Hayaksisheytan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bugün 25.3 Gr. 5.52 mm solidi 50M. Grupmanı paylaşıyorum. Bir sene önce solid gurupman için değil uzun mesafe için derken bugün 25M ve 50M grupmanlarını paylaşır oldum.

Optik kamerasından çekemedim.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

ES 25.3 GR. 5.52 MM. Solidi 25 M. de testini yaptım 700-1100 FPS arasında yaptığım testlerden Superior namlunun sevdiği hızı 980-1000 FPS civarları olduğunu gördüm. Optik kamerasından detaylı görüntü alarak atış esnasındaki hatalarımı da görmenizi istediğimden ikinci bir kameramda olmadığından sadece görüntüyü oradan verebildim keyifli sehirler.

Harici İçerik youtu.be
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

5.52 MM 25.3 solid de elime geçti ve hemen 25 M. Atışını yaptım sonuç mükemmel.

Resim çekmedim. Atış videosu çekmeyi düşünüyorum ki benim hatamıda görün. Süperior namluda hızı seviyor 1000 FPS ortalama ile atıyorum. 25 M. 50 ve 100 atışıda müsait bir zamanda yapacağım.

Sırası ile kafanızdaki sorulara bilgim yettiğince cevap vereyim.

200 barlık bir tüp 300 küsür barlarda test edilir. Havanın sıcaklığına göre + veya - yönde tüpün içindeki havanın yoğunluğu değişecektir. Araç yanmadığı sürece problem teşkil etmez atın bagaja taşıyın. Uzun süre kullanmayacak iseniz regülatörlü modelse regülatör basıncının altında tutmaya özen gösterin.

El pompalarında havadaki nemi toplayan pasif yapıda filtre var buna ek olarak kendiniz çin den ekstra filtre alabilirsiniz. Pompanın uzun süre sağlığını korumak ve su damlacıklarını tüfeğe yollamamak için belli bir döngüde hava basmalısınız.

Ben Pompa hortumu ve tüfek tüpündeki basınçlı hava dengelendiğinde 20 kere basar pompayı dinlendirir 20 daha basar gene dinlendirir bir 20 daha bastıktan sonra hortumdaki tahliyeyi hızla açar su damlacıklarının çıkmasını sağlardım.

Nem PCP tüfeklerine korozyon yapmaz tüpler ya alüminyum yada karbon fiber oluyor tüfeklerde alüminyum ve pirinç malzemelerden oluşuyor oringler kauçuk onlarında belli bir ömrü var sate. Ama aşırı nem artık su damlacıkları kaçtıysa tüfeğe hava kanallarını tıkayamaz ama geçerken FPS dalgalanmasına neden olabilir. Nemden korozyona çelik tüpler maruz kalır yeni nesil çelik tüplerin içlerinde çeliği koruyan madde kaplansa da genede beni ürkütüyor ben kullanmıyorum.

Pompalar korozyona uğramaz hortumları uğruyor genelde korozyona. Pompa üzerindeki oringler yıprandıkça pompanın verimi düşer ilk aldığınızda ÖRNEK 80 basışta tüpü fullerken oring yıprandıkça 90-100-110-120-150-200 basışa kadar yol alır. O yüzden hızlı basmayın bir seferde basmayın yavaş yavaş dinlendirerek basın.

Tecrübelerimi Forumda paylaşıyorum video çekip dediğimde muhabbeti kesti Aşkın bey. Şimdilik bu mühimmatları alıp tecrübelerimi paylaşmayı düşünmüyorum. Kullanan tecrübe edinen varsa bizimle paylaşır ise sevinirim.

Yong Heng Air Kompresör ile mi basıyorsunuz 320 barı? Yanlış anlamayın. Bende de var o kompresorden 300 barın üzerine denemedim.

Evet Yong Heng Air Kompresör ile basıyorum. 320 Bar yukarısına bende çıkmıyorum. 350 bara kadar test edildi ama 320 yukarısı güvenlik valfini patlatabiliyor. Az önce hava çok sıcak 310 bastım bıraktım. Birde ben dinlendire dinlendire basıyorum kompresör filtre hortum ve scuba tüp çok ısınmıyor. Dez avantaj zaman alıyor işte. :)

Bu markayı hiç duymamıştım. Kral, Hatsan gibi bilinen markalara göre fiyat dışında bir avantajı var mıdır?

Malzeme kalitesi ve işçiliği hepsini kullanan arkadaşlarımdan aldığım geri dönüşlere dayanarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Youtube de bir hobidaş modlamanın çivisini çıkartarak 520 M 2,5 L. Kolaya isabet videosu kayıdı almış.

Harici İçerik www.youtube.com

Bu arada bir bakmışsın yarın 12-13 bin oluvermiş. Zam dalgası daha Kuzay Arms a vurmamış gibi.

ES Yeni Seri Solid ler den bugün hafif seriden merak ettiğim 25.3 Grain ile atış yaptım. Sonuç çok iyi FXMaverick superior namlu ile eski seriden 22-24,3-25,3 Grain solidleri iyi atamamıştı.

5.51 MM de 2 farklı kalıp tasarlanmış.

Etekli versiyon.

Düz versiyon.

Bu da eski seri.

25 M. de 700-1100 FPS arasını denedim.

1000 FPS ile ES 25,3 grain etekli versiyon solid ile 1 kuruş grupman aldım.

O kadar çok git gel yaptım ki sevdiği FPS i bulabilmek için 700-1100 FPS arası da tüfek ayarlarıyla çok uğraştım. O yüzden 3-5 atışlık video paylaşabildim. Daha detaylı atış videoları da paylaşacağım.

Harici İçerik youtu.be

Parmaklarım çok incedir. :)

Hocam geçende baktım huğlu effecto px5 LW ler 9750 tl fiyatlardaydı.

Şimdi 15000 olmuş. Size bu tüfeği önerecektim. Tüm PCP lere ciddi zam gelmiş.

Hatsan Factor ler 12000 tl civarı idi 20000 civarı olmuş. Yerli markalara % 50 civarı zam gelmiş.

SOLİD

Merhaba, uzun zamandır atış işine ilgiliyim. Daha önce yaylı havalı Gamo tüfek ve son yıllarda Zoraki light ile atışa devam ettim. Şimdi müsait bir arazi olduğu için tekrar tüfeğe geri dönmek istiyorum ve 50 metre civarı atış yapmayı hedefliyorum. 2 de çocuk var ve onlar çok ilgililer konuya, bu yüzden her atışta tüfeği kurmaya uğraşmadan rahat bir şekilde onlara atış yapma imkanı sunmak istiyorum. Durum böyle olunca PCP tüfekler tek seçenek kalıyor. Bana en azından 50 metrede stabil, çok ağır veya uzun olmayan, mümkünse çocukların da rahat pozisyon alması için ayarlı taktik dipçiği olan bir makine lazım. İthal müthiş modeller var ama başlangıçta işi tecrübe etmeden çok büyük bütçe ayırmak istemiyorum. Silah, pompa veya tüp, dürbün, susturucu vs derken iş büyüyor. Bu nedenle sizlerden amaca uygun f/p modeli önerileri rica ediyorum.

Öncelik isabet, ama uzun mesafede ufak tefek hedefleri patlatabilmek de eğlenceli olur. Bu yüzden kalibre tavsiyesi de bekliyorum. Şimdiye kadar hep 4,5 mm kullandım ve açıkçası daha yüksek kalibreleri merak etmiştim.

Öneriler için şimdiden teşekkürler.

Öneri yapabilmek için biraz daha bilgi verebilir misin?

Optik

Bütçe

PCP yi nasıl doldurmayı düşünüyorsunuz.

Sadece Pellet atsa olur mu namlu solid de atabilsin mi ?

Forumdan 2. Elden ilgilenir misin optik pompa pcp aksesuar vs vs.

Hocam Hatsan mühimmat üretmiyor.

Hatsan Flash Pelletleri Spot On a ürettiriyor

Hatsan JSB pelletleri adı üzerinde JSB üretiyor

Hatsan Torpedoyu Alman H/N firmasına ürettirdi diye duymuş idim zamanında.

Atış sayısı benim tahminimden çok fazla fxde ben cricket ile maximum 80-90 atış nova ile de maksimum 120-150 arası atış yaparım. Fx çok çok fazlaymış atış sayısında.

Pelleti resmen tükürüyor. Bir de ince ayar yapmadım. Örnek 15.89 gr pellet kullanıp 50-55 barlara çekersem yayın gerginliğini düşürüp 920 değilde 850 FPS lere çekersem İsabet ve regülatör performansını bir köşeye koyuyorum denemedim stabiletesi iyi olmayabilir. 500 adet atış sayısına yaklaşabileceğimi düşünüyorum.

Şefim 580 cc tüplü bir PCP ile 150 den fazla atış sağlarsınız 15-18 civarı Gr. Pelletler ile.Ekstra hava odacığı olan bir PCP de bu adet yükselir. Ben FXMaverick kullanıyorum 60 barda 920 FPS ortalama ile 250 bardan 60 bara her 18 atışta 10 bar hava gidiyor. 250-60= 190 bar 19 kere 18 atış yapar 342 atış.Akşamdan pompa ile basar sabahıda atış yaparsın. PCP lerde çok daha kaliteli optik kullanabilir isabeti net görebilirsiniz.

O saçmaları kimisi iyi değil diyorlar ama ben çok memnun kaldım, bi ara 6-7 kutu bi yerde buldum aldım ama daha atış yapmadım onlarla.

Bende 0 seri kırmızı kutuda var test ettim şarjöre sırası ile koydum. Hatsan daha iyi sonuç verdi 😄

Harici İçerik youtu.be

500 lü 0 Seri 18,13 pelletler 480 küsür TL online kanallarda satılırken ben yerel av bayisinden 250 lik kutunun tanesini 125 TL den aldım.

Harici İçerik youtu.be

Yanlış bilgi vermek istemem.

İlk 10 Kutuyu 100 den aldıydım.

Sonra 10 Kutuyu 125 den aldım.

Bu günde 10 Kutu 150 Dedi ama ben Allem ettim kallem ettim 125 ten aldım.

Halil av da sağlam esnaftır uzun zamandır JSB ler stokta yoktu. Stoklar gelir gelmez 394 tl den girdi bilindik tüm av mağazalarına bir baktım halilde 294 peşin fiyatına 280 e geliyor. Hemen 10 kutu 500 lük 18.13 çektim sonra 394 e çektiler. Yani yanlış fiyat koymuşlar. Ben arayıp iptal ederler dedim ama mis gibi kutular güzelce sarıp yolladılar. Biraz vicdan yaptım bende bu son zamandaki alışverişlerimi oradan yapıyorum . Bir problem yaşamadım.