Sevmiyorum gerçekten
Kullandığım süre boyunca boynum ağrıdı. En tasarrulu ayarda bile 1 lt. hava tüketiyordu. Yani 6 lt. bir scuba tüpte 300-200 e kadar 100 bar ile 6x100 den 600 litre hava var, 600 mermi atabilirsiniz o da bir kutu JSB gibi birşey. Dolum sırasında salınan havadan bahsetmiyorum bile.
Weihraucher tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
hatsan yerli malı sonuçta , sizin yada benim kadar yerli malı , ben paramı dışarıya vermem , ayrıca beğenmediğiniz hatsan dünyaya satılıyor , hem kuvvetli hem isabetli hemde kaliteli olma yolunda ilerliyor , ben hep hatsan derim
Güzel demişsiniz. Kalite/fiyat/güç oranında hatsan tabii ki diğer yaylılara göre daha üstün . Ama namluları , keçeleri , pistonları , kundakları daha da geliştirmeleri gerekiyor. E insan havalı tüfek alınca da vursun istiyor , 300 yerine 450 verip gidip gamo,crosman,benjamin,stoeger alabiliyor. Burada hatsanın kundak ve ergonomi üzerine ciddi bir çalışma yapması lazım. Namluları yaparken daha özenli olması lazım vs. vs. yani daha alınacak yolu var. Aslında bu iş şöyle işliyor. Yapılan namlu çeliği , plastik kundak kalıbı , kompozit yay vb. bileşenlerin daha yüksek adette ama daha yüksek kalitede yaptırılması birim ürün başına yapılan maliyeti azaltacağı gibi satış fiyatını da azaltıp kaliteyi artırması gerek. Hatsanın küçük işletme gibi düşünmeyi bırakıp biraz riske girmesi , biz kullanıcıların yorumlarını ve görüşlerini alması , bi kullanıcıların da bu firmaya yerli piyasada biraz destek vermesi gerekiyor . Keşke daha kaliteli tüfek yapsa da alsam , ama hatsan malesef bir gamo veya weihrauch değil. Eğer 50-100 senelik firmaların seviyesine hemen gelmek istiyorsa risk şart..
-
Bence Condor , kabzesi olan bir patates tüfeği. Zaten LW olmasa fiyatı 700 TL lerde olur herhalde.
-
Evanix şarjörünü sizden almamışmıydım? Z-SATILMIŞTIR evanix şarjör
Neyse , bu yazıyı okuyan arkadaşlar ,isteyen herkes cumartesi pazar günleri öğlen civarı atış alanına gelebilir ,tanışırız . Filinta olmak isteyen arkadaşlar (mbe) Bülent Bey'e mesaj atabilir.
-
Regülatör İzzet beyde extra bir adet var diye biliyorum . 250 $ a ABD den getirtmişti. Condora uygun dişli. Ama ben olsam regülatör yerine tüfeğin gücünü 12/6 ya ayarlayıp 200-160 bar arası 30-35 stabil atış yapabilirsiniz. Ama ben size condoru önermem. Dediğim gibi ilk 10 atışta zaten boynunuz bükülecek. Tanıdığım tüm condor kullanıcıları dürbün yükseltme aparatı takarak bu sorunu çözmeye çalıştı. Ayrıca 30 atışta bir tübü söküp dolum aparatına takıp doldurup oradan söküp tekrar tüfeğe takmak bana biraz angarya geldiği için bıkmıştım. Atış başına da (60x500/30) 1 litre hava harcıyor. Ki bu çok yükesk bir rakam. Her seferinde de emniyeti kapatmaya alışması var birde. Evanix s10 veya windy alırsanız 45 fpe ile 30 atış yaparsınız , şarjörlü atış yaparsınız. Havayı da condorun yarısı kadar harcar. Bunu yazmamın nedeni 1 scuba tüple 800 yerine 1500-1600 pellet atmak daha tasarruflu ve daha uzun giden bir hava sarfiyatı sağlar. Ha şu özelliğini seviyorum condorun , tüp çıkarılıp 95 cm küçük tüfek kutusuna sığıyor, kompakt bir görünümü oluyor o kadar. İsabet olayı size kalmış , airranger ile 600 metreye atan da var , evanix ile 50 metreye atan da , doğru mermi - hız kombinasyonunu bulursanız isabet artar ama olay yine atıcıda bitiyor.
Saygılar. -
Murat bey , orası özel mülktür . Çekmeköy Belediyesi tarafından 2009 da Filintalara ayrılmıştır. Tüm boyası , badanası ,barakası , elektriği , masaları , zeminini , çevre güvenliğini Filintalar grubu kurucuları bizzat inşa etti. Doğal olarak inşa ettiğimiz bir yeri de yabancılardan koruyoruz. Oraya yapılan mermi engelleyici perdeden tutun tüm diğer çalışmaların bir bedeli var . Atış alanının belli kuralları var . Eğer gelmek istiyorsanız dediğim gibi cumartesi pazar günleri öğlenleyin buluşuyoruz. Oraya gelirsiniz. Devamlı gelcekseniz üye olursunuz. Bu kadar basit. Kilit koymamızın nedeni de kilitsiz zamanlarda ateşli silahların kullanılması ve komşuların bunu bizim grubumuzdan bilmesidir. Ayrıca alandaki ekipmana zaman zaman zarar verilmiştir . Burada bir işgal edilmişlik havası estirmeden önce biraz araştırın.
-
Aslında kapı kilidi şifreli. Şifreyi de sadece Filintalar biliyor. Burada söyleyemem. Ancak içeride bir Filintalar üyesi varsa girip atış yapabilirsiniz.
-
H.lalavdaki sportsmatch dampaya 50 mm ye kadar dürbün takılabiliyormuş. Ama 200 TL.
-
Neden dampa takamıyoruz suppressor tüfeğe bir anlam veremedim???Ben taktım arkadaşımınkini gayet de güzel oldu...Hatta tek parça rambo marka 11 mm kızak genişliği 30 mm. boğaz çapı olan stoper vidası da bulunan dürbün ayağı da var suppressor'umun üstünde...
[Resim Engellendi: http://h13.abload.de/img/20120508_2327454cffm.jpg]
[Resim Engellendi: http://h13.abload.de/img/20120508_23261255cks.jpg]
[Resim Engellendi: http://h13.abload.de/img/20120508_232549c6cwh.jpg]
+1 , dampa ayaklar 9-11 mm dir , 9-11 dovetail kızağı olan tüm havalı tüfeklerle uyumludur...
-
Condor 5.5 PCP ler içindeki en büyük valfe sahip , ona rağmen tam güçte 250 barda 60 fpe 5 stabil atış verdi. Atış grafiği 200-160 bar arası 30 atış 1/2 güç ayarında güzel . Onun dışında .25 , .303 , .308 olarak modifiye ediliyor , benimkine 6.35 LW namlu takmıştım , fantazi oldu 60 fpe 20 atış dana gibi de hava harcıyordu. Atarken boyun ağrısından duramıyordum. Ergonomik bir tüfek değil. Ama regülatör takarsanız işte orada iş değişiyor , 500 cc ile 110 a yakın 40 fpe lik atış yapabilirsiniz. Airwolf MCT olur bir nevi ama uğraşmak lazım. Ha alayım atayım tarzı ise tavsiye etmem. Onun yerine kundağı olan , tüfeğe benzeyen aynı parada bir evanix veya AA öneririm.
-
Kurucu arkadaşlar olmadan birşey söylemek istemiyorum ama Filintalar üyesi olduğunuzu söylerseniz girebilirsiniz . Ben arkadaşlarımı bir ara davet etmiştim sorunsuz geçtiler kapıdan . Yalnız pazar ve c.tesi daha rahat geçilir . Hafta için görevlilere şüpheli geleceğinden almamış olabilir. Kurucu arkadaşların yorumları daha yardımcı olacaktır.
Saygılar. -
Yeni başlıyorsnız IGT tavsiye ederim.
-
Tam otomatik olması için tetiği bırakana kadar tüm mermileri bitirmesi lazım. Otomatik ve tam otomatik kavramları bu nedenler farklı , M16 da 3-burst ile atış yapar ama tam otomatik değildir.
-
Bu battlefield Bad company 2 deki Anbakan değil mi? 2-round-burst atan ? Çok iyi silah. Klasmanındaki en iyi hasarı veren silah aynı zamanda ama tam otomatik olsa daha iyiymiş . 2 li burst ne alaka ?
-
Doğru,
Ağır pellet kullanarak enerjiyi vemenzili arttırabilirsiniz. Ama 16 dan 21-25 gr. atmaya başlayınca 900 yerine 600 lerde gideceği için arkadaki güç ayar vidasını biraz sıkmanız gerekecek (6.35 te de mecbur) . 36 yerine 20 atış yaparsınız ama 27 fpe. yerine 35-40 fpe ye kadar yolu vardır.
6.35 LW competition namlular da yurtdışında 1000€ dan başlıyor . Burada zaten yok (ha benim geçen sene sattığım bir tane vardı ama bulabilirseniz ) Yurtdışından getirtmek zaten problem , gümrükte takılsa diyecek hiçbirşey yok . Ondan güç istiyorsanız 35-40 fpe ye razı olarak T12 yi çekiç yayı ayar vidasından ayarlayabilirsiniz. Ama 6.35 ise piyasada benim alacağım tek 50 fpe. lik AT44W9 long dur. -
Gamo IGT Whisper 4.5 mm tavsiye ederim. 10 gr. HN mermiyi 900 lerde atıp 20 fpe. güç üretiyor , tepmesi diğer yaylılara göre PCP gibi. IGT sistemi yay yerine sıkıştırılmış hava kullanıyor bi nevi 90.ların theoben'i gibi. Yaydaki kırılma, bekleme , güç kaybetme sorunları yok. Kurulu bırakabilirsiniz (ki ben önermiyorum) , HN gibi bir mermiyi de 900 lerde atması zaten gücünün göstergesi , namlusu kaliteli ve tamiz , isabetini bilmiyorum ama tepme azaldığı için için herhalde isabet de artacaktır. Çok güzel bir field-target tüfeği , 50 mm dürbün bile takabilirsiniz.
Saygılar. -
Yaylı namlusunu PCP ye takmanızı tavsiye etmem. T12 gibi 27 fpe bir tüfek 6.35 bir mermiyi 500 le falan atacaktır, yapacağınız torna masrafı ile beraber o-ring delikleri , namlu giriş-çıkış crown işçiliğini T12 namlusu gibi yapamazlar . İsabetsiz 500 fps lik bir tüfek ortaya çıkar . T12 bir field-target tüfeği . Yakışacağını zannetmiyorum. 6.35 istiyorsanız AT44w9 long almanızı tavsiye ederim 800 TL gibi bir fiyata 50 fpe. ve 30 atış falan yaparsınız.
Saygılar. -
Foruma hoşgeldiniz. PCP alacaksanız 5.5 almanız daha iyi olur , 4.5 mm de mermi hafif olduğu için menzili azdır. 5.5 ta mermi 4.5 un ortalama 2 katı ağırdır , enerjisi de 1.5-2 kat fazla olduğundan hem menziliniz hem de tahribatınız artar. Merminin en iyi isabeti verdiği hız 900 fps civarı olduğundan güçlü pcp alacaksanız mümkün olduğunca ağır pellet kulanmaya çalışın.
4.5 yaylı , 5.5 pcp kalibresidir.
Saygılar. -
Berke konuyla ilgili bir şikayetin varsa sayın Mustafa Serdarla görüşmeni tavsiye ederim. SaygılarSansürsüz de noktalarla idare ediyoruz Mehmet abi , o an malubiyet etkisiyle biraz sert bir mesaj yazmışım da
-
küçük ama önemli detaylar.