6.35 te de aynı, 18-20 stabil atış hem 6.35 lerin BC değeri daha düşük yani hava sürtünmesi daha fazla ve en ağırı yine 31 gr. , ince mehmetin 5.5 u bile 30 gr. ve BT65 in hızını 900 lere düşürmeye yetiyor , ayrıca aynı enerjide 5.5 ve 6.35 i yanyana atarsanız 6.35 daha fazla düşer yine hava sürtünmesinden dolayı , eğer 6.35 e gidilecekse solid şart , o da herale 50 gr. den aşağı olmaz , 31 gr. 900 lerde atan BT65 50 gr. ile 600 falan verir heralde , siz yine 5.5 kalın mehmetten şaşmayın derim. Şahsen evanix s10 tüfeğimde atıyorum 770 fps ile bile çok yıkıcı bir etkisi ve uzun bir menzili var.
Weihraucher tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
h... avda Airarms s200 tavsiye ederim eğer field target düşünürseniz , 12 fpe (8 gr. ile 820 fps) , 4.5 mm ,1 dolumda 60 atış stabil yapabilirsiniz , tekli sistem , ülkemizde de 1 adet var.
-
Çok şık durmuş . Tüfekte BT65 tübü mü var , ben mi yanlış görüyorum ? Dolum kısmı bilezikli gibi duruyor.
-
Tebrik ederim , çok başarılı bir işçilik olmuş . Yolunuz açık olsun.
-
Waltherden bahsetmiştim onun sadece 4.5 mm si mevcut , gamo extreme de 4.5 veya 5.5 mm aynı tüple 60 atış yapıyor 10 fpe falan. (16 gr. 570 fps.) Geçen sene İlker bey diğer forumda hız değerlerini paylaşmıştı. Satış sitelerindeki ve kendi sitelerindeki rakamları stabil atış değil tüp boşalana kadar atış adedi , yoksa bir co2 tüple aynı hızda regüle 60 barda 200 atış anca. Güce göre değişir tabi , Walther 5 fpe , gamo 10 fpe. co2 de ağır bir gaz olduğu için kuru havaya göre çok daha fazla oranda hava harcar. Modifiye işlemi yapılabilir ama bu walthere belki yapılabilir gamoya ise çok gereksiz çünkü içi plastik olan bir tüfek 60 car co2 den fazlasını kaldırmaz , waltherde de durum aynı gibi iç parçalar komple aluminyum ve cp99 gibi tabancaların valflerinin büyütülmüş versyonlarını kullanıyorlar , onlar da aluminyum ve 60 bar üstüne dayanacağını zannetmiyorum. Tüm tüfeği yeniden elden geçirirseniz ancak durum farklı olur. Yeni bir prechamber , yeni bir çekiç , yeni bir yay , bunları yerlerştirince bir de zaten zayıf olan kurma kolunun bu mekanizmayı kaldırmasını ümit etmek lazım. Hiç girmeseniz daha iyi , para ve zaman kaybı.
Saygılar. -
200 den az atış yapıyor, 7 gr. ile 650 fps vermişti benimki , o paraya değmeyen bir tüfek.
-
Bence pelletin yarısı şarjörde yarısı da namluda kalmıştır . Bana da olmuştu . Şarjörü yerine oturtup kurma koluyla pelleti namluya sürmeyi deneyin , eğer sürülürse kolu geri çekip şarjör tutucuyu da serbest bırakıp çıkartabilirsiniz.
-
Ben evanix s10 umda kullanıyorum , daha isabetli bir pellet kullanmadım.
-
henüz kullanan yok heralde? diana mod 460 ile 50 metreden kerpiç duvara attığım peletleri kerpiç yüzeyden toplayabiliyorken, dün hatsan bt65 30,25 grain'lik incemehmet peletler ile yaptığım atışlardaki peletleri duvarın içinde bulamadım, ne kadar derine gittiği konusunda bir fikrim yok, 10cm'den sonra eşelemeyi bıraktım
E biri 20 fpe , diğeri 60 fpe. Onunla uzun mesafelere atabillirsiniz. -
Nikko tuzlu biraz , barska ve tasco da onlar kadar kaliteli sayılır . Düşük zoom ama merceği güzeldir . 300 den aşağıda olanları alma yeter.
-
Bu BSA larda oldum olası bir sorunlar var zaten , Çin olmayan Contender ve catseye serisinden şaşmamak lazım.
-
Aslında 'freefloat' denilen serbest namlu daha isabetli diye söylenir mesela FX T12 , BSA r10 isabetli tüfekler . Namlu tutucunun olmaması pek önemli değil , namlunun üzerindeki ceket o-ringlerle namluya ve namlu başındaki dişlere bağlı , ama ceketsiz olsaydı ve üzerine moderatör takılsaydı , 1-2 mm lik aşağı eğilmeden 50 metrede 5-10 cm aşağıya vururdu , çok da problem değil bence, dayanırmı derseniz dayanır. AT44 ve BT65 ve evanix s10 'daki namlu tutucuların sebebi namlu ve tüp birbirine çarpması diye , yani iyi tornalanmadıkları için düz gidemiyorlar AA s510 daki namlu tutucu da namlunun gövdeye giriş yerinin çok kısa olmasından konulmuş , ondan dolayı serbest dayanamaz. Gerçi çeşitli tüfeklerde namlu kalınlığı , sertliği, dayanıklılığı değiştiği için üreticiler ölçüp biçip koymul da olabilirler , mesela T12 de LW olduğu için kalitelidir ama AT44 de hatsan namlu olduğu için garanti diye koymuşalrdır orasını artık emektar arkadaşlar açıklarlarsa daha iyi olur.
-
Yok , sadece ikisi de İspanyol o kadar.
-
Tabi bu tüfeği sıgdıracak bir megaline 115 cm veya walther domiantor tüfek kutusu şart , yaylı gibi uzun mübarek .
-
290 atış 12 fpe. için , TR de 30 fpe ile 80-90 atış yaparsınız. Diananın kendi moderatöründen başka da moderatör olmaz, tüp unf nin üzerine geliyor çünkü , videosunda vardı. HW100 gibi kurma kolunu iterken kuruyor , ama atış grafiği regülatörlü bir tüfek için rezalet , 2.500 TL lik bir tüfek değil.
-
Ses sadece namludan çıkan havanın hacmine ve merminin ses hızına yakınlğıyla alakalı. Eğer az hava harcayan bir PCP niz varsa , moderatör ile herhangi bir yaylının zonklama sesinden daha az ses çıkartır. Ama atış başına 1 lt. hava harcayan ve ses üstü hızlarda atış yapan bir condor varsa 250 TL lik moderatör şart.
-
AR6 etekli pellet sevmez , bullet yani solid pelet atmalısınız , ince mehmet 30 gr. öneriyorum. rabbit magnum 25 gr. çok pahalı ve isabetsiz.
-
Gamo extreme , 30 liralık 88 gr. co2 ile 60 atış yapabiliyor ( 16 gr. JSB ile 580 fps ) gibi birşeydi . İlker abi geçen sene diğer forumda paylaşmıştı.
-
Namluyu dayayıp boş atsan da geberiyorlar zaten. BB ile yakından atış tehlikeli olabilir , balkonun mermer zemininden sekebilir , duvarda iz yapabilir vs. , en güzel 10 cm den boş atmak ( yaklaşabilirsen tabi )
-