Evet arkadaşlar henüz daha 1 gün geçti ve bu süre zarfında ilk atışı bu akşam üstü yine 23metrede yaptım. ilk atış tekrar 1 dot aşağı! ikinci atış yine 1 dot aşağı ve grupman yine dağılmış ....!!! Torna vida ile arkadaki vidayı kontrol ettim yine gevşemiş ?!? Oysaki dünden bu güne atışta yapmadım. Gevşemede öyle böyle değil sıkılık bir türlü doyuma ulaşmıyor. Bende sıkmaktan vaz geçip bu tetik korumasını söktüm. Gördüğüm manzara hem kötü hem de bu vidanın olması gereken sıkılığa bu plastiğin ve o plastiğin üzerindeki yükü aktaracağı ağacın nasıl dayanacağı ?!? imkansız. Dayanmamışta zaten! Tabi ki de sıktıkça bu vida kundağın ağacına gömülecekti. (bir miktar gömülmüşte) Sıkmasanız bu zayıf malzemelere, atış sırasında vura vura oyacaktır. Burada kesinlikle bir eksiklik var. Canımda çok fena sıkıldı... Adamların koyduğu rondela ya bakın ya vidadan büyük ...!
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Neyse bu şoku atlattıktan sonra çözüm yolunu düşünmeye başladım bu tetik korkuluğunu yenisi ile değiştirsem bir süre sonra yine aynı vaziyete gelecek ki o gevşeyecek atış noktası değişecek ben sıkacağım o gevşeyecek! eeeh!
Vidanın tetik korumasında oturduğu yere uyan bir somununun içini matkap ucu ile genişleterek yuvaya oturtum.
Şimdi sırada kundağı bu eziyetten kurtarıp korumak vardı ki bu seferde koyduğum somun ahşaba zamanla gömülmesin... Bunun içinde bir adet çelik pul kullandım kalınca bir şey. Ancak pul yuvarlak ve tetik gurubu yüzünden yerine oturması imkansızdı. O yüzden onu da taş motoru marifeti ile biraz şekillendirdim.
Sırada montaş var.
Montajı tamamlarken bile oldum diye bağırıyordu. Vidayı sıkarken resmen benimle konuştuğunu hissediyordum. Sımsıkı oldum daha fazla sıkmana gerek yok diyordu. Önceki hali ile resmen vidayı sıkarken sanki çamura saplıyormuşsunuz gibi bir his veriyordu ve benim buradaki yazımı takip ettiyseniz hemen her gün gevşedi. Kullanmadığım halde bile ..
Akşam oldu alaca karanlıkta atış denemesi yaptım. Tüfek kurulurken bire sesi değişti. Kundaktan arada gelen yalvarırcasına çıtırtı sesi gitti.
En son olarak gevşeme olursa gözlemleye bilmek içinde vidayı hanımdan aşırdığım oje ile işaretledim.
Sonuçları yine zaman gösterecek arkadaşlar. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim. Ancak artık bu tüfekle ilgili başka bir sorun istemiyorum.