Arka veya ön ... Hangi ayağa ihtiyaç duyuluyorsa...
cg_society tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Evet 3 kat kola şişesi ile yaptım ama böyle kullanmamın dürbüne bir zararı olur mu? Yada daha uzak mesafe atacağım zaman daha da mı altını doldurmam lazım tam deneyemedim daha. Yoksa diğer çare no limit ayak onlarda 1500tl
Şimlemeyi sadece dürbünün ön ayakları kısmına yapmalısınız... Bir zararı olmaz...
-
girerse ne olur
1.si Dizelleme olur , FPS artar , hedef stabilitesi düşer...
2.si Yaylılarda özellikle Dizellemenin keçeye aşırı zararı olur...
-
Güç olsun,
İsabet olsun,
Hız olsun,
Mesafe olsun,
.... = Yaylı Olsun
Yukaridakilerin maalesef bir Olur'u yok...
Zira... Ortalama bir PCP ile hepsi Mümkün... 👍
Ayrıca Pompa ile PCP kullanmak çok zor bir olay değil... Tam dolu 250 CC tüp ile 70 80 stabil atış yapmak mümkün...
Ya da 80 defa tüfeği kırıp ger kuracaksın... Zevkli bir atiş yapamayacaksın... Ya da 80 defa pompaya basıp sonrasında keyfini süreceksin...
-
Benim başıma da birkaç kere gelmiştir... Genelde dolum yuvasındaki valfin o-ring contası arasına , yabancı madde girmesi sonucu oluyor...
Şöyle çözmüştüm... Öncelikle dolum yuvasındaki gözle tam görülemeyen hava deliğine yarım damla bebek yağı (ya da ince yağ) damlatıp pompa ile bir miktar daha hava basmıştım... Sonra deliğin içinde araba lastik siboplarındaki gibi çalışma prensibine sahip valfin iğnesine .... L şekline ince bir alyan ile ani bir baskı uygulayarak o-ringler içinde yapışan yabancı maddeleri dışarı attırmıştım... Tabi ki çok kuvvetli baskı uygulayarak degil ama hafif bir PISS sesi gibi... Denemiş ve faydalı sonuç alınmış bir yöntemdir... Forumdan aldığım bir pcpyi iade edecektim ki benim başıma gelen sorun böyle basit bir şekilde çözüldü ...
-
Bende hobiye yeni başlayan biri olarak kral puncher breaker silahıma victoptics 6x24 aldım ama sıfırlama yapamadım. 15 metreden denemelerimde hedefin 3cm kadar altına atıyor ve daha yukarı çıkmıyor. Aldığım yerde dürbün takıldı gonyesinde ama kısa bir tüfek olduğu için rayların en uzak kısmına sabitlediler. Ayarını bozmadan sadece geri çeksem biraz faydası olur mu?
Hiç tecrubem ve bilgim yok belki çok basit birşey ama bilmeyince sizlere danışmak istedim. Aldığım yerde baya uzak gidemedim.
Selamlar... Bayi sizin için ayar yaptı ise ve siz taretlerle oynamanıza rağmen vuruş noktanız sürekli aşağıda kalıyor ise dürbün ayaklarınızın tüpü tutan yataklarına ŞİMLEME yapmalısınız...
-
Selamlar...
İsabetliliği güzel bir modeldir... İyi seçim yapmışsınız...
Yaylılarda zaten bahsettiğiniz 2 sinden birini kullanmanız gerekir... Sahibi olduğunuz tüfek üzerine uygun dürbünle takıldığında beklentiniz açısından 2 sinin de büyük farkları olmayabilir... Zira Yaylılar için her ikisini de kullanan ve benimki daha iyi diyen bir kitle olabilir...
Dürbün işine gelince de yaylı olayında dürbün dayanıklılığı, hem kullanıcıya hem kullanılan ayağa hem de tüfeğin gücüne bağlıdır... Özellikle isabet kararlılığı için tek bir model deneme ve satın alma yerine çevrenizde varsa uygulama ile deneyebileceginiz örnekleri deneyin ve öyle satın alın...
-
Selamlar...
Yaylı + Uygun Ayak + Uygun Dürbün maliyetine ,
Bu forumdan Satış ilanlarına bakıp;
Baz model bir PCP + Pompa + Baz model bir Dürbün...
Sizi +1 Fiyat olmasına rağmen +100 daha çok tatmin edecektir...
-
selam bende de mod 65 var önceki dürbünü bozdum, önden paralakslı daha mı dayanıklı ?
Selamlar... Forumda Yaylılar ve yaylı sınıfları ile ilgili dürbün tavsiyesi soruları, ustalarımız tarafından birçok defa cevaplandı... Öncelikle şunu bilmeniz önemlidir... Neden Yaylılar dürbün parçalıyor ? Önden paralakslı bile olsa , ateşli bir silahta 20 atış dayanabilecek bir dürbün, Güçlü bir yaylıda 15 atışta dağılabilir... Bunun nedeni ( Dürbünün ve Montaj Ayağının kalitesinden bağımsız ) ateşli silahlarda silahı ateşlediğinizde dürbüne etki eden tepme/darbe tek yöndedir ve geridir... Yaylılarda ise bu etki piston ağırlığına bağlı olarak 2 yönde olur... Önce geri sonra ileri... Yani Yaylılarda piston kurulu ve geride iken, siz tetiğe bastığınızda piston içindeki yay fizik kuralları gereği, önce tüfeği geri itecek sonra da piston gidip kovan duvarına çarpıp tüfeği ileri itecek... Bu darbe de dürbünü ekstra bir strese maruz bırakır... Sizin sorunuza gelecek olursak eğer... Ben kendim şunu tecrübe ettim... 32 mm çapında ön camı olan 3x9x32 ve bayinin tüfeğin yanında hediye ettiği kalitede bir dürbünü, MOD 135 gibi bir tüfek mesela 5 atışta parçalar... Çünkü O dürbünün mesela ön merceğini yerinde sabit tutan diş/paso o kadar darbeye dayanamaz... Zira 40 ya da 50 mm gibi daha büyük çapta ve daha ağır bir ön merceği olan fakat ön merceğinin arkasında yay bulunan @*@*@ gibi bir dürbün aynı tüfek için diğer değişkenler sabit iken daha uzun ömürlü olacaktır...
-
tüfekte yapılan işlemler nedir
Hocam piston ağırlığını hafifletmeyi de tecrübe ettim , attırmayı da... Hava çıkış delik çapını önce 6 mm ye büyüttüm sonra 4 mm ye geri çevirdim ( Tornacı olduğum için bunlar basit )... Namlu ucuna 1/2 UNF Moderatör dişi açtım... Ek olarak kırmalı yaylıların zamanla büyük problemi olan namlu sabitleme tırnağına birkaç dokunuş yaptım... Zira amatör kullanıcılar için birçok isabetsizlik , namlunun yukarı aşağı ya da sağa sola mikron seviyesinde bile olsa dürbünün takılı olduğu gövdeden bağımsız salınım yapması... Ayrıca eski dürbünleri de güçlü yaylılarıda kullanmak için ön ve arka lenslerini söküp iç tüp darbeye daha dayanıklı olsun diye esnek şeffaf silikon ile iç tüpün ön ve arka kısımlarını dürbün dış duvarlarına yapıştırmışlığım bile var... Dürbün ayarına negatif bir etkisi yok fakat sarsıntı anında faydası var... ( Tabi bunu son kullanıcısı olacağınız eski dürbünlerde deneyebilirsiniz ) ... Zira zaman değişti ... Şimdi birkaç PCP ile bu hobiye devam ediorum.... Yaylı , oynaması güzel iş fakat bu spordan zevk almak istiyorsanız orta halli de olsa mulaka bir PCP edinin...
-
Sefa Kardeşim hayırlı olsun inşallah da... Hobiyi bırakıyor gibi tüm ekip ekipmanı ilana koymuşsun...
-
Kral yeni nesil pompayı , bahsettiniz hacim ve bardaki silahlar için kesinlikle öneririm... Zorlanmadan ve hızlı bir şekilde kullanılabiliyor...
-
Modlanmış bir Mod 95 ilk sahibiyim ki en az 10 yıldır... Size tavsiyem kesinlikle şudur... Ucuz ve iş görecek bir 6x24-50 alın ve dampa ayakla kullanın... Dürbün ön merceği arkasında yay bulunan önden paralakslı dürbünler azıcık daha dayanıyor uygun montaj ayağı ile... Naçizane çok kaliteli dürbüne bütçe yetmiyor ise ...