Hocam ben otosanayide keleş ve uzi üreten biriyle sohbet ettim , umarım adam dalga geçmiştir , ama o kadar teknik konuştuk ki korktum .
Weihraucher tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
http://speedy.sh/qyPke/film-fon-reklam-lounge.rar
mail adresi istemeyen bir siteye yükledim 1.64 gb
-
Şu anki koleksiyonum 1.6 gb oldu sıkıştırıp yükleyemiyorum bir türlü. Ama gelmiş geçmiş tüm film-reklam-fon-yeşilçam-lounge-oyun müziklerini topladım , youtube'u bitirdim , zaten direk https://www.airgunturk.com/www.youtube-mp3.org/tr ye copy-paste yaparak indiriyorum tek tek. Eğer herhangi bir upload sitesinin hesabı varsa seve seve yüklerim. Yoksa turşusunu mu kurcam
-
Zaten 70-80-90 ların 40-50 grubundan sevdiklerim sadece Iron maiden , Wasp , rolling stones . He arada diğer bandlardan güzel şarkılar çıkıyor tabi ama bunların stili ve hitap tarzı bana hitap ediyor.
Bu arada.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Tebrikler , zımbayla açılmış gibi olmuş.
-
BT65 bloğu AT44 le aynı sayılır , sadece çekiç daha büyük , yay daha kalın , iç aksamda pek sorun çıkmıyor zaten , o-ringlere sentetik gres veya daha iyi bir türevini sürmediklerinden o-ringler ve mermiler arası kuru sürtünme hem o-ringlere zarar veriyor hem de bazen yerinden çıkarıp alıyor. Yapmanız gereken , namlunun gövdeye girdiği yerde dürbün rayının başladığı ilk 10 cm deki 2 setuskur vidasını 2 mm allen ile söküp namluyu yerinden çıkarmak , sonra o-ring kontrolünü ,yağlamasını veya değiştirmesini yapıp tekrar aynı işlemin tersini uygulamak lazım. Foruma dün giremediğimden konuyu da göremedim yoksa çok basit bir işi var. Kısmet değilmiş, ama insan söke taka öğreniyor , benim ilk giriştiğim AT44 çöp olmuştu , sonradan hurda üzerindeki hatalarımı görüp bir daha yapmamak için söküp inceleyip iyice öğrendim. Siz de isterseniz 1-2 saatinizi ayırıp neyin nereye takıldığını çözüp birleştirebilirsiniz. Basit pimlerden ve vidalardan oluşan bir sistem sadece.
-
Eteklerdeki yiv izlerinin silik olmasının sebebi eteklerin çok ince olması. Arkadan gelen 40-50 kiloluk hava basıncıyla açılıp yivlere otururken narinlikten ezilmiş , önemli birşey değil, ben JSB nin sadece bu RS 13 gr. olanları kullanıyorum , hem etekler ince olduğu için yivlere daha iyi oturuyor ve daha çok verim alınıyor. Ama yapısında daha çok çinko ve aluminyum var galiba , diğerlerine göre çok daha sert bir pellet.
Elinize sağlık. -
Paketi 10 lira , içinde 135 tane var , jsb - 1 tl 20 pellet , incememed- 1 tl 13 pellet.
Ama aynı enerjiyle atılan JSB ve İnce mehmet 30. pelletlerin 50 metredeki hızları yarı yarıya. Yani enerji korunumu sağolsun 30 gr. affetmiyor. -
İlhan abiye söylemiştim getirtin satılır diye , iyi bir yatıyırm yapmışlar. Hadi hayırlısı.
-
Tüfek denir ? PCP değilse hiç almayın . Yaylı 20 fpe. altı tüfeklerle 400 fps. ile falan atar.
-
200-160 bar / 30 atış / İnce mehmet 30 gr.
1. 720
11. 714
21. 724
30. 712Bu sefer saçma yerine çekirdek mermi attığım için hız değerleri biraz oynak. Ortalama hıza 720 dersek 35 fpe atıyor. Ama atış başına 270 x 40/30 dan 360 cc hava harcıyor . İlk ölçümü tüfeğin fabrika ayarlarıyla yapmıştım , 8 cm koca bir çelik yay vardı , şu anki hali 5 cm krom yay ve tamponlar var. 30 atış isabeti de 15 metrede jsb den kötü değil. Aynı mermi deliğinin içinden 1 şarjör attığım oldu . Önceki ölçüm için Mehmet İnce' nin mermilerine haksızlık yapmışım. Alınabilir. 40 fpe üstü tüfeklerde daha iyi sonuç verecektir.
Saygılar.
-
Güzel değerler , hızı da 900 altına düşerse isabeti muhteşem olur. Elinize sağlık.
-
Abi gerekli ayarlar yapıldığında tüm silahlar istenilen kıvama gelir . Önemli olan bu standardın fabrika çıkışında yakalanması...
-
Hüseyin abininki şu an satışta istersen bir bak.
Webley Raider Single 5,5 mm
-
Hocam asıl olay , yayın arkasındaki bileziği çıkartmak. Eğer onu da yaptıysanız denemenizi çok merak ediyorum , 170-120 bar arası denemeyi unutmayın.
Selamlar. -
Eğer 6.35 kullanıyorsanız 15 mermilik stabilite yakalayabilirsiniz. setuskuru yine sonuna kadar sıkın ama 3 mm lik o tamponu çıkartamayın. O zaman 15-20 atış tam güçte yapıp 120 bara düşüyor. O da güzel sayılır.
-
Ben yapılabilecek en basit ayarı yazdım , tüfeğin parçalarına yapılacak bir kesme-büyütme müdahalesi hava tüketimini veya şu anki stabiliteyi bozabilir, sonuçta hesap yaparak üretilmiş bir alet , sadece şu yay ve ayar vidası arasındaki 3 mm lik parçayı koymasalarmış tüfeği açmaya gerek kalmadan kundak çıkarılarak da yapılabilirmiş.
-
Arkadaşlar , hava tüketimini yarı yarıya azaltıp stabiliteyi arttırmak için şöyle bir yol buldum. Sonuçlar çok iyi çıktı.
Önce işlemi anlatayım ; Tüfeği açıp çekici çıkartın , çekicin içindeki yay ve setuskur arasında kalan tampon parçayı çıkartın , seturskuru içeriye doğru sonuna kadar sıkın. Tüfeği tekrar birleştirin.
Artık tüfek 170-120 bar arası 30 atışa ayarlı. Atış başına tüketilen hava miktarı 180x50/30 'dan 300 cc , ortalama güç 25 fpe (16 gr. 860 fps.) gibi.
Bu sonuca şuradan vardım , 'icarus' Koray beyin tüfeği müsabaka limiti olan 30 fpe. nin üstünde 16. gr 1050 fps atıyordu , orada ayar yapmaya karar verdik , krono ve bolca havamız vardı , yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra 170 barda başlayıp 960,955,963 vs. gibi çok stabil atışlarla 30 atış (3 şarjör ) devirdik ve eğri bozulmaya başladı , bitiş basıncı da 120 bardı. Tüfek Long versiyon olduğu için 960 veriyordu , sizinki normal AT44 ise 860 verebilir ama bu bile iyi bir hız , fabrika ayarında 200-90 bar arası 30 atış veren ve atış başına ( 180x110/30 'dan ) 660 cc harcıyor , bunu 300 cc ye düşürerek hem iyi bir eğri verdirip hem de scuba tüp başına atış sayınızı (veya dolum sayınızı) ikiye katlayabilirsiniz.
Deneyen arkadaşların sonuçları bu başlığa paylaşmalarını diliyorum. Kolay gelsin.
Selamlar. -
Hakkaten kilo almışım ya. Hem bugün hitler diyetine başlıyorum abi.
-
170 bardan başlamayı unutma.