eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

imax salonlarında imax teknolojisi ile göstirmde, muhtemelen normal sinema perdelerinde de yeşil kırmızı filtreli gözlükle gösteriliyordur. film prodüksiyon aşamasında real 3d çekildiği için ikisinin arasında çok fazla fark olacağını sanmıyorum.

Denemesi çok kolay olan bir iddia, alınır bakılır, bolan mu değil mi belli olur hemen. Katkının fiyatı ekstra 300-350km'de yakılacak yakıttan ucuzsa ekonomik demektir. Bir motora zarar verip vermediği konusu var. Sonuçta kalorisi yüksek yakıt motoru daha çok yoracaktır. Nitroksit gibi ek sistemlerle yüksek beslenen motorlar bir kaç bin km'de bir rektifiye edilmek zorunda kalıyor. Kalorisi benzinden yüksek olan her yakıt ya da karışım aynı prensiplere dayalı olarak bu kadar abartı şekilde olmasa da motorun ömrünü kısaltacak, dolayısıyla amortisman giderini artıracaktır. Haliyele bu gider de bir maliyet olarak ürün fiyatına eklenir.

Yani diyor ki arkadaş: Mesele parada biter.

Perde boyutu ile bir alakası yok. IMAX kameralar çift lensli yani insanın iki gözü gibi konumlandırılmış iki lense sahip ve filmi normalin iki katı kare sayısında, karelerin de birini sağ, birini sol lensle çekiyor peşpeşe. Sinema da verilen gözlükler ise filmle senkronize bir şekilde bir sağ bir sol gözünüzü kapatarak kameranın sağ lensiyle çekilen kareyi sağ, sol lensiyle çakilen kareyi sol gözünüze gösteriyor. Böylelikle filme çekilen objeleri tıpkı normal görüşte olduğu gibi her iki göz farklı perspektiflerden gördüğü için görüntü otomatikman derinlik kazanıyor.
    Hani derler ya göz yanılsamaı diye, bu da beyin yanılsaması işte.
    Normal sinemalardaki 3d versiyon nasıl bilemiyorum. bir ara şu kırmızı-yeşil filtreli gözlükler vardı, onlar olabilir hala.

Detay vermek istememiş değiller abi, verememişler.

Match grade namluların normal namlulardan "pek çok yönden" farklılıkları bulunuyormuş.
    Stoktaki "blank"lerden yani işlenmemiş, yiv set çekilmemiş namlulardan siparişe göre match grade çıkartıyorlarmış ve farklı tüfeklerin çeşitli dizayn detaylarına karşı çok hassas olduğunu yani "match grade" namluların farklı tüfekler için farklı şekillerde işlendiğini söylemişler ve "bu yüzden doğrudan match grade namlular şöyle şöyledir diyemiyoruz." demişler.

İstanan kullanım alanına, tüfeğe göre falan değişiyormuş tasarım detayları.

Spekülasyon yapmaya falan da pek müsait değil. Üretici firma normal ve match grade olarak iki farklı üretim olduğunu kabul etmiş, sadece bunların arasındaki farkın çeşitli siparişlere göre değiştiğini, o yüzden de "şudur şudur" şeklinde açıklanamayacak olduğunu yazmış. Yani FX gidip nasıl bir namlu istediyse, FX tüfekler nasıl namlu gereksinimlerine sahipse Lothar Walther da o şekilde işlemiş.

Geotech'lerin komponent listesi yeterli detaya sahip olmadığından bir kıyaslama yapamıyorum fakat P6 olabilir. Geometri olarak da Geotech'lerden daha düzgün gibi görünüyor.

Kilitli pedal ve ayakkabı konusuna yüzde yüz katılıyorum. Bir ayakla pedala basarken diğeriyle de pedalı yukarıya çekebiliyorsunuz. Dolyısıyla bacak kasları simetrik çalıştığı ve pedala basan bacağınıza diğer pedaldaki bacağınızın yükünü yüklemediğiniz için daha az yorulurken pedallara daha fazla güç iletebiliyorsunuz. Tavsiye ettiğim bisikletler hem geometri, hem komponent kalitesi, hem hafiflik, hem de sağlamlık yönünden market bisikletlerinden üstün bisikletlerdir.

Evet tanışmıştık hatta tüfeginle atış bile yapmıştım :) çok kalabalık olmayan bi buluşmaydı... Bilkentte okuyorum konservatuvarda 1 aya inşallah bitiyor okul, ilgili olanları konsere beklerim...

O zaman okuldan bahsetmemişiz sanırım. =)
    Bilkent Konservatuvar'ın hangi bölümü? Ortak tanıdıklarımız olabilir. =)

Bence de mantıklı bir talep. İki kronodan da çok sayıda ölçüm yaparak aradaki kalibrasyon farkını bulabilir ve mesafe düzeltmesi ile giderebiliriz. Bu şekilde çeşitli peletlerin de yaklaşık BC değerlerini elde etme şansımız olur.

Bisan tavsiye etmem. Scott, Cannondale, Trek, Giant, Specialized, Klein, Felt gibi bu işin üstatlarından alacağınız bisiklet asla canınızı sıkmaz. Öte yandan Sedona, Kron, Geotech gibi yerli markaların da büyük ağabeylerinden pek de farkları yok. Bunları da tavsiye ederim. Fakat Bisan, Bianchi gibi market bisikletlerinden uzak durmak lazım. Bianchi'nin İtalyan modellerini bunun dışında tutuyorum tabii ki. Örneğin Bianchi Camaleonte tam da size göre bir bisiklet ama Türkiye'de malesef bulunmuyor.

Sevgili Ankara Team kısa sürelide olsa sizlerle birlikte oldum inanın o geldigim bi kaç buluşmanın keyfini hala unutamadım :) şu sıralar mezuniyet konçertosu ve resital programıma yoğunlaşmış durumdayım ocak 11 ve 12 sinde mezuniyet konserlerim olacak ardından yeni alacagım tüfegimle buluşmalarda bende varım...

Hangi okulda okuyorsun acaba? Tanışmış mıydık hiç bir buluşmada?

Hepsi iyi bisikletler. http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO adresindeki hesaplayıcıyla ideal kadro boyunuzu öğrenebilirsiniz. Ben 177 boyundayım ve 17" kadro benim için ideal fakat bacak boyu, omurga boyu gibi ölçüler kişiden kişiye değiştiği için bu ölçümleri baştan yapmak en sağlıklısı. Scott Sportster P5 için M ya da L kadro sizin için uygun olacaktır. M daha kıvrak olur fakat L ergonomik açıdan daha rahat olur.