Yanıt gelmedi ama ben gene de tecrübelerimi paylaşayım☺
Şu an elimde mevcut olarak Makarov pm 40, Umarex Hpp, Swiss arms sa 941 var.
Makarovdan başlayayım. Harbi kaliteli tabanca. Çok stabil gidiyor. Yani yaptıgımız baya bir atış güçlü oluyor. Sonlara dogru azalıyor güç. Ki ben 140 atış yaptım tek tüple. Bunun 100 ekadar olanları hiç de fena degildi. Çok büyük olasılık silahın kutusunda yazan fps degerinden daha güçlü sıkıyor. Bunu diger silahlarımla karşılaştırınca anladım. Makarovdan yüksek fps degerlerine sahip olmalarına ragmen daha güçsüzler.
Umarex Hpp ; çekinerek aldım ama çok begendim. Blowbackli bir tabancaya göre saglam güçlü. Ama çok kötü bir dezavantajı var. Aşırı fazla tüp harcıyor. Maksimum 40 tane adam akıllı atış yapıyor. Makarovun üçte biri nerdeyse. Ama ilk 2 şarjörde makarovdan güçlü diyebilirim pek emin olmamakla beraber. Bahçede ki banka aynı mesafeden atış yaptım 2 silahla da. Yeni takılmış co2 tüplerle. Umarex hpp neredeyse 2 kat daha fazla derine gömüldü makarovdan. Ama eski kullanmadıgım kalın bir sözlügüm vardı ona atış yapınca makarov daha etkiliydi. Daha derine zarar verdi.
Swiss arms sa 941 ; Youtube'da izledigim chrono testlerinde en güçlü 2 3 tabancadan birisi. 450 küsür fps ortalama yapıyor. Ama gözlemledigim kadarıyla diger 2 silahımdan da güçsüz. İlk atışlarda dena degil. Baya da atış yapıyor tek tüple. 100 en az. Ama aşırı azalıyor gücü belli bir atıştan sonra. İşte makarovda bu yok. Pat pat indiriyor silah. 100. atışta kırıyor şişeyi. Ama bunu 941 yapamıyor.
Bu deneyimlerimden yola çıkarak sizlerden stabilitesini koruyan, baya bir atış boyunca stabilitesini koruyan ve güçlü atışlar çıkaran havalı tabanca önerileri bekliyorum. Makarov gibi yani. Blowbackli blowbacksiz farketmez. Misal elimde ki hpp az atış yapıyor evet ama hep saglam. Öylede olabilir. Bu 2 silah baya stabil gidiyor. Zaten anlaşılıyor, şimdi bitecek tüp diyosunuz. 941 de bu yok. Deneyimlerinizi yazmanızı bekliyorum. Tercihim bbs atan havalılar. Pellet sevmiyorum.
İyi forumlar.