Benim nacizane tavsiyem o silahta 4x32 den başka kullanmayın ben 6-24×50 de taktım kullandım tek parça ayakla ama arkasına extra stoper yapmıstım kayma ayar bozma veya dürbün arızası falan yapmadı ama yinede tavsiye etmem en hafif dürbünü kullanmanız en doğrusu benim kanaatim
HasanUSTA tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ilk ve pcp kelimesi bir araya gelince aklıma direk hatsan flash geliyor
Kesinlikle aynı düşünüyorum vede öyle yapacaktım ama okadar basit geldiki vazgeçtim effecto aldım bence de pcp yi tanımak için en hesaplısını almak en mantıklısı
-
Biri benim adımı kullanıp bir şeyler mi sattı diyorum artık.
o kadar kendinden emin ki...Bak bunu hiç düşünmedim olabilirmi ama zannetmem en azından para gönderirken isim farklı diye bir dönüş yapardı
-
Herkese iyi geceler.
başıma gelen çok saçma ve üzücü bir olayı buradan paylaşmak istiyorum.yaklaşık 3 ay önce ilana koyduğum nova star tüfeğimi buradan paylaşmıştım bir kişi talip olmuştu (izmir) ve pazarlıkta anlaşamayıp satıştan vazgeçmiştik sonrasında forumdan @ibrhmzkn01 .aracılığı ile ersin yılmaz(adana) adında bir arkadaşıma sattım. satmadan önce fotoğrafları gerekli bilgilerini paylaştım ve silah gitti aradan 3 ay falan geçti.
işin garip yanı burada başlıyor.
ilk pazarlık ettiğimiz arkadaş beni bu gece arayıp silahın dediğim gibi çıkmadığını benim yalancı olduğumu söyleyip başladı bana saymaya. olayı anlamaya çalışırken gerekli soruları sordum ki benim silahı sattığım arkadaş değil ilk pazarlık ettiğimiz arkadaş bu.Allahtan ki telefonumda 2018 den beri herşeyi tutarım ve pc ye yedeklerim. baktım yazışmalar falan duruyor. tüfeği sattığım arkadaşı aradım ben o tüfeği antalya da biriyle takas ettim , takas ettiğim arkadaş çok memnun hiç bir sorun yok dedi. olayı anlattım oda şaşırdı.
sonra pazarlık ettiğimiz arkadaştan ona bu tüfeği benim sattığıma dair kargoyu fotosu bana para gönderilen ıban dekontu istedim. benimle hiç alakası olmayan bir fatura bana atıp bunu bana sen sattın işte dedi.
Bende hala satışın faturası, kargonun numaraları ve dekontları duruyor.
10 dk önce telefonla konuştuk ve hala benim ona tüfeği sattığım da ısrarlı.
buradan herkesin huzurunda da ben delikanlı sözü vererek eğer ben sana o tüfeği sattıysam 2 tüfek parasını vereceğimi söylüyorum.
oda delikanlıyım, bende sana 1 tüfek parası vereceğim dedi.
kendisi bu forumda halen kendi savunmasını yapacaktır.
....
Gerçekten çok saçmaymış şimdi şöyle bir durum oluyor birileri ürün alırken bir başkasını aracı koyaraktan fiyatı uygun tutacağını düşünüyor ve bu şekilde garip alışverişler yapabiliyor acaba Bu da onlardan biri mi diyeceğim Ama senin sattığın kişi başka ve hala memnun olduğunu söylüyor gerçekten garip
-
40m sıfırlaması için sonuna kadar sıkmanızı gerektirecek bir durum varsa sıkıntı büyük ayakları söküp yüksekliklerinin eşit olduğundan emin olun eşit görünse dahi ön arka yerlerini değiştirin dürbünü monte etmeden bir şekilde namlunun piston bloğuyla aynı düzlemde olduğundan emin olun çünkü güçlü bir silah elden kaçırma gibi bir durum olduysa yukarıya doğru eyilme sorunu olmuş olabilir
-
havalı ya yeni başladığım dönem kullanmıştım spoton pars 18.13 ve 22 gr pointed kullanmıştım 22 yi tahribat için düşünüp almıştım ama menzil düşüyor
-
öncelikle aramıza hoş geldin dürbün olarak tavsiyem Discovery VT-Z 6-24X44 kardeşimde var çok net üstelik yandan paralakslıdır
önden paralakslılar dürbüne kapaklı lens koruyucu takarsan sıkıntı oluyor bilgin olsun ilk tercihin yandan olsun ayrıca 8*32 kesinlikle alma 4*16 veya 6*24 arası alabilirsin
Nova Compact bu tüfeği tanımıyorum ama bir zamanlar hatsan airmax 5,5 lw vardı keratanın sevdiği pelleti bulamamıştım bir türlü ve benim için önemli olan spoton'uda sevmemişti muhtemelen jsp kalitesinde pellet istiyordu bende bu kusurunu belirterek uygun fiyata devrettim gitti şimdi bu yorumum kafanı karıştıracak biliyorum ama bütün lw namlular aynımıdır bilemiyorum ama ben lw den soğudum krala geçiş yaptım ve buzamana kadar kral namlularından sıkıntı yaşamadımBütün söylediklerine katılarak lw konusundaki tesbitiniz de doğru malesef seçici bir namlu
-
Barska Excavator 8-32x50 IR AO
Bu model var ama kullanıcı yorumları önemli. Bir de sanırım sizin verdiğiniz ölçülere göre biraz abartı kalıyor.
Tavsiye etmem
-
Hocam peki önden parallaxlıları niçin tavsiye etmiyorsunuz? Genelde kimse tavsiye etmiyor ama sebebi söylenen bir yoruma denk gelmedim.
Tartışmaya açık bir konu ürün kalitesinin etkili olmasıyla birlikte parallax değiştikçe sıfırlama noktasının değiştiğini tecrübe ettim hatta öndeki parallax kısmı görsel olarak beğendiğim bir detaydı
-
Hocam o fiyatlar neymiş öyle bir tane Vector Optics var 2900 tl civarı, devamı 5500den başlıyor, aradaki fiyat farkına bakınca Vector Optics'in de kalitesinden şüphe ettim, haklarını yemeyeyim şimdi de. Nasıldır kalitesi bilginiz var mı?
Lens kalitesi çok iyi değil bukonuda Discovery nin lens kalitesi daha iyi tabii bunlar en alt segment ben vectör optic 4-16×44 tourex ffp kullanıyorum memnunum
-
Benim de wrangler den daha geniş bir moderatör hayalim var cnc olsa yapılacak çok iş var
-
Estağfurullah hocam, çenemde var diyelim Konu açmadan önce yorumları okudum, sadece tatmin edecek cevaplar göremediğim kısımları soruyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum, hemen almayacağım, önden ağır ağır sindirmeye çalışıyorum. Taksitle almak zorunda kalabilirim, o zaman 2. El otomatikman elenir. O zamanki duruma göre artık.
Dürbünlerin 3-9x32 ya da 8-32x50 olması neyi değiştiriyor, bir tek onu kavrayamadım ben.
😂Gülücük koymadığımdan ciddi olmuş şimdi anladım espiri yaptım ama güzel araştırmışsınız dürbün hakkındaki yorumuma gelince 3.9x32 çok yetersiz atış yaparsınız fakat gurupman yapılmaz 8,32 ise çok fazla özellikle yarışmalarda kullanılıyor 6,24x50 en ideali bunda bile uzak mesafeler için zoom u düşürmek zorunda kalacaksın
-
böyle modeller var ama yetersiz olduğu söylenir bunu sanırım yerli de ilk yapan hatsan Qe energ diye önemli olan namlu çıkışından sonraki alan ve filtre nin yeterli olması bende düşünmedim değil fakat extra susturucu daha yakışıklı
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Öncelikle hakkında hayırlısı acemiyim diyorsun ama soruların profesyonel hatsan pcp m olmadı ama kırmalım ve pcp pompam oldu servis konusunda sıkıntın olmaz ama ince ve hassas konularda servisle çözüm bulamazsın bu diğer firmalar için de geçerli bende huğlu effecto var hava kaçağı için 2 sefer gitti ama çözemediler kendim çözdüm kalibre konusu da 6.35 iyidir ama hava sarfiyatı fazladır 5.5 öneririm bunda da ağır mühimmat kullanmak istetsen isabet için güçlendirme gerekir dürbün işine gelirsek önden parallax lı alma yani ao olmasın pcp olduğu için de ayar bozmaz zaten
Özetle tavsiyem uygun fiyatlı ikinci el alıp tecrübe edinmendir
-
Dürbün montajından önce dürbünün artıkılının optik merkeze alınma işlemi yapılmış mıydı acaba?Ben klik saymanın yanıltıcı olduğunu farkettiğimden beri aynalama ile yapıyorum.
Sizinle aynı fikirdeyim ve bu şekilde yapıyorum ve bunun gereksiz olduğunu düşünenler oluyor dürbünüm de 100 m sıfırlı 200m kadar ve daha üstü dot tan atıyorum 50m den 100m ye kadar da üst dotları kullanıyorum
-
doldurursunuz sadece süre uzun olur bunun için pompayı dinlendirmen lazım gelir
-
Bende çok beğendim ama mantığıma ters öncelikle fiyatı bu olmamalı illaki zevkli ama pcp de tam otomatikten ziyade yarı otomatik daha cazip seri atış yapmak isteyen için
-
teşekkür ederim Hasan bey
Tam ekran videolar
Video tam ekran da uygulamayla kare oluyor tabiki tercih sizin lütfen eleştiri olarak algılamayın
-
Elinize sağlık evet tam ekran daha güzel bu arada 26 gr için çıkış hızı güzelmiş
-
Metehan bey elinize sağlık youtube de de takipçinizim yalnız bir ricam var bu tarz tanıtım video larını tam ekran çekseniz daha güzel olur sanırım ilgiyle takipçinizim