Onlar dürbün ayaklarının oturduğu ray aslında.
Weihraucher tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Weaver 22 mm kalın ayaktır , tırtıklı yüzeylere takılır . 9-11 mm klasik havalı tüfek için olan dürbün ayağıdır , daha küçüktür , dampalar bu ölçüdedir. Schwenk ayaklar sadece ateşliye uygundur. Weaver hem ateşli hem havalı tüfeklere ve tabancalara uygundur , 9-11 mm dampa ölçülü ayaklar sadece havalılara uygundur.
Weaver ayak ... http://www.google.com.tr/imgres?q=weave…29,r:3,s:0,i:72
Schwenk ayak ...
http://www.google.com.tr/imgres?q=schwe…29,r:0,s:0,i:66
9-11 mm ayaklı dampa ... http://www.google.com.tr/imgres?q=dampa…29,r:4,s:0,i:74
-
Dampadan bahsediyorsanız yatagun veya sportsmatch tercih edebilirsiniz. Google a sportsmatch dampa yazın TR deki satıcıları oradan bulabilirsiniz. Ama yatagun da aynı sisteme dayanıyor.
-
Dayanıklı veya pahalı dürbünlerin çoğunda artıkıl cam üzerine lazerle işlenmiştir , bu nedenle zarar görmez , ama ucuz dürbünlerde (ve birçok nikko stirlingde) artıkıl kömür veya tungsten telden yapıldığı için tepme sırasında tel kopar . Mercek dayanıklılığına gelince tüm dürbünlerde mercekler silikon veya türevi bir yapıştırıcıyla sıkılır ve sabitlenir. Eğer oynuyorsa veya yerinde çıkmışsa büyük ihtimalle solüsyon uygulanmadan birşeltirildiğinden ve gövdenin alüminyumdan olduğu için merceğin ağırlığına uygulanan kuvveti kaldıramadığından çıkmıştır. Ayaklar da dürbün kadar önemli , schwenk ve weaver (22mm) bilinen en dayanıklı ayaklar , schwenk ayakların fiyatı 1000 TL gibi başlıyor , weaver daha uygun (50-100 TL ) arası . Weaver hem dürbünün konumunu değiştirdiği ,hem de en çok kullanılan dürbün montaj rayı olduğu , hem de en az schwenk kadar dayanıklı olduğu için daha avantajlı . M-16 , M-4 float-top ve bazı crosman havalı (mesela nitro venom , trail NP ) tüfeklerde de weaver kullanılıyor mesela.
-
İsteyen istediği marketten alışveriş yapar üstadım , bunu ne sansür engeller ne başka birşey ,ama sansür kalkarsa insanların airgunturk'e olan sempatisi artar diye düşünüyorum . Yoksa kimse gerizekalı değil , bir noktayı atlayıp av bayiinin ismini okuyabilir.
-
şu sansürü kaldırın kardeşim dalga mı geçiyorsnz , h..lalav , a.rmer , hobi.silah. mors alfabesiyle mi yazacaz herşeyi.
-
Sayın moderatör meenet,
Cudim isimli kullanıcımız orada, arkadaşın mağduriyetini gidermek için bir fikir sunmuş, kendince bir çözüm üretmeye çalışıyor. bence siz de, kim tanışalıma entry girmiş girmemiş konusunu bi an olsa geriye bırakın ve arkanızdaki airgunturk topluluğunun gücünü kullanıp adı geçen şirkete baskı yapın ki forum bu konuda da bi işe yarasın...
Saygılarımla
Baskı mı ?
-
Optiksiz 50 metre için çok iyi.
-
Şu ana kadar yaptığım en iyi ölçüm bu oldu diyebilirim. Bu arada buraya konulan her ölçüm öncesi stabil ölçüm yapmak için 2-3 kere deneme yapıyorum , yazdıklarım en iyi çıkanlar.
120-90 bar / JSB RS 13 gr. / ortalama enerji 19 fpe.
1. 816
11. 822
21. 817
31. 823
40. 810Böylece atış başına 0.75 bar , yani ( 0.75 x 280 cc ) 210 cc hava harcıyor. Eksta bir şarjör daha bulmam gerekecek ...
Yaptığım şey ayar vidasına 4 conta , çekicin içine 2 conta geçirmek ve tesadüfen tornacıdan bulduğum bir yayı denemek oldu. Ayar vidası yine sonuna kadar sıkılı . Yay 4 cm , ayar vidasını kendim yaptırdım 22 mm.
Saygılar.
-
Videodaki kundaktan getirtebilirseniz tam otomatik atış mümkün.
-
Ben yaylı sevsem Nitro venom veya Gamo IGT shadow alırdım . Yay yerine gas-ram (sıkıştırılmış hava pistonu) kullanıldığı için uzun süreler kurulu bırakabilirsiniz , yay gibi deforme olmaz , kırılmaz veya kırılmaz .
Ek olarak kanıtlanmış bir şekilde hem tepmeyi ve sesi azaltır , gücü artırır. Namlu kalitesi olarak Gamonun namlusuna baktığında PCP namlusu gibi temizdi ama Crosman Nitro venoma birşey diyemiyorum , Crosman tüfekler bayağa bir süredir Çinde üretiliyor , ama Namlu ABD de çekildiyse kaliteli olabilir . Siz bir araştırın youtube a girip videoları izleyin , arada 150-200 TL lik bir fark var. Hızları aşağı yukarı aynı.http://www.youtube.com/watch?v=OQ1JKN6gedU Nitro venom yorumu
http://www.youtube.com/watch?v=dtuLSWlqPNQ Gamo IGT
http://www.youtube.com/watch?v=cHFA_Y0g8qQ Gamo IGT dürbünden tepme videosu
Gamo daha bir estetik duruyor. -
Aslında mercek kavramı görüntüyü büyüten veya küçülten camlar için kullanılır , reticle (artıkılın) ın lazerle çizildiği yer sadece basit büyütmesiz camdır. Artıkıl aynı zamanda kömür telinden de yapılabilir mesela nikostirling IR olmayan tüm serileri . IR -illuminated reticle yani aydınlatılmış artıkıl amlakla beraber cama lazerle çizildiği için tepmeden etkilenmez, havalı yıivli vs. heryerde kullanılabilir , ama IR olmayan dürbünlerin çoğunda artıkıl kömür telinden olduğu için yaylıda bile 50 atışda kopar. Dürbün alırken mümkün oldukça IR aydınlatmalı olmasına dikkat edin derim.
Saygılar. -
Asla ama asla almayın , bu kadar dandik bir tüfeğe 2 sene önce 800 TL verip te alan kafamı kırsınlar. Kesinlikle nitro piston olmayan hiçbir crosman-remington-benjamin ürününü almayın.
-
Evanix s10 olduğu sürece hepsini tavsiye ederim abi.
-
Colt defender BB tabancanın yayını çıkartıp evanixe koydum , çekiç içindeki tüm contaları çıkartıp ayar vidasına 4 conta koydum.
JSB RS 13 gr. / 140-100 bar / 25 fpe.
1. 902
11. 910
21. 917
30. 904Colt defender'a da evanixin 5 cm lik çekiç yayını koydum
400 fps lerdede 130 atış yapıyor. Hepsini not etmedim ama 400 ile 405 arasında gidiyordu ,önceki 520 fps lik hıza göre isabet inanılmaz arttı. Kısa BB namlularda hız pek iyi değil sanırsam .
-
Field target yarışması için 30 fpe. ye ayarlamaya çalıştım. Bu arada tüfek her dolu bıraktığımda 20 bar iniyordu , valf oringlerini komple değiştirip wd40 ile yağladım , sorun çözüldü , güzel yanı valfin açılması kolaylaştığı için 175-145 bar arası şu değerleri elde ettim...Extra 50-60 fps için taktığım son contayı çıkarttım. Ama 30 fpe olmadı . Yarışmadan önce kalan 2 contadan birini de çıkartıp 170 bardan kullanırız artık.
1. 892
11. 897
21. 897
30. 902Mesajı 15 dk. sonra tekrar düzenliyorum.
1 conta daha çıkartıp yapığım ölçüm
165-130 bar.1. 878
11. 882
21. 880
30. 883
Daha da düşer ama güneş battı , bugünlük bu kadar.Yarın zamanım olursa son contayı da çıkartıp bir ölçüm daha yapacağım.
O zaman 850 lere düşer umarım. -
Düşük ayarda kullanırsanız belki düzelebilir. Çok hava harcayan bir tüfek olduğu için merminin ardından çıkan hava stabiliteyi bozuyor , düşük güçte daha az hava harcayacağından daha isabetli olabilir ama bu seferde iyi bir atış eğrisi tutmama ihtimali var . Taylan beyin güzel bir çalışması var bu konuyla ilgili.
İsterseniz bir gözatın..Sumatra Carbin 6,35 Hız Ölçümleri
Sumatra Carbine .25'i Dizginlemek -
Sumatraya kendi moderatöründen başka bir moderatör olmaz diye biliyorum. Diğer moderatörleri diş kaçırarak daktıysanız isabet sorunu ondan olmuş olabilir. İyi bir tornacıda tezgahın başında durarak normal bir moderatörün arka parçasını sumatraya göre yeniden imal ettirebilirsiniz. Hem içindeki parçalar da 5.5 mm ye göre olduğu için delikler 7 mm dir. 6.35 mermi içeriden daha az boşlukla geçeceğinden hava kesmesi daha güzel olur ,benim eski 6.35 condorda 5.5 luk moderatör kullanmıştım , 60 fpe. ile sesini çok iyi kısmıştı. Deneyebilirsiniz.
-
Sumatranın ucundaki diş piyasadaki moderatörlerle uyumlu değil. Sadece kendi markasının moderatörüyle uyumlu .
-
Abi çok iyi değerler. Peki bitiş basıncını ölçme imkanınız oldu mu?