Hatsan mod 125 'te dipcik yastığından tetik önüne uzaklık 38 cm,tüfegin( boşta) denge noktası yastıktan itibaren 60 cm ,kuruldugunda ise denge noktası 2.5 cm geride (dürbünsüz).Düz bir deynegi oynatmadan iki elimizle ortasından tutsak ağırlığı belirginleştikce dengede tutmada zorlanacağız el araları açıldıkca ki bu belli bir seviyeye kadar bizi rahatlacak dengeyi kolaylaştıracaktır fakat tüfegin hatları ellerin duruş yeri denge noktalarını yakalamamızda olabildiğince ergonomik yapılmaya çalışılsada ...kısaca kişiye göre kundak ve dipcik mesafesi çok önemlidir.
Avcıhoca tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Alıntı
Legolas
Özellikle uzun mesafeli atışlar atıcı ve silahın tamamen bir bütün olmasından geçer. Bahsi geçen silahlar ile 150 metre vurulmuştur ve dahada vurulacaktır. Ama atıyorum Mustafa bey'in silahı 150 metreden şişe patlatıyor aynısında bende alıyım bende şişe patlatıyım dereniz alın ama emininm en az 1000 mermi atana kadar patlatamazsınız. Uzun mesafe hatasız bir sıfırlama, sakin bir hava vb gibi koşullar ister. Benim silahım AM 77 ile (artık sevgili olduk) en fazla 50 metre atarım rüzgarlı havalarda 10-20 cm gibi bir gruba çıkıyor. ama sakin havalarda 3 cm grup yaptığım oldu.
Selamlar...
Benim silahım AM 77 ile (artık sevgili olduk) işte bu sayın abim en güzel kelime -
Ben teşekkür ederim Baba ,ne mutlu bana Yüreğinize sağlık.
-
Bende 150 cc mondıal endro var yamahanın yerini tutmaz tabi ama memnunum motorumdan daha önce honda titan aldım ama endro ayrı bir zevk ,ekonomi motorsiklet binicisi için seçenekleri belirliyor ama ön -arka dişli ,zincir ,piston,kaliteliyağ,manifold,sibop ayarlarıydı debrej balatası değişimi ... gibi modifiyeler yaptım eh binince tad almaya başladım hani ,belki sizde hesaplı olsun derseniz uygun fiyatlı motorlarada bakın derim
-
-
Piston ve sindir havalı tüfeklerdeki(yaylı) olması gereken ana unsurlardandır .Yayın ileriye hareket ettirdiği piston bu hareketini silindir içinde yapar,hareketli silindir ise bir dış gömlek içindeki ;ilk olarak geriye hareketinde pistonu kurar ileriye hareketinin son bulmasıylada diger görevi olan piston silindirliğine ve tabiyiki bu hareketli sindiri manuel olarak kurma kolu ile yapan insan kuvvetidir ,yine bütün bu işlem yani hareketli silindir mevcut başka bir dış gömlek (silindir) içerisinde oluşur
Hareketli silindir içerisindeki pistonun daha verimli yağlanmasına ve oluşan basıncın daha stabil değerlerde seyretmesine yardımcı olur.Gövdeye sabitlenen sabit namlulu havalı tüfeklerde en verimli sonuçlar bu piston düzeneği ile sağlanmaktadır hw 97,tx 200 gibi sabit namlulu tüfeklerde de yine aynı sistem kullanılmakta ve yine Bam b-4 ve b-21 de aynı sistem üzerine inşa edilmektedir. -
Çok çok teşekkürler ,yeter yav kaç defa okudum resimlere baktım baktım doymadım ,krallar çok yer az yaşar şişman ölür halklar az yer çok yaşar ama zayıf ölür
-
Arkadaşlar saolun dilinize sağlık olsun
Alıntılegolas
Güzel olmuş avcıhocam
Vu dediklerininizn tamamını ben daha önce onurla beraber yapmıştık. Hatta yay ucu ağırlığını değisitirerek tepmeyide azaltmıştım ama hala atışlar istikrarsız.
Hatta 20 metre gibi bir mesafeye kağıda attığım mermiler 10 cm grup ve mermilerin kimisi kağıda yatay girmiş. Ban namluda sorun olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersininz.
Sayın abim dilinize sağlık ,yan pellet carpmasında muzle kontorulu lazım aslında cıkarıp dürbünle atış yapınızmı?muzleye çarpan pellet yan vurur ,ayrıca harbileme yaparken namlu ucundaki en hassas yiv setlere ufak bir darbeyle harbi ekyerlerinin çarpıp eğmesi de bu sorunu yapabiliyor bukısımları bir kontrol edermisiniz -
Alıntı
Bulleye
CEVAP: Ayazağa Foto Rev. Alıntı sahibi "Yaşlı Kirpi" Nick'leri tamamlanmış olarak tüm grubun fotosunu tekrarlıyorum.
Görmüştüm efendim lakin resım acılmıyordu,resimler heycanlandırıyor ve acaba dost yüzü nasıldır diye meraklanıyorum. -
herşey çok güzel görünüyor ,resimlerde alta isimlerde yazılsa
-
Dilinize ve gönlünüze sağlık arkadaşlar.
mauser ,abi özlettin kendini bilerekmi ?
-
Onurcan hepimizin kardeşi
-
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Tetik ayar vidası gibi görünen ama kesinlek öyle bir görevi olmayan vida peki görevi ne ?tetiğini çelik ile olan sürtünmesinde hemen altındaki çelikle olan sürtünmesinde plastik yapısının daha az zarar görmesi için takılmış bir vida ,gevşemesiyle tetik gevşemez sadece zarar verir çünkü yükün ençok bindiği tetik baskı kısmında oluşturulan yumrunun tam ortasında bulunur ve bu kısmın vida ucuyla desteklenerek kısa zamanda traşlanıp yenmemsini sağlarThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Tetik gurubuna yandan bir bakışThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Resimdeki dışa çıkmış dörtane pim görülüyor bu şekilde tetik tetribatın yerinde sökmeden de yayı çıkara bilirsiniz ama emniyet horozunu ve levhasını bu guruptan çıkarmanız şart ,tabi tetik gurubun tutan gurubun hemen solundaki vidayı sökmek şartıyla (ince uzun içi yivli )The content cannot be displayed because it is no longer available.
Gez arpacık atışı yapan arkadaşlar bu iğne ucunda vida ile plastik arasında boşluk var elinizle gezi tutup sağa sola oynattğınızda boşluk şayet varsa bu milimetrik boşluk ki bu tfekte 1mm vardı ,vida ile plasik arasına aliminyum bir levha koyulabilir kücük ve sadece boşluğu alacakThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Bu arada vidalar fazla sıkılmamalı avuç içleri hafif sertleşince brakılmalı fazla sıkışınca tüfeğin etrafını saran hattan çıkıyor ve açılıyorBu çalışmamı sizlerin bir parça faydası için hazırlamamda bana yardımlarını esirgemeyen cebrail Ustama canı gönülden teşekkür ederim ,gece bir vakti alıp resimleri işleyen onurcan
inşallah faydalı olur -
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Gövde üzerindeki namu hareketinde gövdeye gelen kısmın deforme olmaması için konulan çelik ince pul ,diğer taraftaki küçüktürThe content cannot be displayed because it is no longer available.
vida yataklarındaki yapılan havşalama işleminden kalan metal parçalırı kopup tüfeğin içinde zarara sebep olmamasi için koparıp temizledimThe content cannot be displayed because it is no longer available.
tüfeğin içinden gres yağı çıkmadı ,kullanıcının sprey yağ sıktığı önceden biliyordum ,işte sonuç; piston keçesi bir kenarından kopmuş ve keçe çok sert dış kısımları zaten yenmişThe content cannot be displayed because it is no longer available.
piston dışına yeşil gres uyguladımThe content cannot be displayed because it is no longer available.
ve tabiyiki yayadaThe content cannot be displayed because it is no longer available.
namluyu gövdeye takarken çelik pulların altına bir parça gres sürmek pulların orda yapışmasına ve takarken bu şekilde gödeye oturup pulları sıkıştırıp daha sonra namluyu yukarı aşağı hareketle deliklerin bir birini karşılamsına yardım eder .Ayrıca bu yukarı aşağı hareket esnasında iç deliğe pulların simetrik gelmesi için delikten bir tornavida ile pulları zedelemeden ve acele etmeden bastırmakla işlem devam ederThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Yayın hemen altındaki pul ve onun altındaki conta zamak parçaya nasıl zarar vermiş sebebi;conta altına etraflıca basamıyor 180 derecelik kısmı basıyor üst kısmınında esnemesi gerekiyor ki böylelikle tetik grubunun kanatçıkları gövdeden ayrılabilsin fakat bu esneme tüfeğin iç dinamik hareketinde de devam ettiği için bu zamak zamanla daha çok tahrib olacak ve kırılabilecektirThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Bakınız sola doğru çelik pul altındaki çontayla beraber o diğer boş olan 180 derecelik kısma doğru ufacık bir bastırmamla nasıl dengeyi yitirip zamak parçaya biniyorThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Namlu pimini yerine takarken dikine kesitli kısımdan vurarak yerine takacağızThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Ve tetik grubunu takarken yukarsından bastırıp arkasından kücük tıklamalarla yerine takıyoruz -
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Tüfeğimizi kurarken tetikleme durumunda tetiğin brakmasını öneleyen düzeneğin çıkarılması ilk olarak yayThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Daha sonra kendimize doğru çekip piston kol ucundaki yerden çıkarıyoruzThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Tetik tetribatı kuturunun gövdeye sabitlendiği vidanın sökümüThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Sağa sola kastırıp geriye doğru çekip alt kanatçıları gövdeden kurtarıyoruzThe content cannot be displayed because it is no longer available.
yay dengeleyicinin ve pimin yerinden çıkarılmasıThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Tornavidayı yerinden cıkarırken tüfeğin yay dengeleyicinin yerinden fırlamaması için aşağı doğru bastırıp tornavidayı yerinden yavaşca çevirirek çıkarıyoruzThe content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available.
Namlu pimle gövdeye sabitlenmiş ve pimde gövde sıkıca durması için pimin sol ucu dikine çizilerek kabartılmışThe content cannot be displayed because it is no longer available.
İşte kabartılan dikine çizikeler bu çiziklerin olduğu kısımdan vurarak çıkarmaya çalışılırsa pim içerde saplanır kalır bu işlemde en çok dikkat edilmesi gereken nokta burasıdır -
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Tüfegin vidalarının söküm işlemi vidalar ters diş tutturulmuşThe content cannot be displayed because it is no longer available.
söküm işleminden sonra genel bir izlenim (kırık-çıkık yada fırlamaya hazır pim varmı )The content cannot be displayed because it is no longer available.
ilk gözüme çarpan, yayın yukarıya doğru kasılmış şekilde bulunduğu oldu ,anladığım kadarıyla ince ve uzun yay teli kullanımıThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Emniyet sistemindeki eminyet levhasının yayını yerinden çıkarırkenThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Emniyet yayını çıkardıktan sonra sonra emniyet horozunun göbeğinde bulunan ince vidanın ve bu arada emniyet levhasıyla beraber yerinden çıkarılmasıThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Emniyet levhasının hareketinde bu levhanın tetik tedribatından kurtulması için pimlerin sökümü bu pimleri resimde olduğu gibi size doğru çekerek ve ya geriye doğru iterekte levhayı kurtarabilirsinizThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Levha ve emniyet horozunu yerinden çıkarırkenThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Tetik yatağının hemen altındaki ,kancasında yukarısına yayla desteklenmiş ,resme göre sağa doğru meyilli çelik parça levhanın içinden geçen pim soldaki delikten geçerThe content cannot be displayed because it is no longer available.
pistonu kavrayan iki çengel ve altlı üstlü olan çelik parçadan üsteki çengelin pimini çıkarırkenThe content cannot be displayed because it is no longer available.
Alt ve üst çengelin arasındaki yay ve parçaların tetik tetribat sistemindeki duruşu ,alt çengelin içindeki delik ve bu delikten geçen pim aynı zamanda levhanında bir unsurudur ve bu pim en kalın pimdir -
Murat abi,sen de bu silahtan var ? aman eğer bu güzelden sizdede varsa resimlerken namlu ucuna mermiyi sokupta resimlermisiniz.
-
Eline, azmine ,becerine sağlık M.Ş
-
Rahmetlinin yer mekanı cennet olsun.
Şu parabellum' un, şu güzelin resimine bir kaç tane daha eklermisiniz . -
Elinize kolunuza sağlık arkadaşlar ,
Artık yeni bir hedef belirlemeliyiz o da Dünyanın en büyük havalı tüfek kütüphanesi olmak ne dersiniz .