JSB pelletler 16.3.2023 an itibari ile av bayilerinde stoktalar.
Hayaksisheytan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Enteresan mükemmel atış sayısını etkiliyor mu
Tabiki de 920 falan değil de 840-860 lara falan ayarlasak 1 tüple 1 kutu Pellet bitirirsiniz.
-
Notes: Spot On Dome 16,5 GR
Pelletler ölçülmedi, tartılmadı, etekler kontrol edilmedi. Bu pelleti deneyen hobidaşlar lütfen deneyimlerinisi gerek yazı gerekte resim video şeklinde paylaşın ki yeni hobidaşlara fikir olsun.
Shot count: 18
Low: 907
Hi: 932
Avg: 922
Spread: 25
STD Dev: 7.5
928
932
926
921
928
932
928
926
932
926
916
919
912
921
914
907
916
916
Hedefin boyunu kestirmeniz için yanına pellet kutusu koydum. Yuvarlık içine aldığım 2 atışı saymaz isek tüm atışlar grup içinde ki o kadar da uzak değiller.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Bu pelleti kesinlikle Online kanallardan almayın. Kutu başına 5-10 TL fazla verin. Yerel bayilerden elden alın kutuları açıp gözünüzle inceleyin. Ben Hilal av dan 10 Kutu sipariş geçtim. 5 kutu bozuk geldi. Kullansam tüfeğe zarar verir kesinlikle.
Soldaki sağlam sağdaki bozuk kutu hepsi aynı seçmece değil yani.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Etekler o kadar geniş ki pellet iticiyi yamultuyordum. 5.60 falan var ölçmedim ama
-
burada bir husus daha var.
2.regülatör kaç bar daPaylaştığım 2. regülatördü hocam. micro ile de oynasam 68 barda 1000 FPS ile atacak 18.13 ü
-
68bar yazmıssınız bu bir yazim hatası mı? Eğer öyle değilse co2 ile bile calişacaği anlamina geliyor.
The content cannot be displayed because it is no longer available. 18.13 pelleti 920 civarı atıyor böyle. 😄
Power planium farkı
Buradan ufak bir shorts yükledim izle.
14 Mart 2023youtube.comVideoda baya seviniyorum 2 aydır 2 saniyede toplaması gereken regülatör 2 dk da topluyordu. İlker hocam yardımın için çok saol kaç gündür bunalttık senide.
-
Senin o saatlerce uğraşıp yaptığın ayarı daystate elektronik ekrandan yaptırıyor 😊
Ne saati. Saat olsa öperim başıma koyarım 2 aydır anca düzen tutturdum. Konuşmayak ta nazar değmesin.🤫
-
Açıkçası ben de Daystate diyorum, başka da birşey demiyorum. FX kullanmadım, hatta elime bile almadım o nedenle kıyaslama yapmam mümkün değil ancak 10 yıldır AirWolf kullanıyorum “tık” demedi maşallah. Ayrıca kullanması da bir o kadar zevkli. Tetiği, stabilitesi, kundak ergonomisi… Gerçekten güzel bir PCP.
fx Tam bir puzzle yap boz kişileştir. Ama sorunsuz da değiller.
Ben baya maverick de sorun yaşadım 2. Regilatörüm planiumu doldururken mevsimler geçiyordu. Şu anda 16,5 Gn pelleti tartmadan ayırmadan 68 barda.
Shot count: 18
Low: 909
Hi: 926
Avg: 913
Spread: 17
STD Dev: 4.4
926
919
914
914
909
912
916
912
914
916
909
912
916
909
909
914
909
909
-
Valla daystate den korktum elektronik cihaz parçalarda oluşacak arızalarda TR de sorun yaşarım dedim FX aldım onda da sorun yaşıyorum .
-
Resim 11 ve 12 de hortumun dolum ucunu aşağı doğru gerdiğini görebilirsin aslında orada 15 cm alüminyum filtrenin olduğunu gözünün önüne getir.
filtrenin ekstra ağırlığı ve boyunu da hesaba kat. Daha dik açıdan daha ağır dolum uç kısmını hortum daha dik açıyla gerdirecek telefondan parmakla çizeceğim resmim iyidir ama.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Pompaya basma işlemi uygularken doğru bir açıda sabit duramıyoruz ki güç uygularken öne arkaya sağa sola pompayı çekiyoruz. basınçtan çelik halata dönen hortum tüm bu kuvveti silaha veriyor.
Pompa ile gelen basınç hortumları hem kalın hem ağır hemde esnemede sorun yaşıyorlar.
Ekstra ince hortumlar var. Onlar çok daha az gerer diye düşünüyorum.
-
Ula neee ettin itfaye hortumu gibi oldu nasıl taşıyacağım? Şaka bir yana tek hortum ve filtre çok sıkıntı olmaz gibi zaten pimpirikli ve titiz biri olduğum için asla kasma, bükme yapmadan kullanacağıma eminim. Bu yüzden taşıma açısından kısa olanı tercih ederim. Kaynakta güzel olmuş iletişime geçerim. Çok hareketli olmaması açısından FİTRE pompa kısmına takıp sonra mı hortum taksam? hortumun ucuna mı? Bilemedim ama pompa ucu çok uygun değil sanırım hem çalışma hem yer açısından.
Pompa+Hortum+Filtre+Tüfek şeklinde bir deneyin effecto 5 nereden doluyordu bir resim atarmısın.
Ben Maverick dolum ucu yandan erkek olduğu için direk filtreyi kesinlikle bağlamazdım. Pompayı kullanırken basınç ve benim el streslerim dolum ucuna zarar verebilir diye düşünüyorum.
Pompa+hortum+Filtre+Hortum+Tüfek şeklinde kullanırdım.
Gene dene baktın olmuyor tüfek bağlantı kısmı zorlanıyor 2. hortumu alırsın en kötü.
-
Güncelleme; 29 gün sonra pistonu değiştirmeyi başardılar sanırım, bugün kargoya verildi.
Düzelmiş olsun bari.
-
Böyle bir ürün buldum ama bizim pcp pompalara nasıl eklenir bilemedim. Bunun ucu geçmeli gibi karşıda bir dişisi olmalı.
Yong Heng kompresör Türkiye distribütörü Serkan abi ile irtibata geç 05555272205 hem filtre hem erkek ve dişi uçlar hem de basınç hortumları kendisinde bulunuyor.
Tavsiyem
Filtreyi 2 tane hortumla ortada tutup pompa veya PCP ile birleştirip kasma germe yaptırmamanız.
Pompa Pompanın kendi Basınç hortumu + ekstra satın alınacak dişi uç + 2 tarafı da erkek uç filtre ( Pompaya filtreyi bağlamış olduk. Bir tane daha basınç hortumu ile Filtreden Effectonuz a havanın taşınması için ) Effectonun ucu ve ekstra dişi veya erkek uç lazım.
-
Benim Tüfekte 2 regülatör var ve ayarlamak için yada regülatör basıncını azaltmak için tüpü sökmek pcp nin içindeki basıncı alman gerekiyor sadece dün 3-4 defa tüp söküp taktım. Sonuçta tecrübe ve deneyim kazanmakta lazım biraz fazla sürmüşüm yağı 1. Regülatöre kadar sızmış mesela orayı temizledim. Haftaya gene söküp temizleyeceğim mesela.
Bence ufaktan müdahalelerde bulun. Ufacık şey içinde servise gönderme bence.
-
Metal aksamlara derken ? Namlu dışına da mı?
Regülatör ana gövdesine
PCP tüpünü rahat söküp takabilmek için çok az tüfekte kalan erkek dişlilerine sürerim.
Tüfeğin hareketli oynar kısımlarına sürerim.
Silikon gress basınca maruz kalan oringler de kullanılır korur iken.
PTFE greste basınç altındaki metallerde de kullanılabilir.
-
Eğer ki sizin yukarıda paylaşmış olduğunuz değerli ve önemli bilgiler doğrultusunda hala yavaş dolum problemi devam ediyor ise
Regulatör pul dizilimini değiştirmeniz gerekebilir. Örneğin fabrika ayarlarında ilk regülatör (())(())(()) pul dizilimine sahipken 150 barda iyiydi ama 120 barda yavas dolum yaptığı için (())(())(())(( şeklinde 2 pul daha ilave ettim sorun çözüldü. 2. Regde de 140 ta yavaş dolum problemi yaşadım. Fabrika ayarı []()()()()( "köseli olanlar 0.6mm belleville pul, normal parantezler 0.4mm belleville pul" iken [][)()()(] şeklinde dizilim ile sorunu çözdüm. Tabi bu yazdıklarım sizin bahsetmiş olduğunuz piston yüzeylerinin ciziksiz ve hasarsız olduğu durumlarda problem var ise yapalıcak işlemdir. Her basınç aralığında pul dizilimi farklıdır. Bu yüzden deneme ile bulmak gerekiyor.
Çok teşekkürler 1. Reg. şu an sorunsuz.
2. nin dizilimi bende ()()()()()( şeklinde 11 puldan oluşuyor. Bende hep aynı dizilimi kullandım. Yabancılar kumpasla pulları ölçüyordu. Kalın pullarda var he. Ekstra pul atılabiliyor peki çıkarmak.
-
Bende m3 te aynı problemi yaşadım. Pirinç pistonlar takılı ancak 2. Reg de yavaş dolum söz konusu idi. Problemi belleville pul kalınlıklarını ve dizilim kombinasyonunu değiştirerek çözdüm. Özellikle yavaş dolum söz konusu ise dikkat edilmesi gereken bir durum.
Biraz daha açar mısın acaba.
-
Bende bir ürün yolladım Hatsana. Hava tüpünde ve ona bağlı olan manometre den hava kaçırıyordu. 4-5 gün bekledim ve aradım. Telefonda ürünü aldıklarını ve işleme koyduklarını teyit ettiler. Peki ne zaman alabilirim dediğimde, teknik servis çok mesgul çok fazla ürün var 1 hafta daha beklemelisiniz dediler. Peki dedim. Ertesi gün ürün elime ulaştı. Şaşırdım doğrusu. Acaba adamlar tamir etmeyip ürünü mü yolladılar dedim. Kutuyu açtım ve servis kağıdında manometreyi değiştirdiklerini, jontaları değiştirdiklerini ve bazı bolgelere lokal boya attıkları yazdılar. Gez yamuk geldi ama alyan ile hemen düzeltebildim. Gerçekten de ürünü yaptılar. Hemen test ettim ve çok memnun kaldım. Bana ne kadar masraf çıkacak diye düşünürken Hatsan benden herhangi bir ücret talep etmedi. Üstelik ürün garanti dışı kalmıştı. Tek masrafım kargo parası tuttu. Ben yollarken kargo ücretini ödedim ( bence oyle olması gerekir). Geri gelirken de indirimli bir kargo ücreti ödedim. Karşı tarafın benim garantisi olmayan ürünümün kargoyu karşılamasını çok saçma buluyorum. Bazı teknik servisleri var herseyden para alıyorlar. Hatsan da ben bunu hiç yaşamadım. Sonuçta günün sonunda memnun kaldım. Ya da yukarıda anlatılanlara göre şansım bir haylı yağver gitti. :=)
Abi Hatsanın Müşteri ilişkileri ile teknik servis arasında muhteşem bir irtibat kopukluğu var. Müşteri hizmetlerinin yoğunuz 1 hafta beklemeniz lazım deyip evelsi güne silahınızın gelmesi bunun kanıtı. Olurda bir dahaki sefere gene fabrikaya yollarsanız tüfeğinizi müşteri hizmetlerini aradığınızda tüfek ile ilgili bilgiyi tüfeğinizle ilgilenen ustayı yada durumunu sorduğunuzda bilgi alamayacaksınız çünkü durumu ilgilenen ustayı falan bilmiyor müşteri hizmetleri seni yönlendiremiyor da. Ben hiç memnun kalmadım Hatsan Factör RC aldıydım ilk ve son Hatsan alışverişim olacak. Gene büyük konuşmıyayım ama almam gibi.
-
AMP Regülatörlü tüm Fx modellerinde görülme durumu çok yüksek. Sorun regülatörün düşük güçte power planiumu hızlı dolduramaması.
Örnek.
Burada aşırı yavaşlık var bu benim pistonumun aşırı deformasyonda olması mantık bu.
Olması gereken.
28 Kasım 2022youtu.beYüksek güçte bile ufak dengesizlik biraz yavaşlama var.
Bu sorun Regülatörün ana malzemesi pirinç ve polimer parçaların fabrikasyon micron boyutunda gözle görülemeyecek kusurlarından kaynaklanıyor.
peki nasıl çözülür.
Doğuş hocanın bir videosu mevcut.
Fx impact regulator repair | Polish | fix creep , fix leaks | rebuild | (with subtitles)İf you couldnt find your language in subtitles just write comments and i will add🤙🏻youtu.beFX ileride büyük ihtimal geçecek çok şikayet var ama 2022-2023 model PCP lerin de Polimer Piston kullanıyor ve bu sorunun ana kaynağı bu. Doğuş hocam cımbızla çekip alıyor ama polimer pistonun çok hassas ufak bir kaçırma cımbızı çizmeye ve pistonu atıl etmeye yeter pistonu çıkarmak için cımbız ve karga burun kesinlikle önerilmiyor.
Piston sökücü
FX Airguns Regulator Piston Removal Tool for AMP and Pre-AMP RegulatorsEffortlessly remove your FX Airguns regulator piston with ease using the Regulator Piston Removal Tool. Slip the tool on to the regulator piston, tight the t...youtu.beResimde pistonuda göstereyim
The content cannot be displayed because it is no longer available. Soldan sırayla.
1.Piston FX impact MK 1 14 mm polimer piston.
2.Piston 1. İle aynı sadece boyu 16 mm polimer piston. Tüm AMP regülatörlerde kullanılan ve hızla deforme olan parça.
3. Ve 4. Pistonlar pirinç malzeme ile yapılan sorunu ortadan kaldırmaya yönelik yeni pistonlar.
Şu anda polimer pistonumu çıkardım nasıl bir Tecavüze maruz kaldığını görmeniz açısından.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Pistonu çıkartırken kalitesiz cımbız kullanmamın cezası.
Yeni Polimer piston Veli abiden sipariş geçtim. 2 tanede pirinç piston yurt dışından sipariş geçtim. Malzemeler geldiğinde gene buradan paylaşacağım.
-
Benim kullandıklarım. Oringler de silikon metal aksamlarda PTFE kullanıyorum.
The content cannot be displayed because it is no longer available. Oring içinde şöyle bir set işini görür.
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Tüfekte bir ben eksiğim. Maşallah nazar değmesin
Amin.