eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Tam olarak doğru değil.

Daha çok yakınlaştırdıkca görüntü netliği azalır ve kararır.
    İyi grupman yapmak için iyi dürbün sahibi olmak değil iyi bir atıcı olmak gerekir :D Yani : nefes kontrolü nabız kontrolü dikkat odaklanma vs vs gibi faktörler devreye girer. Dürbünün 80 çarpan olsa ve cam gibi gösterse dahi hedef, tüfeği stabil tutamama durumundan dolayı objektifde dans ederse grupman çalışması mümkün olmaz.

İyi bir atıcı olduktan sonra dört çarpanli bir dürbün dahi 100 metreye grupman için yetebilir. (not böyle dürbünle grup yapmak için çok iyi gören göz gerekir benim astiğmatlı gözlerimle pek olmaz :D )

Uzak mesafeye atış yapıldığıda bir dürbünün genel olarak parallax ayarı olması ve net göstermesi öncelikli unsurdur.

Evet, iyi bir grupman yapmak için iyi bir atıcı olmak gerekir fakat konumuz zaten atıcı etkisi değil, dürbün.

Tabii ki 4x dürbünle de grupman yapılır. Hatta red-dot'la da grupman yapılır 100metrede. Ama aynı olur mu? Neden 32x büyütme tavsiye ettiğimi açıklayayım. Aslında 24x de olabilir, o da gayet yeterli.

32x büyütmeye sahip kalburüstü çoğu dürbünde yakınlaştırma arttıkça netlik de ışık miktarı da nişan almayı zorlaştıracak kadar azalmaz.

100metrede 4x bir dürbünle hedefi, iyi gözlere sahipseniz pelet deliklerini de görebilirsiniz. Fakat 4x bir dürbünle grupman yaparken tüfeğin nişan aldığınız nokta üzerindeki salınımını 32x kadar net göremezsiniz hatta neredeyse hiç göremezsiniz. Grupman yaparken nişan alınan nokta ne kadar küçükçe grupmandan alınacak sonuçlar da o kadar iyidir. Dürbününüzün yakınlaştırması ne kadar kuvvetliyse o kadar küçük bir noktaya nişan alabilir, tüfek hareketlerini o kadar hassas görebilirsiniz. Aynı kalınlıkta bir artıkıl hedef görüntüsü üzerinde 4x yakınlaştırmada 32x'de olduğundan 8 kat daha fazla yer kaplar. Yani 32x bir dürbünde artıkıl hedef üzerinde 2mm genişliğe sahipse 4x'de 16mm'lik bir alanı kaplayacaktır. Haliyle 4x'le nişan alırken hata payı 32x'le olandan 8 kat daha fazla olacaktır.

Aynı atıcının aynı silahta 4x dürbünle yapacağı bir 100metre grupman 32x'le yapacağından bariz şekilde daha geniş olacaktır. Tabii ki bu durumun istisnaları olabilir.

Hassasiyet farkının daha iyi anlaşılabilmesi için ufak bir photoshop çalışması yaptım. Artıkılın kapladığı alandaki değişimi görebilirsiniz:
    ---------------4x-------------------------------32x----------------
    [Resim Engellendi: http://img96.imageshack.us/img96/8209/reticle4x.jpg][Resim Engellendi: http://img96.imageshack.us/img96/6457/reticle32x.jpg]

Tabii burada bahsettiğimiz dürbünler first focal plane olmayan, yani yakınlaştırma ile birlikte artıkıl ebatının da değişmediği dürbünler.

Keyifli bir gün geçirdik her zamanki gibi. AnkaraTeam iki kişi bile olsa organizasyonunu yapıyor, buluşmasını gerçekleştiriyor.

Ben bugün yaya olduğum için tüfeği yanıma alamadım. Hliyle bütün atışlar Erdem abinin Raider'ı ile yapıldı. Yalnız atışlar esnasında değişken yönlü bir rüzgar vardı. O yüzden biraz dağınık oldu.

ve sonuçta başarı elde etmişseniz önemli olan odur

;d;;d;

Kesinlikle katılıyorum. Modifikasyon amaçlı oldukça yaratıcı ve cesur bir fikri uygulamaya koymuş olmak bence takdire şayan. Sonuç berbat olsaydı bile amaca giden her yol mübahtır. Yaratıcı fikri ve silahını kullanılmaz hale getirme pahasına bu fikri eyleme dönüştürmedeki azim ve cesareti için "derman" Ahmet Bey'i tebrik ediyorum.

Erdem abiye kesinlikle katılıyorum. Paintsign'ın bize sağladığı imkanlar ve dostluğun karşılığını tesise kendi tesisimizmiş gibi(ki zaten öyle sayılır) davranarak, temizlik ve güvenliğe azami ehemmiyeti göstererek vermemiz gerek. Bize basit gibi görünen file bile paintball toplarını durdurabilecek yapıda olması için özel olarak üretilen ve oldukça pahalı bir malzemeymiş. Bunun gibi bize zarar gibi görünmeyen şeyler tesis için zarar olabiliyor. Bunu sürekli aklımızda tutup atışlarımızda hedeflerimizden başka hiçbir şeye zarar vermemek konusunda elimizden geldiğince hassas davranmalıyız.

eblemis kardeş tabiki mod 95 le degil onunla atış yapmak diil elime bile almam mod 95sahibi arkadaşlar alınmasın

Öyle olduğunu bildiğim içim özellikle sordum aslında. Grupman yapmaya çalışan arkadaşlarımız yeteneklerinden şüpheye düşüp motivasyonlarını kaybetmesinler diye.
    Mod95 için hiç de fena bir grupman değil.

hatsan'ın bazı ürünlerini jsb'ye yaptırdıgını biliyorum internet sayfasında öyle yazıyordu.

Yanlış hatırlamıyorsam Hatsan JSB'ye değil de H&N'e üretim yaptırıyordu.

Paylaşımda bulunmanız çok hoş ancak yazılarınızda dilbilgisi ve noktalama kurallarına biraz daha dikkat ederseniz çok daha iyi olur.

Bu arada 6.5mm peleti 5.5mm namluya nasıl sığdırıyorsunuz, zorlayarak mı?

Aldığın parça sizin silahına ait değil ve civatadan falan da bahsettiğine göre bu parçayı satan kişi de havalı tüfek dünyasını 10 yıl gibi bir süre geriden takip ediyor.

Hamzaali'nin işaretlediği yeri gözle muayene et. O parça senin piston keçen. Bir yerinde kesik, yırtık, çatlak gibi birşey görmediğin sürece problemin oradan kaynaklanmıyor demektir.

Bu arada bir de silahının sıfırlamasını kontrol et. Sıfırlaman bozulmuşsa şişeyi kenarından vuruyor ve o yüzden kıramıyor olabilirsin.

Olumlu etkisi olabilir fakat 300-400gram kulağa az gibi gelse de gerek artan ağırlık, gerekse öne kayan ağırlık merkezi sebebiyle desteksiz atışları çok zorlaştıracaktır.
    Ayrıca yaylı bir silahta air stripper'ın pek etkisi olmayabilir. Parça elinize geçtikten sonra sonuçları paylaşırsanız seviniriz.

birde dianayla 60 metre demişsiniz hatsan zaten 60 metrde herseyi vuruyor
    önemli olan vurmak deyilki ; her attığında vurmak önemli benim için
    yani istikrar....

60 metre dedim çünkü siz de ilk mesajında 60 metre demişsiniz. Ayrıca 60 metreden vurur demedim, grupman yapar dedim ki çok şanslı değilseniz bir Hatsan ile hayal bile edilemez 60 metreden ciddi bir grupman çıkarmak.

Her attığında vurmak diye iyi demişsiniz ama her attığında neyi vurmak? Hatsanla 60 metrede her attığında belki ancak bir portakalı vurabilirsiniz ama bir 97k ile her attığında kesmeşeker vurabilirsiniz aynı mesafede. Hangisinin sizin için yeterli olacağına ise siz kara vereceksiniz.

yanlis anlasilmasin ama; fan lik konusunda FX ve AA icinde ayni sey biraz soz konusu gibi sanki, siz ne dersiniz?

Bahsettiğiniz Fan Gruplar bu marka silah sahiplerinin silahları ile ilgili deneyim ve pratik bilgileri paylaşabilmesi için açılmış bölümler. Yani fanatiklik durumu değil. Bakın, hiçbir AA sahibi silahının tüp hacmini bir FX Gladiator'la kıyaslamaz ya da hiçbir Gladiator sahibi silahının AA'dan daha ekonomik olduğunu iddia etmez. Fakat Hatsan sahipleri bunlara benzer iddialarda bulunuyor, en iyi silahın kendilerininki olduğuna inanıp bunu başkalarına kabullendirmek uğruna tartışmalara giriyor. Biz bu kişilere işin doğrusunu izah ettiğimizde ise adımız Hatsan düşmanına çıkıyor. Bir insanı söz ve davranışları mı fanatik yapar yoksa üyesi olduğu bir forum grubunun adı mı?
    Örneğin ben HW97k hastası biriyim. Ama ne oluyor, insanlar isabetli ve güçlü yaylı tavsiyesi istediğinde Diana almalarını tavsiye edebiliyorum. Hatsan fanatiklerinin tavrı ise: "Dostum geçen Hatsan aldım mod125 100 metrede yağ tenekesin önlü arkalı delip geçiyor servisi de mükemmel pahalıya para bayılmaya ne gerek var canavar gibi silah işte al bak keyfine"
    Bunun adı yanlış yönlendirmedir, manipülasyondur ve asıl fanatiklik benim gözümde budur.

Fakat benim bu marka silahım olmasına rağmen övmek, yüceltmek gibi bir niyetim yoksada okuduğum yorumlar içerisinde yorumu yapanların imzalarında bi çoğunun mevcut hatsanı olmadığını gördüğümden ve olumsuz yorum yapmalarından dolayı kesin olmayan böyle bir kanıya kapıldım.

İmzalar belirleyici bir etken değil bu konuda. Mesela benim imzamda yalnızca Webley Raider10 HT(Hatsan üretimi) var fakat Gamo CFX, Gamo Shadowsport, Hatsan AT-44, FX T-12, FX Revolution, FX Gladiator, AA S410SL, AA S410B, Weihrauch HW100, Weihrauch HW97k gibi pek çok tüfeği kullandım ve yakından tanıyorum. Hatsan ile ilgili negatif yorum yapan kullanıcılar ise genellikle yaşadıkları sorunlar nedeniyle silahlarını satmış oluyor. Haliyle yorum yapanların imzalarındakilerden başka silahlar hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmadığını varsayamayız.

Umarım çoğu Hatsan kullanıcısının karşılaştığı sorunlar ile siz de karşılaşmazsınız.

Pelet sert bir cisme çarpıp deforme olduktan sonra uçuş açısını ve hızını fazla kaybetmeden cisimden sekerse türk filmlerindeki silah efektine benzer bir vınlama çıkarıyor. Ama en son yeniden ateş etmiş gibi bir ses neden çıkar bilemiyorum. Bir karton parçasına falan isabet etmiş olabilir.

Oldukça basit ve güzel bir stop-motion çalışması. Daha güzel bir günde ve fotoğraf makinası ön güverteye yerleştirilerek çok daha etkileyici olanları yapılabilir sanırım.

İzlemek büyük zevkti, teşekkürler.