Fotoğraf sanırım hiç çekilmedi.
Field Terget aslında benim içimde ukta olan bir şey. Türkiye'de yaygınlaşmasını, müsabakalar düzenlenmesini gönülden istiyorum. Hatta bunun için bir dernek kurmayı düşünmüş, derneklerle ilgili kanun ve mevzuatı falan bulup okumuştum bile.
Fakat yaşadığımız ülkede böyle hayalleri gerçekleştirmek malesef imkansız. İmkansız derken, tabii ki bir şekilde insanların havalı silahlar hakkındaki "kuş tüfeği" algısını değiştirebilir, havalı silah müsabakalarını yayabilirsin fakat özellikle bu gibi konularda bağlı olmak durumunda olduğun atıcılık ve avcılık federasyonu, yönetimi ve yönetmelikleri o kadar çarpık ki, bu sporları yurtdışında yapıldığı şekliyle, o kurallarla, o düzenlilikte ve o zevkle icra etmek imkan dahilinde değil. Paintball sporcuları bu çarpık yapının doğurduğu can sıkan sorunlarla sürekli yüzyüze geliyorlar ve bu sorunlarda dolayı ilk örnek olarak müsabakalarda insanları bu spora teşvik edecek ödülleri veremiyorlar. Sporcular bir sene boyunca binlerce lira harcayarak hazırlandıkları müsabakalardan birer plaket alarak ayrılıyorlar.
Top sporlarının aksine yapılması için bir ön yatırım(tüfek, hedef ve ekipman alımı) yapılması gereken bir sporu bu şartlar altında kitlelere yaymak imkansızdır. Ancak birkaç yerel grubun sürdüreceği ve kimsenin tanımadığı nadir sporlardan biri haline gelebilir ki zaten şu anda da öyle. Hal böyleyken zaten kendi imkanlarımız ve özverimizle ancak sürdürebildiğimiz bu hobiye bir de beslenecek yeni boğazlar eklemenin bir anlamı olmayacaktır.
Ama biraz çaba sarfetsek tabii ki kendi gayretimizle gayrıresmi bir lig oluştumak imkansız değil.