ilk başlarda 6.35 i düşünmemin sebebi 125 vortex in fabrika verisinin 750 fps olması idi. Ki pcp tüfeklerde 6.35 için fabrika verisi 800/ 900 gibi oluyor. Bende bu mod 125 6.35 için uygun diye düşünmüştüm. Yoksa aklım karışmazdı.
Rasim aks tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
tavukar için güçlü bi köpek almak daha mantıklı sanırım
-
anladım 6.35 e soğuk bakma başladım bu bilgilerle. Maddi olarakta farkediyo bulunabilirlik olarakta. İnternette 6.35 rahatlıkla bulunuyor ama hem daha pahalı hem 5 kutu saçmaya bi dünya kargo vermek zorunda kalıcam. Yerel bayilerde 6.35 zaten yok. 5.50 olcak galiba
-
alttan kurmalıda en uygun olanı torpedo 150 vortex. 700 lira. Onu alıram tek kalibre tercihi var zaten 5.50.
Mod 125 alırsam da 6.35 tercih edebiliyorum. Tüfeğe karar verirsem kalibre kararsızlığını halletmiş olcam heralde.
Geriye nerden alacağım kalıyor. Gönül gidip bayiiden görerek almaktan yana ama hem fiyat çok farkediyor hemde taksit sayıları çok az 4/5 taksitten fazlası yok.
Ama bozkurtav yada aksu 12 ye kadar bölüyor. Hediyeleride cabası
-
alttan kurmanın bir avantajıda namlunun şak diye kendinden kapanma tehlikesinin olmaması. 8 yaşındaki oğlumda çok kullanıyor. Her zaman benim yanımda kullansada korkuyorum parmağını kaptırır diye. Bu forumda gördüm bende nadirde olsa namlunun kendinden kapanma tehlikesi oluyormuş
-
Fikirleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. İyiki buraya üye olmuşum. Almak için çok acelem yok. Sizlerin sayesinde burada güzel bir karar verebileceğime inanıyorum. Bu arada yolu merzifona düşecek olan varsa mutlaka haber verin bi çayımızı için.
-
hatsan dan sonra eser diye bi marka aldım çok ucuza 3m den küçük su şişesini bile delmiyor.
-
marka olarak da hatsan dan başka bişey pek düşünmüyorum. Yabancı markalarda sorun belki az çıkar ama çıktığı zamanda yedrk parça tamir vs. Üzülürüm dişe düşündüm. Hatsan 20 sene önce vardı bende 3 yıl kullandım çokda memnundum. Sonra çalındı
-
torpedo 150 nin fiyatı 700tl. Dürbün le birlikte 850 ye geliyor. (Vortex) bunuda ciddi ciddi düşünebilirim. Fabrika verisi olarak mod 125 ile aynı fiyat olarak 100 lira gibi fazlası var. Ne yapsam bilemedim
-
ben bu gidişle 125 vortex 6.35 alcam galiba
-
yaylı hiç düşünmüyorum zaten. Vortex de karar kıldım. Benim parama göre de 6.35 sadece hatsan 125 sniper vortex de var. Geri kalan modellerde alttan kurmalı yada üstten vortex hepsi 5.50.
-
pcp değilde alt kurmalıları düşünmeye başladım. Fiyat güç olarakta üstten kurmalı vortex lerle yakın.
Ama hala 5.50 mi 6.35 mi bilemedim.
-
teşekkürler alperen bey. Bizim ülkemizde daha çok 5.50 tercih ediliyor sanırım. Avrupada ise 6.35. Youtube da yabancı ülke hatsan tanıtımları hep 6.35
-
aklım alttan kurmalılara kaymaya başladı birde az önce aksuav ın sitesine baktım. Bozkurttaki combo dürbünlü set yerine aksu dan tüfeği ayrı biraz daha iyice bir dürbünü alsam aynı fiyata geliyor. Ama aksuav ın internet sitesinden alışveriş yapan varsa deneyimini paylaşırsa iyi olur. Çoğunluk hep bozkurttan alış veriş yapıyor sanırım. Youtube vidyolarında hep bozkurttan alınan ürünlerin kutu açılışı falan var. Bende o yüzden oraya yönelmiştim.
Alın size bir soru daha acaba hangi site daha iyi?
-
teşekkürler tavsiyeniz için. Sizinki alttan kurmalı olan modellerden sanırım. Onları pek araştırmadım artısı eksisi nedir bilmiyorum. Güç olarak pistonlu üstten kurmalılarla aynı fiyat olarak fazla diye biliyorum
-
bunun dışında çok güzel pcp ler var ama fiyatı 2500 3000 i buluyor. Onlar hayal benim için
-
pcp de çok düşündüm. 1000 lira civarı hatsan flash combo set var. (Daha fazla para çıkamıyorum. Max 1000) ondaki sıkıntım ise pompa tüp vs. Uğraşmak istemiyorum. Hatsan 125 in fabrika değerleri 6.35 için 750 fps flash için 650 fps. Birde tüp azaldukça tüfeğin gücüde azalıcak. Gamo revolver 4.50 lik co2 tüplü tabancam da var. 10 atıştan sonra saçmayı havada görebiliyorum.
-
selamlar. Uzun zamandır 4.50 kullanıcısım. Eski ve çok güçsüz bir tüfeğim var. Artık sağlam ve etkili bir tüfek almak istiyorum. Tüfek konusunda hatsan 125 vortex e karar verdim. 9 x 32 dürbünle birlikte 800 e bozkurt avdan sipariş vericem. Ancak kalibre konusunda kararsızım. 5.50 mi 6.35 bilemedim. Köy ortamında zararlı hayvanlar oluyor tilki gibi. Hayvan 30 m. Mesafede gözümün içine baka baka tavukları götürüyor. Gerektiğinde istemesemde vurmak istiyorum. Ama yaralı kalıp acı çeksinde istemiyorum. İnternette izlediğim bazı vidyolarda 6. 35 ile domuz avlıyorlar. (Nasıl oluyor bende çözemedim)Bunun dışında da 100m. Gibi mesafelerde tahribi güçlü zevkine atışlar yapmak istiyorum.
Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.