HasanUSTA tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

optik merkezleme yapılan tüfeğin bildiğim kadarı ile alt vurması gerekirdi. yanılıyorsam üstatlar uyarırsa sevinirim. sebebi de namlu ile nişangahın tam paralel hale gelmesidir. yer çekiminden dolayı pelletin gittikçe düşmesi gerekirdi. fakat sizin tüfek üst vurmuş. bu durumda öncelikle bir sorun var. sorun namlu yönüyle ilgili de olabilir. dürbün ayağıyla ilgili de.

Aynen katılıyorum

Yeni aldığım hatsan flash 101 tüfeğim var üzerinde optima 4x32 dürbün var ancak ben sağ sol ayarıyla oynamadan shimleme ile sıfırlamak istiyorum fakat olmuyor sağ vuruyor sürekli optik merkezleme de yaptım. Dürbün altına karton koyarak shimleme yapmaya çalışıyorum ama olmuyor sök tak canım çıktı ne yapmamı önerirsiniz

1.optik merkezlemeyi nasıl yaptınız

2.sıfırlamayı 2 ayrı mesafede yapınız

3.şihmleme den ziyade abartılı bir fark yoksa dürbün halkalarından ayar çekiniz eğerki abartılı bir fark varsa namlu tutucuyla alakalı oda teknik bir konu

4.her daim vuruş noktan sağa atacaktır spin dirift olayı var ama çok azdır ve çok istikrarlı olsun diye kendinizi yormayın ayar değiştirerek tadını çıkarın bu ekipmanla kusursuz bir istikrar beklerseniz hobi den çok çabuk soğursunuz

Alalı bir sene oldu vector optik markası garantisi kaç yıl bunlarda servisi var mı ülkemizde en azindan garantisi varsa göndersem baksalar

Bir çok optiğin garantisi yok vectör dahil ama aldığınız yerle bir görüşün ama göndermeden önce emin olmak için farklı bir silah ta deneyin emin olmanız için, sanırım pcp de kullanıyorsunuz ben birde yaylı da kullanıyordum 3-5 atışta farklı bir gurupman çıkıyordu sizde fazla sarsıntı olmadığından çok sık değişmiyor

Hasan hocam merhaba.

Dolum ucundaki Oring in kullanma klavuzunda önerdiği shore değerini hatırlamıyorum fakat ben bı tık yumuşak o ring kullanınca problem çözüldü. Tabi dolumu da yavaş yapmak gerekiyor. Hızlı dolum Oring in erken sertleşmesine ve hava kaçağına sebep oluyor.

Evet Murat bey dolum kısmındaki iç o ring i değiştirdim kaçağı kesti teşekkürler

Kurşunun insana ve doğaya verdiği zarar sebebiyle hedeflerimin arkasına tahta koyarak mümkün olduğu kadar pelletleri toplamaya çalışıyorum. Pelletlerde kurşun kullanılmasını istemem, fakat kurşunsuz saçmalar istenilen neticeyi vermiyorsa bu da bizim için büyük bir sorun olacaktır. Umarım büyük üreticiler bunun üstesinden gelirler.

Peki kurşunsuz alaşımın istenen neticeyi verememesinin nedeni ne olabilir?

Size katılıyorum sorunuza da cevaben sanırım gücü itibarıyla yiv sete tam oturamamasj dır en kötü ihtimal bakır olacak oda sert olacak

aliexpress

bi ara bende yapmayı düşünmüştüm.

bu videoda kullanılmış olan tüpe işlem yaparak oluşturuyor.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Bunun için bende başladım ve bitiremedim pcp ile tanışınca kaldı

Ölü klik denilen duruma açıklık getirmek gerekirse şöyle izah edeyim;Dürbünümüzün içerisindeki reticle görüntüsü erektör tüpü adı verilen bir tüpün içerisinden gelir ve bu parçanın içerisinde barınmaktadır reticle.Erektör tüpü gerekli ayar için hareket edebilen bir tüp olup tek bir noktadan yay baskısı ile "yukarı/aşağı"-"sağ/sol" turretlerine hizmet için itilir ve bu sayede turretler ile kontrol durumunda olur.Klikler/turretler her kullanıldığında tüpü hareket ettirerek bu yay üzerinde ve turretler arasında konumlanmış vaziyette senkronize olarak çalışır ve bu yayında limitleri vardır yani baskılama haddi bir yere kadardır,limitlerin dışına çıkıldığında baskı zayıflar,ölü klik diye tabir edilen durum limitler dışında yaşanır.Yani klik kullanımında ileri yada geri fark etmez limitler zorlandıkça gevşeme yönünde boşa çıkar yada orantısız şekilde sıkılma durumunda yanlış bölgeden baskılama ile sıkışma yaşayıp diğer tarafta ki turreti kısıtlar hale de gelebilir ve çarklar artık bu tüpü ittirdiğinde alışkın olanlar için bir problemin olduğu da nispeten algılanır,ayrıca baskı bu tüpten fazlaca uzaklaştığında yani gevşek duruma geldiğinde dürbün de bir çok sarsıntıda ayar tutmayan vuruş noktası değişen bir hale gelebilir,önemli olan dürbünü limitler dışına çıkaran sorunu bulmak diye düşünüyorum.Örn;Namlu ve dürbün aralığı mesafesi,namlu montajı,yanlış dürbün ayağı seçimi gibi vb. sorunlar.

Teşekkür ederim muhteşem anlatım tamamına katılıyorum ilaveten ayar sıkma yönünde fazlaca beklediği zaman yay da yorulma yapıp görevini yerine getirememekte saygılar

Tahminimce no limit kullanımında sıfırlamak için kuleyi sıktınız ve bu uzun süre böyle kaldığı için yay yoruldu (düzleşti) ve görevini gerkli ölçüde yapamaz hale geldi çözümü hakkında tek fikrim no limit te devam etmeniz center point dürbünde bahsettiğiniz durum başıma gelmişti

50 100 lira fazlası olsun çelik yapsınlar çok ayıp güçlü büyük firmalar için böyle basit hatalar

Sanırım anlatamadım kral fason alıyor yaptırıyor bile diyemiyorum bende kral diye almıştım ama değil ona rağmen fiyatı çok yüksek

Pompanın en ince uc kısmı kırıldı bu kadar ince pirinç ile bu kadar önemli bir yeri nasıl yapıyorlar anlamıyorum

Süleyman bey aynı ürün bende de var zaten kral falan da değil cin malı ürün ama kullanımı kolay bir ürün çok zayıf malzemesi var malesef

Hasan hocam merhaba.

Dolum ucundaki Oring in kullanma klavuzunda önerdiği shore değerini hatırlamıyorum fakat ben bı tık yumuşak o ring kullanınca problem çözüldü. Tabi dolumu da yavaş yapmak gerekiyor. Hızlı dolum Oring in erken sertleşmesine ve hava kaçağına sebep oluyor.

Benim anlattığım dolum ucuyla alakalı değil Murat bey tüp üzerindeki dolum kısmıyla alakalı diğer dediğinizde haklısınız ben oring yırtılmasından dolayı tüp üzerinde kalacak şekilde böyle bir aparat yaptırmıştım ama oring temini nin kolay olduğunu çözünce çok ta önem vermedim

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Kronik falan değil Hasan usta 4 yıldır 85j PX4 kullanıyorum o-ringleri 2 hafta önce değiştirdim :) Tüfeğin problemlerini kendim giderebilirim ama işte en ufak birşeyde gönderin yapalım kendiniz yapmayın diyorlar.. Kardeşim gönderelim de tüfek gitti mi 2 haftayı geçiyor gelmesi, daha tüfeği kullanamadan ev,kargo ve Beyşehir yolunda eskiyecek 😀

Kesinlikle kargo konusunda katılıyorum yalnız px5 dolum kısmı gerçekten sıkıntılı hala kaçak yapıyor ve bir çok kullanıcıda kaçak mevcut bana sorana takmayın diyorum birde en güzeli kendin düzeltmek bende öyle yapıyorum

Tüp dolum kısmı px5 le aynı olduğunu tahmin ediyorum sadece görüntüsü farklı ve kaçak yapması kronik ben 2 defa gönderdim hatta birinde komple değişti ve durum aynı ve effecto nun teknik olarak en üstün serisi px4 tür zımba gibi doldurduğun gibi bekliyor ve taş gibi makina bana göre px5 in en üstün özelliği namlusu