Hayaksisheytan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bir süredir havalı tabancalarmla atış yapmaya ara vermiştim, tekrar başladım. Başka sebepleri bilemem ama benim ilk gördüğüm sorun, havalı tabancalar hakkında elle tutulur güncel bilgi, inceleme, yorum yok. En azından bu sitenin yönetici seviyesindeki üyeleri, siteyi canlandırmak için bu silahı tutup adam akıllı inceleyebilmeli. Kendisinde yoksa diğer üyelerden temin etmeli veya bu üyelerden inceleme yapmasını istemeli.

Mesela ekol es 92 diye bir tabanca var. Ne YouTube'ta ne de burada 6-8 metreden, düzgün, anlaşılır, videolu bir testini görmedim. Hakkindaki tüm bilgiler afaki, boş, gereksiz, çöp. Sitede mal satmaya gelen çok ama yönetici seviyesindekiler de dahil, anladığım kadarıyla birşey vermeye niyetli değil. Tamam, tutup pyramydair, airgundepot, replica airguns gibi inceleme yapılamayabilir. Onlar sonuçta satıcı ve bir sürü ürünleri var. Ama insanlar niye birşey elde edemeyeceği bir siteyi güncel takip etsin. Silah çok, ama bu silah hakkında bilinmeyen, bahsedilmeyen bir özelliğini, tecrübi bilgiyi paylaşan yok. O zaman da kendim için diyorum, keseme uygun birşey satan varsa gelir bakarım.

Yani site görevlilerinin kendisi ortaya birşeyler koymalı. Derseniz ki "iyi de bu vakit istiyor, emek gerektiriyor". O zaman cüzi bir miktarda abonelik ücreti istersiniz. Normal aboneye az, paralı aboneye tam hizmet verirsiniz. YouTube'ta da bunu yapar, kısa videoyu herkese, tam videoyu para veren aboneye gösterisiniz veya buraya yönlendirme yaparsınız. Kısaca, site yöneticilerinin sitenin başında durmaktan çok kendilerinin sağlam bir emek vermesi lazım.

Bu arada yermek değil amacım. Sadece kendi tespitim.

Hocam en iyi inceleme bana göre kullanıcı deneyimi incelemeleri. Kendimden örnek vereyim FXMaverick PCP kullanıcısıyım ve tüfekle ilgili araştırdığım bildiğim + ve - taraflarını mod ve tamir bakım kısımlarının videosunu çektim dilim döndüğünce bilgim yettiğince. Bu tüfeği alıp forumda araştıran birçok kişi bu tüfek ile ilgili bilgiyi edinmiş olacaktır. Benim gibi her kullanıcı biraz vakit ayırıp bir topik açsa ve o başlık etrafında kullanıcıları buluşsa süper olacak ama uğraşılmıyor.

İçerik üretmek istediğimden biraz sordum soruşturdum en doğru içeriği ürünü satın alarak yapabiliyorsun. Büyük av bayilerine sorduğumda kimisi ya sıcak bakmadı yada ben kendim çekiyorum tanıtım videosu diyor. Üreticilerin kendine sorduğumda abone sayını soruyor. Tamam istedikleri sayıya ulaştın ha de bide gel de göm bakayım o ürünü bir daha yolluyorlar mı? İsim vermeyeceğim sırf bu yüzden izlediğim bir videodan yanılgıya düşüp aldığım bir PCP oldu. Kötüleyemiyorlar kötü gördükleri kısmı paylaşmamayı seçiyorlar. Ben FXMaverick aldım kullanıcısı olarak iyisi ve kötüsü ile itin bitarafına sokup çıkartabiliyorum. Forum godomanları bilgiyi paylaşmak yerine ticarete dökmüş durumdalar. Ne yapmak istiyorsan tüfeğine yada tabancana mühimmat ekstra ciğer sert yay çekiç yapacak biri var ücretini verdiğin sürece ama bilgisi yok. Üzülsem de kınayamam meslek edinilmiş çünkü. Allah başımızdan eksik etmesin diyorum. Site yöneticisine gene de danışacağım Kullanıcı kulübü başlığı altında aynı ürünü kullanan kullanıcıları toplayabilir miyiz soracağım.

ÖRNEK

Ekol Es 92 Kullanıcı kulübü gibi.

2 hafta önce aldığım flash 101 qe nin susturucusu dönüyordu, dert etmedim. Bugün atış yaparken şarjör düştü baktım ki namlu öne gitmiş namluyu geri doğru çekince yerine oturdu ancak bir atış yapınca yine yerinden çıktı. Namluyu sıkıştıran bir vida var (normalde çoğu pcp de 2 adet oluyor) onu sıktım ama boşa dönüyor muhtemelen vidanın oturduğu yer plastik olduğu için sıyırma yapmış, bozkurt av ı aradım fabrikaya gönderin dedi. Tavsiyesi olan varsa kıymetli görüşlerinize açığım.

Kusurunu ilk 1-2 gün içinde görebilse idiniz bozkurt av ı zorlayabilirdiniz bayiden değişim yapma imkanınız olabilirdi gebede tavsiyem bayiyi zorlamanız. Şimdi ise fabrikaya yollamak zorundasınız . Bayram tatilinden sonra yollasanız da 3-4 haftaları bulabilen tamir süresinden sonra elinize ulaşacaktır.

Soru net hakim olamadığım yerden geldi. 😄

Öncelikle ben Mesafe ölçer ile ölçüm yapıyorum.

Şimdi kıt bilgim ile fikrimi sorarsan değişir. FFP ve SFP optiklerin çalışma prensipleri farklı. SFP optiklerde zoom bile işin içine girecektir. Aynı zoomda olmaları lazım falan. İşi bilirsen ölçersin ama biz tembeliz aldım mesafe ölçer bakıyorum keyfime. 😋

nerden aliyoz kompressor

+90 (555) 527 22 05 bu numaradan kendisi ile irtibata geçebilirsiniz. Forum moderatörü Cemal bey arkadaşı ve ben 3 adet aldık ve nakit aldık. Fiyatlar nakit adet ve pazarlıkla düşebiliyor Serkan bey.

Kompresörün videolu hızlı bir kullanma kursu atıyor. 🙂

Yollamadan önce gene videolu şekilde seri numarasını göstererek. Testlerini yapıyor ve öyle yolluyor.

Değerli hobidaşlar. Kompresörüm üst taraftan hava kaçırmaya başladı ve Serkan bey ile irtibata geçtim. Bana nasıl müdahale edileceğini söylemesine rağmen söküp tamir edemedim. Bir kez daha bir ürünün arkasındaki desteğin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu anladım.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ben şu kargo firmaları o kadar pahallandı ki anlaşmalı olduğu için kendisi size ödemeli yolladım hesabımı keserken tamir sonrası onuda ekleyin dememe kalmadı garanti kapsamında her şey dedi. Çok memnun oldum paylaşacağımı söyledim ve paylaştım. Ben elim yatkındır nelerin nereden sökülmesi gerektiğini söylemesine rağmen sökemedim çat çut sesler geldi dedim sinan kalacak elimde yollayayım Serkan abi yapsın.

Aydın İnanlı ve Aşkın Aslanın Birlikteliği ile King ve Pb-82 markası birleşmiş olup KingPb-82 adı altında yeni seri solidler çıkarmaya başlamışlar.

Kullananlardan bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum.

Hocam valla en son aldığım 10 kutuyu Hilal avdan aldım 5 kutu bozuk dediğim gibi. Bu spot on pelletler kalıbı bozuyor. Piyasada en uygunda Veli abi satıyor Hilal av memnunsanız devam edin. Ben dediğim gibi biraz daha fazla verip kutuları inceleyerek alıyorum artık kafamda rahat oluyor.

Hayaksisheytan
    27 Mayıs 2023 17:10

Eline sağlık.

Bende en son 10 kutu aldım 5 kutu normal 5 kutunun kalıbı bozuktu. 5 kutu elimde patlayınca patladı diyorum pelleti namluya süremiyorum kalıbı o kadar bozuk 5.70 mm falan. Yerel av bayisine gidiyorum kutu başı 10 TL fazla veriyorum ama açıp inceleme imkanım oluyor seçerek aldığımdan çok memnunum bende. Bu arada benim yerel av bayisinde yeni seri altın kutu Dome ler leş parslar çok iyi onları topluyorum.

Birkaç noktada ağzımızdan küfür çıkmış gıybet çıkmış ona göre izleyin 😱.

Tam istediğim gibi oldu. Atış yapmadan önce sıfırladım optiği ve sonra rasgele taretleri biraz çevirdim. Arkadaşım ile sırasıyla keyifli atış yaptık. Engin SAK solidleri ile geçen de 50 şişe 50 atış 50 isabet ile zevk vermedi. :)

Böyle çok eylendik. Kaçırmakta keyif verdi. Umarım izlerken sizde eylenirsiniz.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Cemal bunlar yeni türedi kardeşim farklı mecralarda da işbaşındalar.Bu haysiyetsizlerin amacı nedir bilmiyorum ama zayıf noktadan hipnoz yöntemli ikna kurmaya çalışıyorlar Allah ıslah etsin ne diyeyim..Fazla kafana takma sal gitsin organize işler bunlar..

Ya bizim hobide hemi cimi kaç kişiyiz bize bulaşmasınlar gitsinler başka hobilere zehir olsunlar.

Bana bu hobiyi aşılayan adamdır Cemal. Hobiye başladım başlayalı kendisi ile görüşürüm ahbap olduk artık :)

Ağır konuşmak istemiyorum. İşim gereği bende bir çok kez iftiraya uğradım.

Şu durumda bu konu daha fazla ilerlemez. Adamsa özür diler değilse susar çeker gider.

Foruma üye ise de ifşala gitsin.

Planiumu regülatörün ekstra odacığı olarak değerlendirin. Regülatörün yapısı gereği içine alabileceği hava miktarı belli farazi anlamanız için 5 cc Gücü arttırmak için 5 cc 120 barı 5cc 140 yada 5cc 150 bar yapıyoruz buda FPS i arttırıyor ama o 5 cc nin dar boğazına takılıyoruz. Kendi FXMaverick imden örnek vereyim. 60 barda 920 ortalama ile 18.13 Gr pelleti atıyorum. Ekstra hava odacığı olmayan hiç bir PCP de bunu sağlayamazsınız 140-150 barlarda verirler o FPS leri. Bendeki power planiumun hacmi 89cc. Atacağın mühimmatın arkasında fazla fazla hava var.

Tam tamına 60 bara ayarlı FXMaverick ile 1 şarjör 18 atışla 10 bar değer kayıp ediyorum 580 cc tüpümde 250 den 60 bara kaç atış yapabiliyor hesaplayabilirsiniz.

Yaklaşık 2 aydır 6.35 mm Bt65 elite long sahibiyim. Tahmini 200-250 arası solid atışım var. Optik olarak vasat denebilecek optima 3-12x44 dürbün kullanıyordum. Tüfeği 2. el aldım ve önce bakımını yapıp sonra atışa çıktım. Aşırı rüzgarlı bir havada 41 gr ince mehmet solid ile 115-120 mt de 30 solidden 12 si 1.5 litrelik içi kum dolu pet şişeyi delik deşik edebiliyor. Şimdi hatsan hercules solid aldım. Dürbünümü victoptics marka 6-24x50 bir dürbünle değiştirdim. Yeni dürbünle haftasonu atışa çıkmayı düşünüyorum. Tecrübelerimi tekrar paylaşırım.

2. Elden aldığınızdan sizede güzel namlumu denk geldi acaba faturası var mı ? Varsa tarihi nedir acaba.

Ben de BT 65 SB Elite Long LW ile ilgileniyorum. Yapılan yorumlar yeni olduğuna göre, eski bir model olmasına rağmen hala keyif veren bir model olduğunu düşünüyorum.

Benim sorum şu, BT65 mi yoksa regülatörlü 200 bar ile çalışan daha yeni bir model mi ?

Ben olsam yeni modellere yönelirdim.

Aklınız kalıcaksa da alın tecrübe edinmiş olursunuz hoşunuzada gidebilir. Tecrübelerinizi paylaşırsınız.