alaturca tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bazi süper pozelerde mobil sok denen olay yoktur. Yani bazi silahlar kendinden sokludur. Genelde üst namlu full sokludur. Trap tüfeklerinde iki namluda ayni sokla üretilir. Eger babanin silahi kendinden sokluysa aman üst namluyla tek kursun atayim deme .

Abi tüfegi alsak bile , onun dom dom kursununu nereden bulacagiz. Bir av bayiine sorsam 458 cal. pellet istiyorum diye allah bilir adam bana " birader onu MKE den alacaksin" der herhalde

430gr`lik pelleti, 732 fps namlu cikis hizi e daha ne olsun .ama biraz teper galiba ;tufey#

Sevgili Tuka kardes.

Anladigim kadariyla sürek avi yapmiyorsunuz avcilarin bek avi diye tabir ettikleri pusu avi yapiyorsunuz. Domuz kis aylarinda gece yada gündüz avlanabilir ama yaz aylarinda ise daha ziyade gece aktiftir. Sebebine gelince yazin yivecek bol olur tek ihtiyaclarida su dur. Hayvanlar bu yüzden sicak zamanlarda gündüz yatarlar. Ama domuz avini gece ve yaz mevsiminde yopmak son derece kolaydir. Bulundugunuz bölge kurak bir bölgeyse ve su kaynaklarida sinirliysa isiniz dahada kolay. Domuzlar genelde cokta acikta olmayan korunakli ve parazitlerinden arinmak icin camurlu su kaynaklarini secer. Yasadiginiz bölgedeki su kaynaklarinin basini tutun. Mutlaka sürülerin genelde gelis istikametinin mükün oldugunca karsininda korunakli bir bölgeye konuclanin. Rüzgari karsiniza almaya azami dikkati gösterin. Unutmayinki domuz gezegenimizde yasayan koku almasi son derece gelismis 3 kara hayvanindan biridir. Ayi insanin 2000 kati su an hatirlayamadigim köpek cinsi 300 kati ve nihayet domuz tabiki. Av esnasinda sigara icmemeye sessiz olmaya parfüm kullanmamaya özen gösterin. Domuz karpuza dayanamaz arada bir pusu kuracaginiz bölgeyi kirilmis karpuz yada kabuklariyla yemleyin. Mutlaka bir iki gün icinde domuzlarin sabit ugrak alani olacaktir.

Ben ve arkadaslarim bu avi genelde ayin olmadigi günlerde iki yada ikiser kisilik iki grup olarak yapardik. Asla tek oturmazdik. Tüfegin birinde gece avi yaptigimiz icin fener olurdu. Fener yaninca zaten atis serbest f;s;s s;,s +;tuftabV#

Bu sekilde her gittigimizde en az bir domuz vururduk hic bos geldigimizi hatirlamam.

E hadi bakalim aviniz kanli olsun agt

Arkadaslar cevre konusunda hassas olmak gerekli birsey . Ancak havali tüfek kullananlar yinede cevreci sayilirlar. Ama av yapanlarin cevreye verdigi zarar havali tüfek kullanicilarina göre akil almaz boyutlarda . Özellikle ördek avinda atilan fisek sayisi ortalama bir avcida 50 adedi rahat buluyor. Kimileri bu verdigim rakamin 4 yada 5 katini bir av gününde atiyor. Avcilar su kuslarinin avlarinda 30 ila 42 gram arasinda av fisegi kullanirlar ve atilan bu fiseklerin icindeki sacmalarin neredeyse tamami su havzalarina düser. Daha evvelleri isikli ve civril göllerinde cok avlandim.Bu göllerin dibinde emin olunki tonlarca kursun yatiyordur. cevre insani gölden cikan baliklari yiyor , suyunu ise sulama amacli kullaniyor. Dolayisiyla zehir zamanla topraga yayiliyor. Kursun kati haldeyken ne boyutta zararlidir bilmiyorum ama tahminimce az yada cok mutlaka zarari vardir.

Bir tane TÜRKIYE var!!!! Avrupanin her yerini gezdim. Cok güzel ülkeler gördüm ama inaninki vatanimiz kadar güzeli yok.

Ona zarar vememek ve korumak her türk vatandasinin görevidir. agt

agt

Arkadaslar,

Isin teknik yönündeki Bilginiz hayranlik uyandirici.

Ben 14 yildir Yivli tüfek sahibiyim ve daha önceleride babam rahmetlinin silahlarini kullandim. Acikcasi el aliskanligi yada göz karari denilebilecek yöntemlerle bu ayarlari yaptik. Ama tabi 1 click asagi yada saga sola diyerek yaptigim ayarlamalarin hedef üzerindeki görüsün milimetrelik etkilerini tam hesaplayabilmek cok güzel bir okadarda kullandigimiz silahlardan ve tabiiki dürbünlereden maksimum verimi alabilmek acisindan oldukcada önemli. Paylasimlariniz icin cok sagolun..... agt