eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Gerçekte biraz ufaklar.
    30x33 tavuk
    36x55domuz
    53x50hindi
    68x82koç
    ölçüler mm. cinsinden.

    Bu arada istek olursa ben toplu bir biçimde yaptırabilirim. Her hedeften beşer adet olmak üzere 5mm çelik sac malzeme, hedef ve kaidelerin lazer kesimi, keskin kenarlarının düzeltilmesi ve kaynaklanması toplam 20hedef için 50lira gibi bir maliyet oluşturuyor. Yani her bir hedef 2.5liraya geliyor. Geriye yalnızca sprey boya ile istenen renge boyamak kalıyor.

    Dizelleme bitsin diye mazot mu damlattınız silindire? Mazot'un "dizel" motor yakıtı olduğunu unuttunuz herhalde. =)
    Benzin bile daha iyi sonuç verebilirdi. Yine de okuyan arkadaşlar ikisini de denemesin... =)
    Paylaşımınız için teşekkürler...

    Bar ve cc farklı birimler. Birisi basınç, birisi hacim. Kabaca anlatmak gerekirse tüpün hacmi yani cc miktarı içerisine ne kadar hava alacağını, basınç yani bar miktarı ise bu havanın ne kadar sıkıştırılmış olacağını gösterir.

    AA s410'un 270cc'lik tüpü 54litre hava alır, T12'nin 180cc'lik tüpü ise 36litre hava alır. O kadar büyük hacimde havanın o kadar küçük tüpe sığması için de 200Bar basınç ile sıkıştırılması gerekir.

    Bu arada Glad'ın 650cc'lik tüpü de 200Bar'da 130, 220Bar'da 143litre hava alıyor. :!:

    Ben de yazımdaki test metodunu araştırdım. Hidrostatik test olarak geçiyor fakat artık bilgisayarlı sistemlerle yapılıyormuş.
    Her şeye rağmen derme çatma da olsa Hatsan'ın tüpleri bir şekilde testten geçiriyor olması memnun edici. Sonuçta yazdığımız her şey mevcudu daha iyiye taşımak maksatlı.

    Test ediliyor, bu fotoğraflar daha önce de yayınlanmıştı zaten fakat doğru şekilde test edilmiyor.
    Basınçlı kapların test işlemi su içinde yapılır. bir basınçlı kabın basınç altında göstermesi gereken maksimum esneme miktarı bellidir. Boş tüp ölçekli havuz içine sokulur ve tüp test basıncına kadar su ile doldurulur. Tüp dolduğunda ölçekli havuzdan ne kadar suyun yer değiştirdiği yani tüpün ne kadar esneme yaptığı ölçülür. Bu esnemenin kabul edilebilir aralık içinde olması gerekir. Bu test işleminin sonrasında da hatırlayamadığım bir kaç adım olmalı. Yani öyle "bas havayı, patlamazsa tamam" anlayışı ile test yapılmaz, yapılsa bile bir şey ifade etmez.

    Test prosedürünü benden iyi bilenler vardır, onlar da neyin nasıl yapılması gerektiğini yazarsa daha iyi anlaşılır sanıyorum.

    Bu arada önceki mesajımda hatayla 200Bar=20.000N/m² yazmışım, 20.000.000N/m² olacaktı ama hesap değişmişyor, yalnızca tüm N/m² birinlerine 3 sıfır daha eklenmiş olacaktı. Gece gece o kadar oluyor demek ki... =)

    aynı havayı 2 tupe paylastırmak daha saglıklı oldugundan yapmıslar bence.cunku tup hacmı genısledıkce aynı bardakı havayı saklamak ıcın gerekecek et kalınlıgı da artar bıldıgım kadarıyla.bunu daha kucuk 2 tupe paylastırınca daha ınce et kalınlıgıyla aynı basıncı saglıklı bır sekılde tutabılırler dıye dusunuyorum

    Mantık doğru ama bir noktayı kaçırmışsınız. Aynı basınçta hava iki tüpe paylaştırılıdığında değil, aynı miktarda hava iki tüpe paylaştırıldığında söylediğiniz durum ortaya çıkar ve onun sebebi de basıncın düşmesidir. 200BAR, 20.000.000N/m² anlamına gelir. Tüpün 1m² yüzey alanı olduğunu düşünelim, ve bunu iki katına çıkaralım. Hava miktarı aynı olduğundan elimizdeki toplam kuvvet de aynı olacak fakat yüzey iki katına çıkacağı için basınç 20.000.000N/2m² olur ve o da 20.000.000/2=10.000.000N/m²=100Bar eder. Yani diğer değişkenler yok sayıldığında yüzey iki katına çıktığında basınç yarıya düşer. Basınç, birim alana düşen kuvvet miktarıdır. Dolayısıyla basınç aynı kaldığı sürece alan ne kadar büyürse büyüsün direnmek zorunda kalacağı kuvvet eşit olacaktır.

    Peki neden Kore silahlarında tüp var? Çok yüksek güç üretmek çok yüksek hava harcamasını beraberinde getiriyor ve bu silahların t tüplü olmasının tek sebebi var: Daha fazla hava. Tıpkı Gladiator gibi.

    Haha! Böyle sazanlıklara hiç dayanamam. =)
    Bu arada yazıyı aldığın yerde de yanlış yazılmış olmasının sebebini biliyorum. Orijinal AA kullanma kılavuzunda tetik ayarı bölümünde bir typo yapılarak bu vidalar görselde senin ilk yazdığın hatalı şekilde gösterilmişti, çeviri esnasında farkına varıp düzelttik.

    Abi yanlışlık olmasın, ortadaki vida ilk aşama ayarı, en sağdaki vida ikinci aşama ayarı. Zaten fotoğraftan da anlaşılıyor. İlk aşama vidası tetik serbest haldeyken manivela ile temas halinde. Tetik hareket ettiğinde ilk aşama sonunda en sağdaki ikinci aşama vidası manivelaya temas ediyor.

    Piston keçesi namlunun arkasında, silindirin içinde bulunur. Tüfeği tamamen sökmeden göremez ya da ulaşamazsın. Tüfeği kullanmaya devam et, duman zaman içinde kaybolmazsa ve atışları fazla kuvvetsizse zarar görmüş demektir. Fabrikaya yollarsın, bedelsiz olarak yaparlar.