Valfin bir hasar aldığını ve tamirat gerektireceğini sanmıyorum.
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ben de gezinirken bisikletimin ilk halnin fotoğraflarını buldum. Jantlar çok kötü görünüyormuş yahu! =)
[Resim Engellendi: http://img377.imageshack.us/img377/3776/bisiklet007kuh3.jpg] -
Evren sen delisin aşmışssınnnn
İlk dediğin doğrudur da, ikincisine daha çok yol var. =)
-
Hobaaa! Imperial March çalıyor yahu! Adamlara daha videoyu izlemeden saygı duydum vallahi. =D
Bu arada kundaktaki Edgun havası da gözden kaçmıyor hani... =)
Dürbün mountu çok da iptidai olmamış abi kundağı değil de tüp ve namluyu tutuyor kelepçeler. Namlu da ceket içinde olduğundan bence gayet mantıklı. Ayrıca bolt actiondansa side lever bullpup yapmaya çok daha elverişli kesinlikle.
-
Hazırlaması benden, yayınlaması senden abi. =)
-
Ortalama 931,3fps; 283,5m/s
Standart Sapma: 13,532
Max yayılma: 45fps (924+/-%2,4)
Ortalama enerji: 30,60fpe; 41,49Jül
Maksimum menzil: 23° tutuş açısı ile 603metre
40mm hedef için optimum sıfırlama mesafesi: 46,7metre -
Evet, aynı olur.
-
Ben de öyle tahmin ediyorum. Tüfek kurulu ve kurma kolu açıkken dipçiği yumuşak bir zemine dikine hafifçe vurmak valfi serbest bırakabilir. Dediğin gibi valf sıkışmış gibi görünüyor çekiç vurduğunda.
-
Bu arada 9cm ile 10cm penetrasyon farkı %11'e takbül ediyor fakat bu penetrasyon farkının ortaya çıkması için gereken enerji farkı %22.
10 gün önce yağlanan bir tüfek de bol bol dizelleme yapıyordur kesinlikle.Tabii en doğru ölçüm kronograf yardımı ile yapılır.
-
Silah şemalarında valf yayı pimin önünde değil, arkasında gibi görünüyor. O halde tüfeği kurup kurma kolu açıkken yeterince sert bir pompalama ile valf kapanabilir sanıyorum ama?..
-
Bu arada pompa kullanılarak yeteri kadar sert bir şekilde basılırsa valf kapanabilir mi yoksa valf içinde valf iğnesi önünde ufak bir yay daha var mı?
-
Arkadaşlar bu aralar bir süre PTT Kargo kullanmanızı tavsiye etmem. Ankara Kargo İşleme Merkezinin taşınması ve bu işlem sırasında ortaya çıkan bir takım aksaklıklar kargo hizmetinde genel aksamalara yol açıyor. Bir süre PTT Kargo kullanmamaya çalışın. Sanrıım 1 ay kadar sürecek işlerin yeniden rayına oturması.
-
Grubumuza tabii ki katılabilirsiniz, herkese kapımız ardına kadar açık. Hatta buluşmaya gelmeseniz bile olur, gönlünüz bizimle olsa yeter.
İlk bilgimizi de verelim madem; havalı tüfeklerle avlanmak ve her türlü silah ya da benzeri aleti panik ya da infiale sebep olacak şekilde meskun mahalde teşhir etmek ülkemizde kanunen yasaktır. Biz AnkaraTeam olarak elimizden geldiğince bu kurallara riayet etmeye çalışıyoruz ve kendimizi bu anlayışı ulaşabildiğimiz hobiseverlere de aşılamakla yükümlü hissediyoruz.
At-44 için susturucular var, forum arama motorunda aratırsanız bir kaç konuya rastlarsınız. -
Ben elimde olmayan nedenlerle bugün katılamadım. Caner Beyin probleminin çözülmüş olması mutluluk verici. Zaten dışsal bir etkenden kaynaklandığını tahmin etmek zor değildi. Serdar'ın şu grupmanı da merak ettim doğrusu.
-
Haha, kablo olayını bilmiyordum, çok enteresanmış. Mesafe uzun gelirse atıcı da arkasından mı koşuyor roketin?
-
Serdar video başlığı güdümlü diyor silah için. O yüzden kızkaçıran gibib gidiyor olabilir. Havada rota düzeltmesi yapıyorsa...
-
yani 200 barı geçinde fps değeri azalıyormu??
Kullanma kılavuzunu okumadın herhalde Murat. =)
-
Rica ederiz. Yalnız ben ayar vidasının altındaki yayı kuvvetlendirmenin ayar vidasının gevşemesini hızlandıracağını düşünüyorum aynı sorunu yaşamış biri olarak. Tabii denemekten zarar gelmez. =)
-
Gamo gezleri bazen alçakta kalabiliyor ve ayar vidasından çok fazla yükseltmek gerekebiliyor. Böyle olunca da ayar vidası klik aralığından çıkıyor ve her atışta ufak ufak gevşeyerek daha da fazla yüksetmeye başlıyor. Bu sorunu gez yükseklik ayar vidasını atlındaki yayı kaybetmemeye dikkat ederek söküp altında kalan ve gez mekanizmasını tutan cidayı da çıkararak gez mekanizması tamamen tüfekten ayırıp altına 1-2mm kalınlıkta uygun bir parça koyarak tekrar monte ederek çözebilirsiniz. Gez grubu yükseldiğinde ayar vidasını fazla yükseltmeye gerek kalmayacak, böylece vida da normal çalışma aralığının dışına çıkmamış olacağından gevşeme yapmayacaktır.
-
Erdem abi yine zarf atıyor, belli. =)