yumuşak olması namlu için iyi bişe aslinda.. anlamadigim kirmizi kutu jsb exact jumbo 5.51 normal sekilde otururken namluyo... jumbo straton diabolo sivrimsi pellet 5.50 daha sıkı oturuyor anlamadım hiç bişe.
Salim31 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
jsb 15.89 exact da karar kildim aslında lakin 5.51 kalibresi... ve straton hafif sivri olani var jsb 15.89 onuda kullanmayi dusunuyorum.
-
hatsan 150 torpedo vortex icin pellet eneriniz varmi beyler.
-
anladım bugun kargom gelecek sana bi kac bilgi vericem rasim usta
-
selamlar bu sehpayi bende yapacagım hayet pratik ve zekice buldum.. lakin merak ettigim silahi oturttugumuz _V_ nin altina tahminen 5cm olarak gördugum metal parca var o parca V ile kaynaklı degilmi? Ve alt profilden uzanan vidali demire geciyor hemen altindaki kelebek somunlada yukari aşagi ayar veriliyor degilmi? ? Patent sahibi cevaplayabilirmi?;))
-
Selamlar. Rasim usta ne yaptın tüfek işini aldin mi... ne alacagina karar verdin mii?
-
Metehan güzel çalışma olmuş,ellerine sağlık,bu tüfeğein gücü için bu video gayet net bilgi veriyor, gördüm kadarıyla ağırlık olarak 14-18 grain arasındaki pelletler ile 800-900 fps bandında atış yapıyor bu ağırlık aralarından bu tüfek için en uygun pelleti seçmek daha uygun olur herhalde. Birde dikkatimi çekti,o protector dürbün ayağı öbür yönde montaj olması gerekmiyor mu☺
Aynen ters takılmis. ) buldu temiz havayi o ters takmicakta bizmi takicaz biz kimiz ki:):):):))
-
fps olcumunde kullandigi cihaz fiyati ne durumda arkadaşlar?
-
amin yalrin iade ulasiyor .. bakalim nasil bi tufek gonderecekler piston testi ve aksam incelemesi yapacam .. insaallah temiz gonderirler.
-
5.5 vortex torpedo 150 ile huzurlu mutlu olman dilegiyle:)
-
Saolasin tskler güzel olacagina emin olabilirsin... simdilik iyi gunler hoşcakal.
-
evet daha saglikli olur:) almak içinde acele etmeyin derim en azindan 2 gün daha sabrederseniz size bi kac bilgi daha vericem markalar hakkinda yeni yaşadigim sorunlar uzerine. Dampa ayak için hatsan predector öneririm. Durbün içinde 4.12.44 veya bu bazlarda bulabilirsenin yandan palanaxli almanizi tavsiye ederim marka vermiyorum optik malzeme oldugu icin her markadan muzdarip olanlar illaki vardir o yuzden mevzu uzamasin optik malzemeler en kral markayida alsaniz cok hassas yapidadirlar bu sebeble dikkatli kullanmak gerek dampa ayaksiz kullanmamak gerek..
-
6.35 zaten yanliş bi secim olur bu zor degil anlarsiniz yakinda zaten... mermi silahi degil silah mermiyi atiyo:) bu sebeble siz silah olsaniz hangisini daha rahat ve hizli atarsiniz:)? Yani isabet ve orta uzun menzilde atislar tahribatlar yapmak istediginizi varsayarak bunlari söylüyorum tavuklarida cok rahat şekilde kurtarabilirsiniz:) ama yinede başka bi guvenlik yöntemi daha iyidir.
-
simdi alttan kurmali tufegi 8 yasinda bi cocuk kuramaz imkansiz...
6.35 kararsizliginiza gelirsek pellet agır olacagi için çokme daha fazla atiş hizi daha yavaş olacaktir mermi buyuk diye tahribat hasar fazla olacak diye dusunmeyin cunku oyle bi durum yok buna tufegin hizi ve pelletin kalitesi karar verir diye dusunuyorum. 5.5 calibre secimindede agir pellet kullanabilirsin zaten arzu edersen... ayrica uzun mesafede istikrarli atis ortalamasi daha yuksek olur 5.5 kalibrede cunku cunku hiz ve agirlik dengesi iyi tutunur birbirine 6.35 de bu istikrar ve ortalamalar daha farklidir... pcp almis olsam 6.35 tercih ederdim ama vortex pistonlu özelliklede torpedo 150 ise seçiminiz 5.5 ideall .
-
namludan kirma olmamasi 300 liraya deger benim icin cunku hem silah omrü hem namlu ömrü için iyi birsey torpedo daha genc seri ustelik ve kullanis acisindan istenileni veriyor fazlasiyla polis durdurdu beni gecen gun eve gecerken arka koltuga koymuştum silahi hemen tavru degisti adamin bu ne dedi havali tufek dedim aldii bakti pompali gibi duruyo bizi yemiyon demi dedi bende aldim elime pellet yerini filan gosterdim falan allah allah falan yapip bizede lazim bundan falan diyip gonderdiler beni:)
-
bu arada degisime gondermemin sebebi torpedo 150 yahut bu tarz markalar degil satıcı sorunu diyelim..
-
Ilk ve gönul rahatligiyla karar verecegin tek şey 5.5 olması pişman olmassin rahat ol o konuda torpedo 150de öneririm... ama almadan önce bilgi ver cunku bu konudan dolayi muzdaribim degisime gonderdim silahi... seninde canin sıkilmasın yani tavsiyeye ihtiyacın varsa.. hayirli olsun simdiden.
-
Anladim. ben durbunde sag sol yorungeyi namluyla ayni dogrultuya getirip optik merkezli dürbünu sadece biraz aşagi cekip sifirlamayi o şekil yapacam boylece mermi çökme noktasini daha net görüp bi süreden sonrada ezberlerim...
Silah ve durbun ayni dogrultudayken örnegin 15 metrede mermi cökuse ugramicaktir bu durumda dürbun ile _10_a nişan aldigimizda atiyorum namlu 7 yada 8 i vuracaktır bu durunda artikili biraz aşagı alıp mutlu mesut ilerlicez:)) olmaz yada yanliş dusunce diyen varmi beyler:)
-
anladim alp sagol:))
-
5.5 den şaşma gücüne göre derim gücune gore ideal bi cap.. yaylı hiç dusunme cunku durbun filan diyorsun yayli silahlarda durbun sikintisi falan gorulmekte atis istikrarida farklilik gostermekde zamanla gucde dusme gorulmekte.. lakin vortex pistonlularda ömur boyu ayni istikrarda hemen hemen ayni cikis hizlarinda atis yapabilirsin kimildayan ve oynayan aksam fazla olmadigi icinde daha omurluler... 5.5 uzun ve orta mesafe icin ideal ...zaten tutupda 200metre atacam diyosan pcp anca isini gorur ... pcp alacaksanda 6.35 tercih edebilirsin.. dusuncem.