Evet, yine çok güzel bir gün geçirdik. Ben bugün atış yapmadım ama AnkaraTeam'in sohbeti bile yeter.
Bu aryarın Off-Road yarışı 12'de start alacakmış. Ben saat 10 gibi fotoğraf çekme misyonu ile orada olacağım.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Evet, yine çok güzel bir gün geçirdik. Ben bugün atış yapmadım ama AnkaraTeam'in sohbeti bile yeter.
Bu aryarın Off-Road yarışı 12'de start alacakmış. Ben saat 10 gibi fotoğraf çekme misyonu ile orada olacağım.
Bu arada pazar günü off-road yarışı var yine Mühye'de. Ben orada olacağım büyük ihtimalle.
Ben FT'yi özledim.
Bu arada Ankara'daki Safirci arkadaşlar C.tesi akşam üzeri (saatini tam bilmiyorum) PS da bizimle paintball istiyorlar. Ne dersiniz?
Safirci arkadaşlar kaç kişi abi?
Aynı konular sürekli ısınıp ısınıp önümüze geliyor. Laf servisten başlıyor, dönüp dolaşıp "Hatsan fiyatına göre iyi"ye geliyor.
Hatsan fiyatına göre iyi değil. Neden değil? Toplam 10 lira ek maliyetle çözülebilecek bir sürü sorunu çözmüyorlar, çözmek istemiyorlar çünkü. En basitinden kundak vidalarını adam gibi vidalarla değiştirip birer damla loctite damlatamıyorlar hala.
İyi bir şey yapmıyorlar mı, yapıyorlar. Mesela ben denemedim ama yeni namlularının oldukça iyi olduğu söyleniyor.
Hatsan'ın mantalitesi tüm dünyaya üretim yapıp ihracatta bulunsalar bile iç pazara hala "kuş tüfeği"ni reva görmek üzerine. Ben söylemekten usandım ama yine söyleyeceğim. Hatsan Diana, Weihrauch değil, Gamo kalitesinde tüfek çıkarsın, biz de iyi başlangıç tüfeği diyelim. Mevcut ucuz tüfekleri yine piyasada tutsun, hatta yenilerinin kar marjını da daha yüksek tutsun gerekirse. Ama biz başlangıç için tüfek soranlara Hatsan'dan uzak dur demek zorunda kalmayalım.
Bir de ben "Hatsan düzgün yapsın, gönül rahatlığıyla yerli üretim bir mal tavsiye edelim" diye yazıyorum her defasında ama sonra Hatsan düşmanı oluyorum bak. Bu paradoksu da yeni farkettim.
Paintball'a hep varım. =)
Bu hafta da olur, daha sonra da. Hatta adam eksiği olursa o da tamamlanır itina ile.
Ben de M82 hayranı biri olarak koyduğun videoyu biliyorum ve o videodaki görüntüler vurulma ve ölümden ibaret değil. Av hiç değil.
Bir av hayvanının vurulması ile kimilerinin insan sanabileceği dağ sıçanlarının parçalanışını kıyaslama istersen. Bu arada video ABD'nin güney batısında bir hayvan katliamı. Afgan nişancı falan yok ortada yani. Hayvanlar küçük olduğu için o kadar parçalanıyor.
50 kalibre bir merminin yönünü değiştirebilmesi için kemiklerinin titanyum falan olması lazım.
Bence bu durumu ve memnuniyetsizliğinizi firmaya uygun bir dille iletirseniz hatalarını düzelteceklerdir. Ya da düzeltmeleri gerekir.
Kaşıma abi beni, geçen sefer sendin tartışmayın diyen.
"Öztürkçe" dedikleri şey bence zırvalık zaten.
Tek strok pnömatik gibi duruyor fotoğrafta.
Bu aralar sen hepimizden çok yok yazdırdın kendini abi. =)
Ama iş güç daha önemli tabii.
Sayın Eblemis görüyorumki bu konuda ilgilisiniz. Ozaman size bir sorum var.
"Türkçe" nedir ?
Not : Konu dışına çıktık kusura bakmayınız.
Bu soruyu çözüme yönelik bulmuyorum. Türkçe'nin bir lisan olduğunu hepimiz biliyoruz. Detaya girecek olursak cilt cilt kitaplar yetmez bu sorunun cevabına.
Ben sadece olanı yazıyorum. "Aerodinamik" yabancı kökenli bir türkçe kelimedir. Bütün imla klavuzlarında aynı yazılır.
Yazımda eski lugatları kaynak alacaksak eski yazı yazmamız gerekir.
Lisanlar durağan yapıya sahip değildir, sürekli bir değişim ve devinim içindedir. Bu sebeple daha önce farklı yazılan kelimeler zaman içinde değişime uğrayabilir. Zamanında lugatlarda yer alan "kompütür" kelmesinin zamanla "bilgisayar"a dönüşmüş olması buna bir örnektir. O yüzden dilde her zaman en yeni, en güncel kaynak doğru kabul edilir.
İlker abi haklı, bu tartışmanın yeri burası değil. Konuyu daha fazla meşgul etmeyeceğim.
Çadır tamamen speedball antrenman alanına çevrilmiş vaziyette. İçeride şişme siperler var ve karşı file kapatılıp plastik kelepçelerle sabitlenmiş. En son Erdem abiyle baktığımızda atış için kullanmak mümkün değildi.
TDK ile ilgili pek çok hikaye dönüyor ortalıkta. Ben de bunların doğru olduğuna inanırdım fakat TDK açıklamalarını, sözlük ve imla klavuzlarını takip etmeye başlayınca bunların tamamen şehir efsanesi olduğunu gördüm.
Aerodinamik, video, aidiyet, saik, faik, faiz, dair, haiz, şiar, iptidai, koreografi, reosta, arkeoloji, stereo, fuar, ideoloji gibi bazı yabancı dil kökenli kelimeler ünsüz türemesine uğramamış olduğundan "y" ya da "v" gibi harfler olmaksızın yazılır.
Ayrıca Türkçe tam olarak yazıldığı gibi okunan bir dil de değildir. Bunu TDK dışında pek çok dil derneği ve dilbilimci de kabul etmektedir. Örneğin Türkçede açık ve kapalı olmak üzere iki farklı "e" taffuzu bulunur. "Cehennem" kelimesinde ilk "e" kapalı, diğer ikisi açıkken, "pencere" kelimesinde ise ilk "e" açık, sonraki ikisi kapalıdır. Benzer şekilde "Ankara" ile "Antalya" kelimelerinin ilk "n" harfleri arasındaki okunuş farkı da yazım ya da noktalama ile belirtilmeyen bir farktır. Bu iki kelimedeki "n" harfleri aynı yazılıp farklı okunurlar.
Alexander örneği ile ilgili olarak; Yabancı özel isimler latin alfabesi kullanan dillere ait oldukları sürece özgün halleriyle yazılır. Yani sizin örneğinizde doğru yazım "Alexander" olacaktır. Örnekleri çoğaltmak gerekirse Shakespeare, Rousseau, Molière, Chopin, Hawkings ya da yer isimlerinden New York, Washington, Marseille, Boston, Roma gibi örnekler sayılabilir. Lüksemburg, Londra, Münih, Napolyon gibi eskiden beri okunduğu şekilde yazılagelmiş kimi özel isimler bu kuralın istisnasını oluşturur.
Öte yandan, yunan alfabesi, kiril alfabesi gibi latin alfabesi dışında kalan alfabelerde yazılan isimler özgün hallerinde kullan harflerin ses değerlerini karşılayan Türkçe harfler kullanılarak yazılır. Yani Tchaikovsky yerine Çaykovski, Shostakovich yerine Şostakoviç, Gorbachev yerine Gorbaçov, Ilyich yerine İlyiç ve (bu ismin tartışması daha önce de geçmişti)Vassily Grigorevich Zaitsev yerine Vasiliy Grigoreviç Zaytsev yazılmalıdır.
Alexander örneğinde ise ismin orijini öne kazanır. İsim bir İngiliz ismi ise özgün haliyle, Rus ismi ise "Aleksandır" şeklinde yazılır.
Her yazım kuralının istisnaları vardır. Tüm kelimeler genel geçer yazım kurallarına harfiyen uymayabilir. Aerodinamik de bunlardan biridir.
dikkatcelbederim aerodynamic değil ! türkçede yabancı kelimeler okunduğu gibi yazılır.
MMG, her seferinde atlıyor olacağım, kusura bakma ama yine bir düzeltme yapmak istiyorum.
"Aerodynamic" İngilizce bir kelime fakat Türkçe yazılışı da "ayrodinamik" değil. Bu kelime Türkçeye Fransızcadan geçme ve yazılışı da "aerodinamik" şeklinde.
http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBu…ime=aerodinamik
Buna benzer bir örnek de "video" kelimesidir. Sıklıkla "vidyo" şeklinde Türkçeleştirilse de Türkçedeki yazılışı da "video"dur.
Söylediğin çok mantıklı fakat eblemis' in de söylediği gibi süpersonik hızlarda atılan hafif saçmalar isabet konusunda pek randıman vermez; bu sebeple yüksek güç düşük atış sayısı istisnai bir durum görülebilir. Buna istinaden ortalama bir atış değeri belirlemek gerekirse 16 gr. 900 fps bence makul ve ortalama bir değer. Burdan yola çıkarak 16 gr. tüfeği 900 fps (850 -950 aralığında) hızlarda atacak şekilde modifiye edilmiş tüfeklerin stabilitesi ve atış sayısı hakkında yapılan grafik açıklayıcı olacaktır diye tahmin ediyorum.
16gr.'i 900fps hızlarda atacak şekilde modifiye edilmiş bir AirRanger bulabileceğimizi sanmıyorum kıyaslama için.
Bu kıyaslama tüm bu tüfeklerin fabrikadan çıkmış hallerinin kıyaslanması bakımından bilgilendirici olmuş. Yeni silah alacak arkadaşların kafasında bir fikir oluşmasına yardımcı olmak istenmiş sanıyorum.
Ama kıyaslanmasını istediğin silahların chrono ölçümlerini bulabilirsen senin için buna benzer bir tablo hazırlayabilirim numberZOne.
AirRanger bu hızlarla ne ebatta grupman çıkarabiliyor merak ettim doğrusu. 16gr. peletin süpersonik hızlara ne kadar dayanabileceğini görmüş oluruz böylece.
Abi PS'da mı kayboldu? Orada düşürdüysek oralardadır yine.
Aa, hatta bende yedek vardı, getiririm gelirken.
Ama zevki kırmakta zaten aleti, kırılmasında değil. Bizim kırmamız lazım.
Abi bu işin ruhu böyle. Özellikle bizim off-road araçları kırmadıktan sonra bir zevki yok. =)