Merhabalar,
Pratik olarak tecrübe ettiğiniz ve F/P optimum olan,
önereceğiniz en net görüşe ve kullanılışa haiz FFP optik/dürbün seçenekleri hangileridir?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Merhabalar,
Pratik olarak tecrübe ettiğiniz ve F/P optimum olan,
önereceğiniz en net görüşe ve kullanılışa haiz FFP optik/dürbün seçenekleri hangileridir?
Emniyet işlemleri kolay onda kolay kolay sıkıntı çıkmıyor. Eğer cins bir gümrük memuruna denk geldiyseniz başınıza iş aldınız. Ben daha dürbünümü alamadım izin kağıdı olduğu halde. Kriminale gitti gece görüşü olup olmadığını öğrenmek için kriminal zaten EGM izin vermiş bizim buna bakma gibi durumumuz söz konusu değil dedi geri gönderdi. Gümrük müdürü ve alt kademesini Cimer de dahil olmak üzere her yere şikayet ettim. Haftaya tekrar gideceğim alamazsam hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. Yani emniyet işlerinden çekinmeyin, uğraştıran şey kanun bilmeyen gümrük memurları.
kanun bilmeyen memur mu ya da "beklentisi olan" da karşılanmayan memur mu orası muamma... tabiri caizse "öküzün altında buzağı mı arıyorsunuz" diye bir sor
Daha Çok GösterÖncelikle yapılması gereken işlemler şöyle;
1. Fatura ya da proforma fatura
2. Faturanın yeminle tercümanla türkçeye çevrilmiş hali
3. Ürünün teknik özelliklerini anlatan belge, kağıt, ekran görüntüsü vb. (ben dürbünün kendi sitesinden teknik özelliklerini anlatan kısmı ekran görüntü alarak gönderdim)
4. Dilekçe (örneğini resim olarak ekledim)
bu evrakları emniyet genel müdürlüğü, özel güvenlik daire başkanlığına postayla gönderiyorsunuz. Sonrası uzunca bi beklemeden sonra size izin belgesi gönderdiğiniz evraklarla beraber geri geliyor. Evrakları alıp gümrüğe gidip vergilerini ödedikten sonra dürbünü alabilirsiniz.
merhaba,
"uzunca bir beklemeden sonra" dediniz.. gümrükte uzunca bekleyen emtia için depo ve navlun bedelleri bir hayli yüksek diye biliyorum. yani astarı yüzünden pahalıya gelebilir. (ispanyadan 30 euroluk bir havalı yedek parçası sipariş etmiştim. +35 euro kargo bedeli ile toplam 65 euro ödeme yaptım. adana da ikamet edilyorum. lakin istanbul gümrüğünden adanaya göndermek için 130 USD + navlun bedeli talep ettiler. kabul etmeyip iade etmek istedim bu kez 200 usd + navlun + kargo bedeli istediler. chargeback ile ödediğim parayı üç ay kadar sonra geri alabildim ve tekrar yanaşmadım)
Satın alınmadan önce bu izin alınamıyor mu?
Aynından bende almıştım, kullanıyorum.. güzel, fena değil..
aklımdakı de senın satısta olan tufegın ama qe namlu kesınlıkle ıstemıyorum tek sıkıntım o yoksa coktan aramıstım senı
QE namlu çekincen nedir?
aynen öyle, o mesafelerde SUPERNOVA RG 250-130 bar arası ~200 adetcivarı atış yapabilir. 500 cc de bu kadar atış yapan nadirdir, varsa bilmiyorum. tek dezavantağı 5 kg., lakin hercule göre yinede 1 kg kadar hafif. yinede bana göre ağır.. aradığın ürün bende var satıştadır..
hayırlı olsun, iyi atışlar..
merhaba, hoşgeldiniz..
New Warrior Taşınabilir PCP Tüfek Kompresörü (4500 PSI - 300 BAR) diye hatsanstore ve bozkurt av in internet sitesinde böyle bi cihaz var. Sizce scuba tüp yerine daha mantıklı değil mi?
merhabalar, bence fuzuli olur. naçizane düşüncem şöyleki; (not: eğer bulunduğunuz vilayette yüksek basınç dolumu yapacak işletme yok yok ise hariç)
ilgili ürünün;
Yaklaşık Dolum Süreleri:
200 BAR / 3000 PSI – 50 cc – 2 Dakika
200 BAR / 3000 PSI – 62 cc – 2 Dakika 30 Saniye
200 BAR / 3000 PSI – 180 cc – 5 Dakika
200 BAR / 3000 PSI – 230 cc – 6 Dakika 15 Saniye
200 BAR / 3000 PSI – 255 cc – 6 Dakika 35 Saniye
250 BAR / 3625 PSI – 500 cc – 15 Dakika (scuba ile 100 bar üzeri 250ye kadar yaklaşık ~5-10 sn.de dolar)
250 BAR / 3625 PSI – 1000 cc – 32 Dakika
(elektrik maliyeti ve garanti sonrası bakım ve onarım maliyetleri de düşünülmeli)
6 lt bir scuba için 500 cc yaklaşık 10-12 kez tam dolum demek oluyor. (100 bar altı kullanmayacağınızı düşünerek olursak bu sayı katlanır tabiki)
6 lt scuba dolumuda şuan 35 tl gibi bir rakam iken,
kopmresör 2900 tl / 35 tl = yaklaşık ~80 kez 6 lt scuba dolumu yaparsınız, ki yapacağınız atış sayısını varın siz hesaplayın..
saygılar..
Ameliyat olmam nedeniyle deneme atışları haricinde kullanma fırsatı bulamadığım FX ROYAL 400 tüfek Hawke Varmint 25 SF 6-24 *44 dürbün ve
6 lt Scuba 300 bar+dolum aparatı nı satmak istiyorum. İlgilenenler özelden mesaj atabilir.
Tamer bey geçmiş olsun, Tüfek hangi kalibre? faturası mevcut mu? ve ayrıca sadece tüfek ve dolum aparatına talip olsam fiyat ne olur?
akşam olsa da yatsak
Bende;
1 adet GAMO CFX 4,5 mm .177 Cal.
1 adet Hatsan SUPERNOVA RG LW QE 5,5 mm .22 Cal. PCP Havalı Tüfek (regülatörlü)
mevcut. ilgilenirseniz; 0543 507 6856
forum satışa çıkarılmıştı..
selamun aleyküm. alan arkadaş test videosu paylaşabilir mi? veya tavsiye bilgisi? şimdiden teşekkürler