Benim 1,2 litre dememin sebebi tüpün Osman abinin AT-44'ün tüpü ile aynı çapta ve yaklaşık iki katı uzunlukta gibi gelmiş olması.
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Evet Crosman Pointed ile JSB grubu peletler arasında dağlar kadar fark olması gerek. Crosman Premier ile denemiş olsaydınız belki diyecektim ama...
-
İlk atan ben olayım: 1.2litre
-
Evet, cent'i görünce atlamıştım. Deux da iki demek. İkiyüz metre. Hadi bakalım.
-
"Deux cents mètres"
Fransızcam hiç yoktur ama sanırım 100 metre. =)
-
Chairgun yanılıyor diyeceğim ama Mythbusters'ın yanıldığına daha çok kere şahit oldum.
-
110 metrede çok düşme yapıyormuş. Hemde 350 yada 450 m/sn. çıkış hızı olmalı.
Chairgun'a göre 930fps ile atılan 16grain JSB pelet 110 metrede 100,819cm düşme yapıyor. 90cm yükseklikten ateş edilirse pelet yere 105m'de temas ediyor.
9mm bir merminin yaklaşık değerleri girildiğinde 90cm düşme 161metrede çıkıyor.
-
Deneyen oldu mu bilmiyorum ama fotoğraflardan anladığım kadarıyla uyar gibi.
-
Teorik olarak kullanma kılavuzunda bulunan şemadaki 67 nolu vidayı gevşeterek mümkün olması lazım. Pratiğini Mustafa abi bilir. =)
-
Bu durumda,, En iyiyi aramaktansa "SEVDİĞİNİ" Alır ..Mutlu olursun..
Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi!
-
Bu silahın bir Gamo kopyası olduğundan hep şüpheleniyordum, Artık emin oldum. =)
Emniyet mandalının yeri ve şekli değişmiş sadece.
-
Doğru seçiyorsunuz. Fakat bende verileri aynı olan AA Field ile de 10 ve 49metre veriyor doğal olarak.
-
1 - Bu kadar yüksek gücün örneğin 100 metre gurupmana aşırı olumsuz etkisi olur mu? 2-113 fpe enerjinin enerji biriminden pek de fazla anlamayan benim gibi biri için gerçek anlamda karşılığı nedir?mesela 22 kalibre bir yivlinin yüzde kaçı , ya da piyasadaki 36 numaralık yivsiz silahlarla karşılaştırınca nasıl bir oran oluşturur ? Belki biraz kolaya kaçıyorum araştırıp öğrenebilirdim ama yine de yanıtlayan olursa şimdiden teşekkürler..
1- Olmaz. Hatta silahın namlusu bu güce dayanabilecek yapıdaysa ve atışlar arası stabilite de iyi ise ki ölçümlerde gayet iyi görünyor, aksine bu gücün isabete olumlu etkisi olur.
2- Piyasadaki en güçlü silahlardan biri olan Gladiator 30fpe, Daystate Air Ranger ise 70fpe. Burada bahsedilen güç Gladiator'ın 3.75 katı, Air Ranger'ın ise 1.6 katı. -
Yer çekimi yeryüzüne yaklaştıkça artmaz.
Ben hala hız verisinin hatalı olduğunu düşünüyorum. Tüfeğinizle hiç kronograf ölçümü yaptınız mı?
Bende Chairgun 820fps namlu hızı, JSB Exact 16grain pelet ve 10 metre sıfırlama mesafesi için ikinci sıfır noktası olarak 49 metre veriyor.
Chairgun'da pelet seçmeden sadece ağırlığını değiştiriyorsanız peletin BC'si hatalı kaldığı için farkılı değer veriyor olabilir.
-
Gamo Rocket'e bakabilirsin.
-
Demek ki silahınızın hızı 295m/s'den düşük. Diğer değerlere bir şey girmenize gerek yok.
-
Dürbün yüksekliği vs tüm datayı ölçerek girdim. nerede yalnış yapıyorum acaba?
Muhtemelen namlu çıkış hızıdır.
-
Pistonun içinde değildir. Muhakkak dışarıdan bir yerdendir. İçten derken gezin içini kastetmiştim.
-
İçeriden vidalı olabilir. Gamo'larda gezin yükseklik ayarını yapan vidayı söktüğünüzde gez tamamen yukarı kalkıyor ve altından montaj vidası çıkıyordu. Benzer bir sistem olabilir.
-
Bugün de Paintball kapışmasını gerçekleştirdik. Amatör katılım 5 kişi ile oldukça düşüktü fakat yine de çok eğlendik. Forumdan sadece ben ve Erdem abi vardık ve benim yenildiğim tek maç Erdem abi ile olandı. Gün sonunda Erdem abi en yüksek puanla "King of the Field" sıfatını kazandı. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. =)