Aslında bu insanlar tanrının varlığını kabul ediyolar. Ben fizik bölümünde okuyorum hemde ODTÜ gibi bir okulda. Burda ODTU dememin amacı böbürlenmek değil herkesin ODTU yü bu konuda nasıl bildiğini biliyoruz.
Bölümde hazırlık biterken hazırlık dersleri oluyor. Hoca derse geldi bize evrenin nasıl oluştuğunu anlattı ve dediki "evren hiçbirşeyden gelmiştir ama bu hiçbirşey hiçbirşey değildir".
Dönem başlamıştı okula devam ediyorduk bir gün zamanında atom enerjsi kurumu başkanlığıda yapmış bir fizikçi hocamız dediki biz herşeyi bilmiyoruz biz sadece görüp deneyini yapabildiğimiz şeyleri biliyoruz. Gerisinide kutsal kitaplar bilir demişti.
Mesela fizite herkesin bildiği artı yük eksi yükü çeker. Evet çeker ama kimse ilgilenmez neden çeker açıklamasıda yok. Biz sadece nasıl hangi kuvvetle çektiğine bakıyoruz. Yani bilim herşeyi açıklar diye bişey yok bunu fizikçilerde kabul ediyo
Hocamıza sorduk neden çeker hocam dedik (hani bilim insanı olucaz ya meraklı yapı ) hoca dedi ki sana ne biz nedenle değil nasılla ilgileniyoruz.
Yanlış hatırlamıyorsam bi yerde okumuştum Einstein evrenin yoktan var olduğunu kanıtlamış ve demişki "ben tanrının evreni neden yarattığını değil niçin yarattığını merak ediyorum"
Bu insanların yapmaya çalıştığı şeye gelirsek evrenin temel yapı taşını bulmaya çalışıyorlar ve bu temel yapı taşları birbirlerine hangi kuvvetle bağlılar, kütle sanıl oluşur sorularına cevap arıyorlar. Mesela şimdi biz proton nötron diyoruz (ve hala Allah'a inanıyoruz) bu insanlar onların da küçüğünü bulacaklar.
Ama tek amaç bu değil. İnsanlar elektronu araştırırken elektriği atomik enerjiyi onun gücünü ondan enerji elde etmenin yolunu ve sonuç olarak günümüzdeki çoğu şeyi buldular. Bu araştırma sonucundada bunun gibi buluşlar oluşabilir çünkü yeni bir kuvvet (çok büyük) bulunması bekleniyor.
Karadeliklere gelincede ilk olarak daha karadeliklerin ne olduğu bile bilinmezken oluşur denmesi zor ama bu insanların yaptığı açıklama şu: normal zamanlardada protonlar çarpışıyor biz bunu kontrollü yapıcaz sadece
Hayırlısı görücez bakalım neymiş