Şahsen ben Honda CBF150 tavsiye ederim. 100km de 2.5lt yakıyor.
2.5 mi?! Benim kerata 6 yakıyor yahu!
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Şahsen ben Honda CBF150 tavsiye ederim. 100km de 2.5lt yakıyor.
2.5 mi?! Benim kerata 6 yakıyor yahu!
Facebook, hızlı arama sonuçlarını kullanıcıya göre kişiselleştiren bir arama sistemine sahip. Siz pr yazdığınızda o grup çıkar, bir başkası yazdığında başka bir şey çıkar. Örneğin ben pr yazdığımda sistem bana bir ses işleme programı olan Pro Tools'u getiriyor. =)
Ben zaten okuyuculara bilgilendirme olsun diye yazmıştım. Yoksa terch ettiğimiz silah türleri farklı olsa da(ben tüm kalibrelerde 800fps civarından yanayım) yazdıklarınıza katılıyorum.
Tabii Türkiye için PCP silahlar bir yenilik diyebiliriz fakat sizin cümlenizi görünce beni her zaman şaşırtmış bir gerçek olduğu için PCP'lerin 400 yıllık bir geçmişi olduğunu belirtmek istedim
Ancak PCP de vazgeçilmeyecek bir yenilik.
Dünyanın ilk PCP'sinin 1600 senesi civarında imal edildiği sanılıyor. Bilinen en eski havalı tüfek ise 1580 tarihli. Yani PCP tüfekler pek de yenilik sayılmaz.
Video baştan aşağı modifikasyon ile ilgili. Yapan amca ise http://www.capairgunresearch.com/ adresinde görülebilir.
O silah o kadar güce kaç atış dayanır, merak ettim doğrusu.
Emin değilim fakat sanırım Hasselblad H4D-60 35mm filmden fazla detay yakalayabiliyor. Gerçi sonuçta orta format bir makina ama...
60.1MP( 8956 x 6708 ), tek bir karesi raw olarak 80MB, tiff formatında ise ortalama 180MB. Bina boyunda afiş çekimi yapmak için ideal.=)
Enstantane biraz daha yüksek olmalıymış.
Bu arada "Nick" bey, verdiğiniz fotoğrafların ilkinde crop biraz fazla kaçmış galiba. Bir de http://www.trakus.org/kods_bird/uye/…@d&idx=2723 adresindeki fotoğrafın üye yorumu dikkatimi çekti. Böyle pis insanlar fotoğrafçılıkta da mı var artık?
Dünyanın ilk polimer şaseli silahı: Remington Nylon 66
İsim her şeyi anlatıyor galiba.
[Resim Engellendi: http://lh5.ggpht.com/_b4WYgcACvJk/Sk3q78TodaI/AAAAAAAAA7w/pET4_lP6APw/152.JPG]
Çelik silahlarda da doldurulmış mermi kullanılmış olabilir tabii ki. Orasını araştırmadım. Zaten o fotoğrafları vermemin amacı parçalanma şeklinde ortaya çıkan arızaların sadece polimer silahlara has olmadığını göstermekti.
Bu arada bir Glock'u pazar malı oyuncak tabancaya benzetmek de biraz aşırı olur bence. Tabii ki siz beğenmiyor olabilirsiniz ama dünya çapında en çok kullanılan ve en iyiler arasında gösterilen tabancalardan birinden söz ediyoruz sonuçta.
Glock'un kurucusu olan Gaston Glock'un polimerler alanında uzmanlaşmış bir kimyager olduğunu ve Glock'un silahlarında kullandığı polimer türevini sır gibi sakladığını ve diğer firmaların çoğunun polimer silah üretemiyor olmasının sebebinin bu gelişmiş "high impact" polimer türünü elde edemiyor olduğunu da unutmamak gerek.
[Resim Engellendi: http://i778.photobucket.com/albums/yy61/the2baddavid/Glock19.jpg]
Silah vurulmuş. Başka bir silahla vurulduğunda metal silahların da zarar görmeyeceğini sanmıyorum.
[Resim Engellendi: http://i41.tinypic.com/2vnl6zc.jpg]
Hatalı kalibrede mühimmat kullanılmış. .45'lik silahla .410 fişek atılmak istenmiş. Tamam, .45lik silaha .410 fişek sürülebiliyor olabilir ama bu bir tabancada yivsiz fişeği atılabileceği anlamına gelmez.
[Resim Engellendi: http://i536.photobucket.com/albums/ff324/some1911dude/1911motivation.jpg]
Pek bir bilgi yok, muhtemelen hatalı mühimmat kullanımı.
[Resim Engellendi: http://i695.photobucket.com/albums/vv314/1911canebrake/Parts/glock4.jpg]
Yeniden doldurulmuş mühimmat kullanımı. Glock özellikle silahlarında doldurulmuş mühimmat kullanılmaması gerektiğinin üzerine basıyor ve aksi halde silahı garanti dışı bırakıyor. Bİr defa ateşlenmiş mermi kovanının yapısal dayanımı azalıyor ve tekrar dolum işleminde bu dayanım daha da azalıyor. Bu da nadiren de olsa bu fotoğraftaki gibi sonuçlanabiliyor. Bu arada fotoğrafta görülen durumda parçalanan parça polimer değil, çelikten imal olan namlu.
[Resim Engellendi: http://i9.photobucket.com/albums/a61/kc-griz/Glock%20KB/g21-amerammo1.jpg]
Aynı şekilde hatalı mühimmat. İki yukarıdaki fotoğrafın düzgün hali ve orada da muhtemeln mühimmat demiştim. Bu fotoğraf için yaptığım araştırmada problemin mühimmattan kaynaklandığı ve iflas edenin yine çelik namlu olduğu anlaşılıyor.
[Resim Engellendi: http://i296.photobucket.com/albums/mm182/trittipo202/Glock22M6Xand123As.jpg]
Bunun plastikle falan alakası yok. Çok açıkça silahın kabzasına monte edilmiş olan lazer pointer alev almış ve silahı da yakmış. Glock'un gövdesinde başka bir hasar yok.
[Resim Engellendi: http://www.everydaynodaysoff.com/wp-content/uploads/2010/11/Glock-17-To-26-Grip-Conversion-Fail.jpg]
Bu da bir arıza ya da kaza değil. Yarım akıllının biri Glock'unu daha küçük ve kompakt bir hale getirebilmek için kabzasını kesmiş! AR15.com'da 300 dolara satmış.
[Resim Engellendi: http://i6.photobucket.com/albums/y203/paraframe/busted_glock7.jpg]
Bu fotoğrafı silahın sahibi bizzat koymuş. Nasıl böyle bir şey olduğunu yazmamış ama fotoğraftan göründüğü kadarıyla tipik bir doldurulmuş kurşun vakası. Kovan iflası neticesinde kabzaya yönlenen basınç tetik ve şarjörü patlatmış. Namluda da görünmeyen alt kısımda hasar olması muhtemel.
[Resim Engellendi: http://www.frontsight.com/Images/Glock21ReloadDamage/glock03.jpg]
Yine doldurulmuş kurşun. İnsanlar dev puntolarla "yeni ve fabrika imalatı mühimmat ullanın" diye yüzlerce yerde uyarı yapıyor bu konuda. Doldurulmuş kurşunun yol açtığı bu sonuç da Glock ya da diğer polimer silahlara has değil. Browning action kullanan tüm silahlar kısmi destekli mermi yatağına sahipmiş ve tüm bu silahlarda benzer kazalar meydana gelebiliyormuş.
Gelelim çelik silahlara:
Smith & Wesson
[Resim Engellendi: http://i697.photobucket.com/albums/vv338/scubadown2/sw1.gif]
Marlin
[Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/v99/smallestminority/Kaboom1.jpg]
AR15
[Resim Engellendi: http://www.quarterbore.com/images/kaboom012.jpg]
Sako
[Resim Engellendi: http://www.bpcr.net/site_photos/Sako-KA-BOOM/images/A-overall_damage_jpg.jpg]
Colt
[Resim Engellendi: http://iris.nyit.edu/~bithead/anaconda/DSC00053T.jpg]
AMT
[Resim Engellendi: http://www.thefirearmblog.com/blog/wp-content/uploads/2009/06/amtkaboom2.jpg]
Colt
[Resim Engellendi: http://3.bp.blogspot.com/_1l-7rUoBD8Y/SreRhnpDpKI/AAAAAAAAH7E/T7Q-YhWnG4o/s1600/bustedcoltmkiv.jpg]
Ruger
[Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/0603/ButchG17/kaBooms/BlowupBisley2.jpg]
Çelik şaseli bir H&K
[Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/0603/ButchG17/kaBooms/kbHKTAC45.jpg]
Bu fotoğrafların tümü sadece tek bir sayfadan aldım. Eminim iyi bir araştırmayla daha onlarcası bulunabilir.
H&K, Glock, Sig gibi firmalar bu işin dünyadaki en büyük isimlerinden ve dünya çapında pek çok emniyet ve ordu kuvveti bu polimer silahları kullanıyor. ABD'nin bile emniyet güçlerinde polimer gövdeli silah kullanım oranı %65'i geçmiş. Herhalde bu adamlar bizlerden daha iyi araştırma yaparak hayatlarını teslim etmeden önce polimer gövdelerin herhangi bir yapısal zayıflığı olmadığından emin oluyorlardır ve 1,2kg'Lık bir Colt 1911'dense 600 gramlık bir Glock'un taşınması ve kontrolü mutlaka çok daha kolay oluyordur.
Videodaki test silahının üzerindeki dürbün de tanıdık mı ne sanki bir yerden?
Babama sordum enerjiyi biliyorsan daha neyi hesaplıyorsun salak oğlum demekle yetindi
Babaya saygılar.
Çok basit bir karşılaştırmayı şöyle yapalım; 2,5 cm lik tahtaya dik olarak çakılmaya hazır halde çiviyi yerleştirelim ve keser ile gücümüz yettiğince bir kere vuruş yapalım.
Sonuç olarak çivinin arka yüzeye kadar geçebilmesine pek ihtimal vermiyorum.
Ve yaptığınız kuvvet uygulamasının kaç kg olabileceğini tahmin edin?
En ağır keser bile 1kg'ı geçmez. 3.75kg ise balyoz gibi bir şey olur ve kadar ağılığı kas gücüyle 1 metreden yere düşerken ulaşacağı hıza ulaştıramayız. Onu da hesaba katmak lazım.
Murat abi de parmağını CFX kurma koluna sıkışırıp kırmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Anti-beartrap mekanizmasından kastım zaten kurma kolu açıkken tetiğin düşmesini mekanik olarak engelleyen sistemlerdi. Gamo, diana, weichrauch, neredeyse tüm markalarda artık bulunan bir sistem fakat Diana ve Air Arms gibi bazı firmaların uygulamaları biraz daha güvenilir.
Fakat bahsettiğimiz şeyler neticede mekanik ve insan yapısı. Bir arıza halinde, bir parçanın kırılması halinde en kaliteli tüfek bile olsa bir anda parmağınızdan olabilirsiniz.
Benim uyarım bu riske girmektense silahı doldururken kurma kolunu tutmak gibi basit bir alışkanlık edinmenin daha evla olacağı yönündeydi.
Örnek olarak geçmişte sahip olduğum bir Weihrauch silahın anti-beartrap mekanizması yanlış montajdan dolayı inaktif durumdaydı. Ben bakım yapmak için silahı söktüğümde bu hatayı görüp düzeltmiştim. Böyle basit bir hata her silahta olabilir, o yüzden tedbirli davranmakta zarar değil fayda var.
Nm ile jül birim değeri olarak birbirlerine eşit olsalar da temelde farklı şeyleri tanımlarlar. Yani birbirlerinin yerine kullanılmaları doğru değildir.
Nm rotasyonal kuvvet yani tork için kullanılırken Jül ise doğrusal hareket için gerekli enerji için kullanılır.
36,724 jül 3,75kg'lık bir kütleyi yerden 1 metre yukarı kaldırmak için gereken enerji ya da aynı kütlenin 1 metre yükseklikten yere düştüğünde açığa çıkardığı enerji miktarıdır.
Ben yine var diyeyim de abi...
Bir abimin sevdiğim bir lafı vardır: Yerden seker, göze girer.
İhtiyattan zarar gelmez.
Konu biraz eski bir konu. CBF250'yi soran bendim fakat daha sonra imkanlarımda bir takım değişiklikler oldu ve Kawasaki ER-5 aldım. Zaten almayı düşündüğüm iki motor CBX 250 ve ER-5'di. Bundan sonra alacağım motor da artık Dual-Purpose olur muhtemelen F650GS, DL650, KLE650 falan gibi, gücümüz neye yeterse.
Cevaplar için teşekkür ederim. =)
Mustafa abi riski sifira indirmek icin hw97k' ya pellet yuklerken kurma kolunu mu tutmamiz lazim geride ?
Kilit veya anti-beartrap mekanizması olsun olmasın tüm yaylı silahlarda namluya pelet yüklerken mutlaka kurma kolunun tutulması gerekir. Bu, yaylı tüfeklerin kullanımında en temel güvenlik şartlarından biridir.
Chairgun bu hesaplamaları yapabiliyor.
295m/s hızdaki 16grain pelet namlu çıkışında 44,927 jül(33,137ft/lbf), 25 metrede 36,724 jül(27,083ft/lbf) enerjiye sahip oluyor.