8.000.000Yen, yani 132.000TL Japonya fiyatı. Türkiye'ye gelirse buna bir o kadar daha koy.
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bahsettiğiniz jacklar(aslında jack değil, plug) TRS Plug adını taşır. Tam çapı 1/4inç yani, 6.35mm'dir. 1/4" dışında 3.5mm, 2.5mm, .176inç(Bantam) gibi farklı çaplarda da bulunabilir. Normalde bahsettiğiniz uç kısım yani "tip"in malzemesi nikel olur. Bazı durumlarda bakır üzerine nikel kaplama gibi değişik malzemeler de kullanılır. Ayrıca bazı konektörlerde bu kısım som altın ya da altın kaplama olur.
Sözylediğiniz gibi bu konektörler 20-25kuruş fiyatlardan başlayıp kaliteleri yükseldikçe adedi 20€ seviyesine kadar ulaşabilir. Yüksek fiyatlı kaliteli konektörlerin bahsettiğiniz uç kısmını zarar vermeden sökmeniz pek mümkün değildir.
Tahribatının yüksek olmasının sebebi tabii ki malzemenin sert olması. Fakat aynı durum silahın namlusunda da hedefte yaptığı tahribatın bir benzerini yapacaktır zaman içinde.
-
Almayı düşünüyorsun herhalde Deniz? =)
Bu arada arabanın en çok hoşuma giden olayı aracın Japonya'da bulunan 250beygir üst güç limitini araç bir piste girdiğinde GPS vasıtası ile bulunduğu yerin pist olduğunu algılayıp iptal etmesi oldu.
-
Tüfeğininkine değil, eğer manometrelerin kalibrasyonu doğru yapılmış ise daha büyük manometreler daha doğru sonuç verir.
Fakat yine de tedbir olarak yüksek değeri veren manometreyi dikkate alarak hareket etmek en sağlıklısı. -
Bu bir sorun değil. Her silahın bir çalışma basıncı vardır. Bu basınç yüksek olabileceği gibi düşük de olabilir. Bu çalışma basıncının üzerindeki basınçlarda fazla basınç silahın valfinin açılmasını engellediği için namlu çıkış hızını ciddi şekilde düşürür. Çalışma basıncının dah da üstüne çıkılrsa bir noktadan sonra silahın valfi tamamen kilitlenir ve atış yapmak ya da tüpü boşaltmak imkansız hale gelebilir.
PCP silahlarda ASLA silah için belirlenmiş olan basıncın üzerine çıkmayın. Fazla basınç altında hem performans düşer, hem de patlama gibi tehlikeler ortaya çıkar.
-
şimdi aile arabası var Grand Voyager 3.8 AWD
Amerikan iyidir.
Ford grubu dışında. (Avrupalar ve klasikleri tenzih ederim.) -
garett ve forget in gücüne inanırım......
Araçta bulunan turbolar Garrett değil. IHI (Ishikawajima-Harima Heavy Industries) üretimi.
-
3799cc(3.8litre) Üstten çift egsantrikli V6 motor
6400rpm'de 485beygir güç
3200-5200rpm aralığında 588Nm tork
17.8 psi yüksek basınçlı çift turbo
6 ileri, çift debriyajlı, BorgWarner şanzıman (aracın arkasına konuşlandırılmış)
4 tekerden çekiş
Maksimum devir 7000rpm
Maksimum hız 311km/h -
-
-
Teşekkür ederim abicim.
Tüpün de lafı mı olur allah aşkına?.. Her seferinde sizlerden otlanıyorum zaten.
Gözde bir problem kalmadı şükür. Sabah kalktığımda görüşüm düzelmişti fakat hassasiyet ve batma sürüyordu. Öğle saatlerinde o da kalmadı.
Yine de pazartesi bir kontrole gideceğim. Herkese çok teşekkürler. -
Webley Radier'ın tüpü silah mekanizması ile tek parça, yani silahtan sökülemiyor. Piyasada AT-44'e uyacak bir tüp olduğunu sanmıyorum.
-
-
Arkadaşlar defalarca yazdık çizdik. "Hiçbir şey"i taşımak için yanınızda fatura bulundurma mecburiyetinde değilsiniz. Havalı veya ateşli silahlar buna dahil.
Polis memurunun bu konuda yanlış bir bilgisi varsa sakince bu silahların havalı spor tüfeği olduğunu, ruhsata tabii olmadığını ve bulundurmak ya da taşımak için yanınızda bir belge taşımanız gerekmediğini anlatmaya çalışın. Bir sonuca ulaşamazsanız ısrarcı olmayın ve merkeze gidin. Orada kıdemli memur ve komiserlerle daha kolay anlaşabilirsiniz.Bununla ilgili hiçbir sonuç alamasanız ve hakkınızda kamu davası açılması için konu savcılığa gitse bile savcılıktan takipsizlik kararı çıkacaktır. Kanun gayet açık bu konuda.
-
-
-
Puanlı hedef! Puanlı hedef!
Atilla abi geçmiş olsun, buluşmaya gelemeyecek kadar rahatsızlık önemli bir şey değildir umarım.
Bu arada ben de bugün Paintsign çadırda fileyi atışa uygun bir hale getirmeye çalışırken fileyi bağladıkları plastik kelepçelerden birinin gözüme batması sonucu sanırım korneamı çizdirdim. Sağ gözüm gölgeli görüyor. Atış yaparken zorlanıyorum ama bir gözcüye gideceğim. Bu vesileyle bir göz muayenesi de olmuş olurum.
Gölgeli görüşle paralaks ayarlamak da mümkün olmuyormuş, onu da öğrendim.
-
Sanırım 9mm'lik bir PCP...
-
1800fps = 548m/s
-
Erdem abi açıklamış zaten ama ben de kısaca bir şey yazayım.
Menzil çevresl faktörlere göre ciddi değişiklikler gösterebildiği için pek kullanılmıyor. Farklı peletler, farklı atış ortamları, farklı ortam sıcaklıkları gibi otonom faktörler menzil üzerinde büyük değişikliklere sebep olabiliyor.
Bunlar dışında çıkış hızı ve güç, pek çok farklı hesaplamada veri olarak kullanılırken menzil bu verilerden elde edilmiş bir sonuç sadece. Yani söz gelimi bir silahın x metredeki düşme miktarını menzil bilgisinden hareketle bulmaktansa namlu çıkış hızını kullanarak bulmak çok daha kolay oluyor.