiler bile yetersiz gelmekte.
-
Yivli kadayıfları yedik, akşam yağmurun dinmesiyle biraz atış da yaptık ve döndük. Herkese teşekkürler.
-
Rıfat abi Paintsign'daymış, ben de şimdi çıkıyorum. Gelecek olan arkadaşlara duyurulur.
-
havalıtüfekle 1 kere vurursa 1. olsun hatta
Erdem abi iki turdan 40 atış. O kadar kolay teslim etmeyelim birinciliği bak. Aman bak!
-
Evet, meşhur yivli kadayıflar eşliğinde yarın yağışa rağmen gerçekleşecek olan buluşmanın konusunu da açmış olayım. Ben aksi bir durum olmazsa gelirim.
Bu arada burma kadayıftan yivli namlu çağrışımında bulunan yivsiz üstadı Alper'e de huzurlarınızda serbest çağrışım konusunda hakkını teslim etmek istiyorum.
-
40/40 olmasa da her turda en az 15/20 beklerim ben.
Alper bundan sonra silüet yarışmalarına hedefi havaya atıp vurma şeklinde katılsın bence.
-
Biraz daha büyük ebatta imperial yani inç bir alyan ile kuvvetlice bastırarak sökmeyi deneyebilir ya da bir numara büyük ve yuvarlak başlı alyanla sökmeyi deneyebilirsiniz.
hiç biri olmazsa vidanın başından bir az daha geniş bir düz tornavidayı vidaya hafifçe çakarak oturtup tornavida ile çevirebilirsiniz. Düz tornavida genelde işe yarar. Bahsettiğiniz vida set vidası olmasaydı başına eğe ile düz tornavida kanalı açın derdim ama set vidada pek mümkün değil.
-
Fazla hız özellikle 1050fps'den sonrası isabet kaybına yol açar ve evet ağır pellet kullanarak hızı düşürebilir ve enerjiyi artırabilirsin.
-
Oo, 2007. Siyah, sarı gazozlu piknik havası. Benden eskidir bu fotoğraf. =)
-
Bana cumartesi de pazar da olur gibi geliyor.
-
Penetrasyon yani delicilik ile tahribat aynı şey değildir. Bir mühimmatın deliciliği artarsa tahribatı azalır. Örneğin şişeye atış yapıldığında yüksek deliciliğe sahip mühimmat şişeyi delip geçer fakat yüksek tahribata sahip olan şişeyi patlatır.
Rocket nispeten yüksek tahribata sahip bir pelet. Yumuşak peletler daha çok tahribata, sert peletler ise daha çok deliciğe sahip olur.
-
Sonra da taşı vuracağım haha!
-
Ata ata taş atacağım ben.
-
-
Abi Mustafa abinin telefonuna iş yerindeyken ulaşılamıyor. Akşamları ancak ulaşılabiliyor.
-
Kırar.
Çoğu PCP 100-150metre mesafede isabet ettiği şişeyi kırar. En son kafasi Alper'le S410-SL pcplerimiz ile sert rüzgarda 136 metrede bir sürü şişe kırmışız. Şişeler o kadar kolay kırılıyordu ki mesafenin o kadar olduğunu farketmemişim bile. Daha sonra saydığım adımlar aklıma gelip Google Earth'den mesafeyi teyit edince ben de oldukça şaşırdım.
Daha önce yine S410-SL ile 200 metreden şişe kırmışlığımız da var AnkaraTeam'de. -
-
Hallederiz.
-
Vurabilirsen kırarsın.