Sungur tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Cevabınız için teşekkürler hocam, zaten PCP alemine girmeyi planlamadığım için çok uzak mesafelere atış gerçekleştiremeyeceğim bu yüzden SFP dürbünler FFP dürbünlere göre sanırım daha avantajlı oluyor artı kıl büyüklüğü ve davranışı bakımından. Zaten dürbünü tüfekle birlikte yaklaşık 1 sene sonra alacağım inşallah ama yine de bütçemi arttıracağım çünkü dediğiniz gibi iş görecek dürbünler bu fiyatlara satılmıyor. Ayrıca önden paralakslı dürbünler dağılmaya karşı daha dayanıklı diye biliyorum, bu doğru mudur hocam?

    Öncelik olarak rica ederim yardımcı olabilmişsem ne mutlu. Şimdi SFP dürbünler ikincil odak düzlemini kullanır zaten SFP nin açılım anlamı da budur. Bu yüzden artı kılları sana daha büyük gözükür ancak merkezi dotun dışındaki dotlar zoom büyüdükçe yer değiştirir buda dotlar arası değişimleri hesap etmeni gerektirir , FFP (bu arada FFP nin de açılım anlamı ilk odak düzlemidir. ) dürbünler ise ilk odak düzlemini kullandığı için artı kıl daha küçük gözükür ancak zoom yaptıkça büyüyen artı kıl dotlar arasında bir değişim göstermez. Buda senin zoom aralıklarına göre değil artı kıl değerlerine göre daha pratik hesaplar yapabilmeni sağlar. FFP dürbünler daha gelişmiş teknolojiye sahiptirler bu yüzden SFP dürbünlerden daha pahalıdırlar ancak bahsettiğin artıkıl büyüklüğü atış yapacağın mesafeyi çok da ilgilendirmez bu dürbünlerin zoom değerleriyle ,lens büyüklükleriyle, tüp genişliğiyle ilgili doğru orantılı bir konudur . yani yakın mesafelerde SFP daha iyi olur diyemezsin . dürbün ve özellikleri hakkında ki seçimin tamamen senin tercihin ve ayırdığın bütçeyle ilgili bir konu olacak . sorduğun soruya gelirsek önden paralakslı dürbünler daha mı dayanıklıdır ? Sanmıyorum zira bunların çoğu birer halk efsanesi bu gün zorlu şartlar için üretilen askeri sınıftaki ürünlerin çoğu hatta tamamı yandan paralakslı . paralaksın yandan olmasının da en büyük sebebi ulaşım kolaylığıdır . özetle paralaksın yanda yada önde olması dayanıklılık konusunda fikrimce bir şeyi etkilemeyecektir. dayanıklılıkla ilgili temel esas lens kalitesi (lenslerdeki kaplamalar ,lenslerin görüntü kaliteleri vs.) , kıliklerin kalitesi (üretildiği malzeme ve esas alındıkları değerlerle doğru orantıda üretilmiş olmaları örnek : mil , moa ) , dürbün gövde kalitesi vs. gibi değerlerle belirlenir.

    550tl ye dürbün almaktansa biraz daha bekle derim!!! Zira o fiyatlara günümüzde iş görebilecek dürbünler bulmak çok zor hatta imkansız . Aklında bulunsun alacağın dürbün en azından SFP (Second Focal Plane) özelliğine sahip olmalı malum tüfeğini çok sevsen de yarın daha iyisi çıkar onu alırsın ancak optik teknolojisi mekanik teknolojisi kadar hızlı ilerlemediği için iyi bir optik alman daha mantıklı. Tüfeğini değişsen de dürbünün uzun yıllar yanında olur .Temel ekipman gibi düşüne bilirsin . :thumbup: Ayak konusunu da seçeceğin dürbünden sonra araştırmalısın ... örnek vermek gerekirse 24 tüp 22mm pikatini ray uyumlu yüzlerce ayak çeşidi bulabilirken 30 tüpte bu sayı yarı yarıya azalır 34 tüp ve üstünde artık seçeneklerin sadece onlarda kısıtlanır .

    6.35 de solidlerini kullanıyorum piyasadaki bir çok ithal markadan daha iyi olduğunu söyliyebilirim. Karakter olarak da güvenilir ve güzel insandır gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsin. Engin Sak: 0554 339 13 64