Bir süredir havalı tabancalarmla atış yapmaya ara vermiştim, tekrar başladım. Başka sebepleri bilemem ama benim ilk gördüğüm sorun, havalı tabancalar hakkında elle tutulur güncel bilgi, inceleme, yorum yok. En azından bu sitenin yönetici seviyesindeki üyeleri, siteyi canlandırmak için bu silahı tutup adam akıllı inceleyebilmeli. Kendisinde yoksa diğer üyelerden temin etmeli veya bu üyelerden inceleme yapmasını istemeli.
Mesela ekol es 92 diye bir tabanca var. Ne YouTube'ta ne de burada 6-8 metreden, düzgün, anlaşılır, videolu bir testini görmedim. Hakkindaki tüm bilgiler afaki, boş, gereksiz, çöp. Sitede mal satmaya gelen çok ama yönetici seviyesindekiler de dahil, anladığım kadarıyla birşey vermeye niyetli değil. Tamam, tutup pyramydair, airgundepot, replica airguns gibi inceleme yapılamayabilir. Onlar sonuçta satıcı ve bir sürü ürünleri var. Ama insanlar niye birşey elde edemeyeceği bir siteyi güncel takip etsin. Silah çok, ama bu silah hakkında bilinmeyen, bahsedilmeyen bir özelliğini, tecrübi bilgiyi paylaşan yok. O zaman da kendim için diyorum, keseme uygun birşey satan varsa gelir bakarım.
Yani site görevlilerinin kendisi ortaya birşeyler koymalı. Derseniz ki "iyi de bu vakit istiyor, emek gerektiriyor". O zaman cüzi bir miktarda abonelik ücreti istersiniz. Normal aboneye az, paralı aboneye tam hizmet verirsiniz. YouTube'ta da bunu yapar, kısa videoyu herkese, tam videoyu para veren aboneye gösterisiniz veya buraya yönlendirme yaparsınız. Kısaca, site yöneticilerinin sitenin başında durmaktan çok kendilerinin sağlam bir emek vermesi lazım.
Bu arada yermek değil amacım. Sadece kendi tespitim.