Çok doğru bir seçim olmuş. HW97k ft müsabakalarının vazgeçilmezi bir tüfek. çok isabetli ve çok istikrarlıdır. AnkaraTeam'de 100metre şişe patlatmışlığı çok olan bir silah.
En uygun pelet bence JSB ya da FX 16gr. Tabii 5.5mm için konşuyorum. Yok, 97'nin 4.5mm olanını aldıysan da H&N Barracuda ya da Diana High Power tavsiye ederim.
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Fotoğraflar çok hoş, eline sağlık abi.
Bu arada domuz gribi için tüm doktorlar aynı yaklaşımda bulunuyor. Laboratuvar testine giren semptomatik grip hastalarının %90'ı 2009a/h1n1 pozitif çıkıyormuş ve bu hastlara için tıbben uygulanabilecek özel bir tedavi de bulunmadığında artık laboratuvar testi uygulamıyorlarmış. Bunu bu hafta 5'ten fazla doktordan duydum. "El temizliğine önem verin, ellerinizi yüzünüze fazla sürmeyin, bol c vitaminli ve güçlü beslenin başka yapmanız gereken ya da yapabileceğiniz bir şey yok" diyorlar.
Bu arada virüs domuz etinden bulaşmıyormuş yani istedimiz kadar yiyebilirmişiz. -
Ben de o kadar erken olmasa da gelirim.
-
Olsun İlker, zararı yok... Hep abi kardeşiz zaten...
-
Ben özellikle son 2 haftadır okuduklarım sonucunda pcp'de kuru hava dışında herhangi bir gaz kullanımının doğru olmadığını düşünüyorum. Özellikle AirForce, AirArms gibi pcp üreticilerinin "biz bu silahları kuru hava ile kullanılacak şekilde kalibre ediyoruz." demesi bu düşüncemde etkili rol oynuyor. Azot'un büyük hacimli tanklarla tedarik edilebiliyor olması dışında da bir avantajı olduğunu sanmıyorum zira temizlik konusunda artık filtre ve nem kapanı özelliklerine sahip pompa ve kompresörler sayesinde kuru havanın da bir dezavantajı bulunmuyor.
Şahsen böyle bir ortamda azot veya herhangi başka bir gazın güvenli olduğunu söylemenin bilinçsiz tüketicide "o oluyorsa bu da olur, bir şey olmaz" yaklaşımını teşvik edeceğini düşünüyorum ve kendi adıma pcp tüfeklerde kuru havadan başka bir gaz tipinin kullanılmasını doğru veya verimli bulmuyorum.
-
yatagundan almayı dusunuyorum. ısparta da azot gazı dolduran yer bulamadıgım için üzülmüştüm. fakat squbaya dalgıçların kullandıkları havanın basılarak kullanılabilir olması durumu beni mutlu etti. ilginiz için tesekkur ederim.
PCP silahlarda kuru hava dışında hiçbir gaz kullanmayın. PCP'nin açılımı Pre-charged Pneumatic yani "Önceden Dolumlu Pnömatik"tir ve Pnömatik "hava basıncı ile işleyen" demektir. PCP silahların tüm tasarım, malzeme seçim ve üretim işlemleri kuru kava(soluduğumuz hava) ile çalışması düşünülerek yapılır ve tüm üreticiler PCP silahlarında yalnızca kuru hava kullanılmasını tavsiye eder. Başka gazlar kullanarak hem silahınızı hem de kendinizi tehlikeye atmayın.
Azot'un PCPlerde kullanılmasının bilinen bir zararı olmasa bile üreticilerin tüm kalibrasyon işlemlerini kuru havaya göre yapıyor olduğunu unutmamak gerek. Ayrıca soluduğumuz havanın %78'inin zaten Azot olduğu gerçeği de PCP silahlarda saf azot kullanmayı bence anlamsız kılıyor. Aradaki %21 oksijen farkı için uğraşmaya değeceğini ve bu farkın ortaya belirgin bir verimlilik farkı çıkaracağını düşünmüyorum.
-
AnkaraTeam'de kronograf var. Cumartesi buluşmalarından birine katılırsanız ölçüm yapabilirsiniz.
-
Geliyor bu hafta. =)
-
Şimdiden hayırlı tezkereler Arif.
-
Doğru, kalibreyi gözden kaçırmışım. İleride muhakkak daha iyi sonuçlar da çıkacaktır. Başarılar.
-
T12 ile mi katıldınız?
-
Sanırım 10 metre müsabaka stilinde yapılmış atışlar. Bizim gibi amatör atıcılar için gerçekten başarılı, tebrikler.
-
Yarın katılırım herhal.
-
Hastasıyız. Hem airsoftunun, hem gerçeğinin. =)
-
Bahsettiğiniz problem paralaks problemine benziyor. Yazı ile ne olduğunu anlamak da, çözüm üretmek de kolay değil. Bir buluşmamaıza katılın, hep beraber inceleyelim sorunu.
-
Fena görünmüyor. Gladiator için fazla büyük gruplar fakat tutuş tekniğinizi geliştirirseniz daha iyi sonuçlara ulaşabileceğinizin bir göstergesi.
Sandalye gibi sert desteklerde atış zor olur. Daha yumuşak destekler deneyin. Ötneğin bir çantanın içine kazak vs. doldurarak işinizi görecek bir destek haline getirebilirsiniz. Örneğin ben destek olarak genelde fotoğraf makinamın çantasını kullanıyorum. "System bag" olduğu için yeterince sert ve büyük.Büyütme miktarınızı düşürmenizi önerebilirim. Özellikle bunun gibi kısa mesafelerde çok yüksek zoom alışık değilseniz ters tepebiliyor.
Tüfeği sabitleme konusuna gelirsek; tahmin ediyorum tüfeği sabit tutmak için bayağı çaba gösteriyorsunuz. Onun yerine tüfeği mümkün olan en rahat şekilde tutarsanız titremelerin azaldığını göreceksiniz. Tüfeği sabit tutmak için uğraştığınızda kaslarınızdaki gerginlik titremeye sebep olur. Ayrıca yine sıktığınız kaslar daha fazla oksijen tüketeceğinden dolaşımınız ve doğal olarak nazınız hızlanır ve kanı temizlemek için daha çok çalışması gereken akciğerleriniz soluk refleksinizi hızlandırır. Taşikardi ve hiperventilasyonun her ikisi de silahınızda daha fazla titreme ve hareket anlamına gelir. Bunu yerine mümkün olan en az kas gücünü kullanarak ve rahat alıp verilen üç nefesten sonra ciğerlerdeki havayı normal nefes verme noktasındaki yarı boş halinde tutarak sonraki 10 saniye içinde atış yapmak gerekir. Nefesinizi verdiğinizde kandaki oksijen miktarı azalacak ve bunun sonucu olarak nabzınız düşücek, ayrıca nefesinizi ciğerlerinizi doldurarak tuttuğunuz duruma kıyasla göğüs kafesiniz daha az stres altında olacağıdan kalp vuruşlarınızı bedeninizin dışına daha az şiddette iletecektir. Bunlar doğru tetik kontrolü ile birleştiğinde iyi bir atış tekniği teşkil edecek ve grupmanlarınızı daha da küçülecektir.
-
-
Bence de FT süper olur yahu! Özledik vallahi.
-
Bir şey dikkatimi çekti sormadan edemiycem. 10x fotosunda iki mildot noktasının arasına sığan kapak, 50x te ise 3,5 mildot boyunda. 5 mildot boyunda olması gerekmez mi?
İlk fotoğrafta kapak 1 aralıktan daha küçük. Yaklaşık 0.75 desek 5 katı 3.75 eder. Bir tuhaflık yok bence.
-
Dürbünde arıza varsa Murat kesin 50 TL verir.
Ben teklifi yükseltirim. =)