Weihraucher tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Güzelmiş , basitçe kurusıkı kovanına 8 mm kauçuk bilye yerleştirilmiş, eylemlerde ve toplu gösterilerde kullanılması için, ama göze isabet ederse ne olur bilemem . Birde vidyodaki otomatik silah sanırım zorakinin otomatik modeli. Eğer TR de satılıyorsa alıp denemek lazım, tam otomatiğe hep bir sempatim vardır zaten. ;tacli#

pürüzlülerin artıkılı pürüzsüzlere göre biraz daha kalındır. İkisini de kullandım , hem görünüş hem lens kalitesi hem de artıkıl inceliği açısından pürüzsüzü daha iyi bence. Alacağınız zaman tek dikkat edeceğiniz bu olsun. Çünkü tüm pürüzsüzler ve tüm pürüzlüler kendi arasında aynıdır.
    Daha da önemlisi yaylı tüfekte (özellikle hatsanda) 40 mm den büyük dürbün kullanmamanızı tavsiye ediyorum , yaylının gücü için 40 mm ve 12-16 zoom yeterlidir. 32 zoom falan pcpler için , ayrıca BSA ve nikkostirling 32 zoom da çok bulanıktır. 32 zoom gibi ciddi bir büyütmede buhulaşmayan dürbünler 1500 TL üzerinde ve mercekleri üstün kaliteli. Bu hobinin gerçek zevki ve farkına ulaşmak istiyorsanız ise bir pcp şart. Dürbünde mermiyi giderken net görülebilen tek spor pcp. Hedefe ulaşacak kadar hızlı ama rüzgarı ve ters gideni de fark ettirecek kadar yavaş, tam olması gerektiği hızda gidiyor bence. 850-900 fps.
    Çünkü ses hızına yaklaştıkça mermi sonik titreşime maruz kalır. Ses hızına ulaşınca sonik patlama gerçekleşir. Eğer ses hızını aşıp o hızı koruyabiliyorsa tehlikeli isabetli olur. Ama öyle bir tüfek olmadığı için en yakın keyfi pcp verir.

bdsoptics.com sitesinde SWF ve STS modelleri bulunmaz , ama bsa.com sitesinde optics bölümünde tüm modeller var. Eğer orjinal bir BSA istiyorsanız yurtdışından spariş etmelisiniz ,ki gümrükte takılması kuvvetle muhtemel. Eğer isteyen olursa BSA vs Leapers Türküye distrübitörünün telefonunu PM atabilirim.

madem memnun niye soruyorsun ben birkaç kullanan ile yüz yüze görüşme imkanı buldum ve hiçbiri memnun olmadığını belitti ve gayet normal okadar hızlı mermi sapar bu normaldir aa full powerlar bile son ayarda biraz sapıyor hatsan ne yapsın kısacası bt65 pek isabetli bir silah değil

?

Bir pelletin stabilitesinin en iyi olduğu hız 850-850 fps dir. Eğer namludan daha hızlı çıkarsa dönme hızı da daha fazla olacağından havayı kesmesi değişecektir. Çok hızlı atan silahlar isabetli değildir demek çok yanlış. Eğer bir silah hafif pelleti hızlı atıyorsa , daha ağır pellet kullanarak hızı düşürülür ve isabet elde edilir. Keza daystate 30 grain eley waspı 900 lerde attığı zaman isabetlidir, 300-400 metre atışları yapanlar bile var. Ama o güçte bir silahta 14 gr. crosman premier kullanırsanız hızı 1100 fps lere kadar çıkar. İsabet beklemeyin. Ayrıca LW namlular da kalite olarak sınıflara ayrılır. 1000 dolarlık namlu var , 100 dolarlık namlu var. Bu namluya yivi açan CNC klavuzlarının kalitesine ve kaç kere kullanıldığına göre değişir. Parası kadar yani . BT65 için yapılan LW namlu fiyatı 150-200 TL . İsabet artar mı , artar ama Feinwerkbau gibi olmaz ...

Webley raider 10 benim bildiğim kadarıyla ceketli namlu , yani moderatör takmak için çift taraflı erkek 1/2 unf diş gerekiyor , belki problem sizin sanayide yaptırdığınız aparatla alakalı olabilir. Elde değil , tornada bile açılsa ustaya göre değişiyor kalite, ben de zannettim ki normal dişe takılan moderatörde sorun çıkıyor. Çift taraflı unf riskli olabilir , yatagundan airarms unf aparatı alırsanız sorun çözülebilir.

bu tüfeğin , 5,5 kalibresi 14-16 gr pelletleri çok rahat atıyor , 4,5 kalibreyle atman neyi değiştirir , jsb extra heavy jumbo pelletleri 5,5 mm hatsan mod 125 le atıyordum ve değdiği yerde inanılmaz etkiler yaratıyordu , magnum sınıfı silahlarla atılabilecek en ağır pelletleri atmak gerekiyor bence , hem uzağa gider hem karalı gider hemde etkisi kuvvetli olur...

:thumbup:
    4.5 ile 5.5 aynı zaten sen daha iyi biliyorsun ...

Birşey soracaktım , yaptığınız mermilerin etekleri olacak mı? Sonuçta hava ile çalışan bir sistem. Eley wasp ta bile az da olsa etek var , arkadan gelen hava ile şişip yivlere oturması gerekmiyor mu? Bir de kaç atış yapabilecek bu recluse... Samyang pelletlerle bile 7 atış yapıyor , atış eğrisi de bir hayli çabuk düşüyor. Buna sabit ve bol hacimli bir hava kaynağı da lazım değil mi?

Windy city gibi 400 cc lik tüp hacmine sahip bir tüfek için 30 fpe. 30 atış bence çok düşük, regülatörün basıncını 150 ye ayarlayıp prechamber'ı büyütebilirseniz 1 atışta 2 lt. yerine 500-400 cc ye kadar düşersiniz, ben blizzard s10 da regülatör kullanıyordum , 32 fpe. ile 50 atış , atış başına 350 cc hava harcıyordu. Şu an 50 fpe. ayarlı durumdayken bile 160 cc tübüyle 200-160 bar arası 10 atış ile 650 cc hava harcıyor. Yanlış anlamayın kendi sonuçlarımı yazmamın sebebi regülatörün daha iyi sonuçlar verebileceğini gösterebilmek için fikir vermek. Çünkü atış başına 2 lt. hava (eğer 100-150 fpe. atmıyorsanız) çok büyük bir rakam. Regülatör basıncını arttırırsanız valfin arkasındaki havanın basıncı artacağından valf çekiç vurduktan sonra daha erken kapanır ve 150 bar ile hem daha az hava hem de daha çok güç elde edersiniz..
    Saygılar