Murat Hayta tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben hep orjinalden yana oldum. Alınca orjinali korumaya özen gösteriyorum bir kusuru yok ise. Normal pellet attığım sürece standart hali ile bir sıkıntı yaşamayacağım sanırım. Birde yazınızı okudum regülatör şişmesinden bahsetmişsiniz, o nasıl oluyor? Gözle görülür bir durum mu? Yoksa atış hızına mı etkisi oluyor? Bu şişme sadece solid atışlarında mı oluyor? Şimdiden cevap için teşekkürler.

Yok hocam. O şöyle bir durum. Regülatörü orjinal ayarlanmış barın üzerine örneğin 140-150 vs bir bara ayarladığızda reg o basınçta kalmıyor ve ayarladığınız barın üzerine çıkıyor kendi kendine.Bu px5 standart bir durum mu bilmiyorum. Belki sadece benim başıma geldi. O yüzden de regi değiştirdim. Siz 18.13 vs atacaksınız hiç kurcalamayn. Arada oring bakımını yapın keyfinize bakın.

Murat hocam standart dışı ne işlem gördü sizin tüfek ve gerek var mı?

Power plenum yapıldı ve regülatör değişti. Çekiç yayı da daha sert olanı ile değişti.

Eğer solidi de tatmin edecek bir hızda atmak istiyorsanız gerek var. 18.13 pellet de standart haliyle çok iyi. Ama ağırlık arttıkça iş değişiyor. Ki solidler hız ister. Ama 22 grain ile hiç denemedim standart halini. 22 grain solid ile tatmin edebilir. Bilemiyorum atış yapıp denemek bakmak lazım. Ben Engin Sak 24.3 grain atıyorum ortalama 275 m/s gayet memnunum. Daha ağır da atabilir ama bu defa da tek dolum ile atış sayısı düşüyor. Şuan 140 bar reg ayarlı. 275-280 m/s hız ile yaklaşık regüle 40 atış yapıyor. 275 CC tüpü göz önüne alırsak bence çok iyi. Tabi power plenum un etkisi büyük.

Effecto px5 modlu tüfeğimle kullandığım standart mühimmattır (24,3/280 ms) kendisi.

O kadar standarttır ki elimde 10 kg civarında var. Benim pcp yi göz önünde bulundurursak benim için alternatifi olmayan bir soliddir.

200,250 metre atışlarımda kullanıyorum.

Daha önce 100 metreye kadar yaptığım atışları yayınlamıştım.

Murat Hayta
    15 Nisan 2022 17:56

Benim anlattığım dolum ucuyla alakalı değil Murat bey tüp üzerindeki dolum kısmıyla alakalı diğer dediğinizde haklısınız ben oring yırtılmasından dolayı tüp üzerinde kalacak şekilde böyle bir aparat yaptırmıştım ama oring temini nin kolay olduğunu çözünce çok ta önem vermedim

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Çok pardon 🙂 Dolum valfi yazacaktım dolum ucu yazmışım. Bahsettiğim Oring dolum valfindeki Oring.

Tüp dolum kısmı px5 le aynı olduğunu tahmin ediyorum sadece görüntüsü farklı ve kaçak yapması kronik ben 2 defa gönderdim hatta birinde komple değişti ve durum aynı ve effecto nun teknik olarak en üstün serisi px4 tür zımba gibi doldurduğun gibi bekliyor ve taş gibi makina bana göre px5 in en üstün özelliği namlusu

Hasan hocam merhaba.

Dolum ucundaki Oring in kullanma klavuzunda önerdiği shore değerini hatırlamıyorum fakat ben bı tık yumuşak o ring kullanınca problem çözüldü. Tabi dolumu da yavaş yapmak gerekiyor. Hızlı dolum Oring in erken sertleşmesine ve hava kaçağına sebep oluyor.

Merhabalar öncelikle çalışmanız çok başarılı olmuş tebrik ederim benimde px5 im var fakat kundak altı çiziliyor. Fotoğrafta işaretlediğim kundağın altındaki korumayı sizmi yaptırdınız temin edebileceğim bir yer varmı.

Merhaba hocam

O koruma değil hocam

Ayarlı monopod. Yani atış esnasında kundak yüksekliğini ayarlamak için kullaniyoruz.

Yakın zaman kadar Türkiye'de pek bulunmayan yurtdışından ise bize ortalama 100 dolara gelen işlevsel bir aparat diyelim. Yakın zamanda Türkiye'de yivli ile ilgilenen bir hocamız meşhur markanın birebir aynısını imal etti. Ben de ondan edindim. Sadece orta boy yüksek olduğu için bana 2.5 cm kısalttım.

Bilgi almak isterseniz link bırakıyorum. YouTube da da videosu var.

SHOT POİNT MONOPOD
    SHOT POİNT MONOPOD
    www.ilanyabantv.com

Atışlar ortalama 900 FPS ile sehpa kullanmadan bipod ile yapıldı. Atışlarda Engin Sak 24.3 grain hollow point solid kullanıldı. Sticker hedeflerin boyutu 5 cm.

Yurtdışında yivli tüfeklerde de bolca uygulamasını gördüğüm bir sistem. Tripodun hafifliği,yer kaplamaması ayrıca kolay yükseklik ayarı, sağa sola ve öne arkaya doğru sınırsız açı seçeneği olması avantajları.

Fikir vermesi açısından.

Namlu setuskuru için görüşünüze katılıyorum. Benim PX5 regülatörü 120 bar civarında ayarlı bununla ortalama %2 sapma ( buradaki sapma ortalama hızdan olan sapma anlamında, ES olarakta biliniyor)ile Jsb heavy pelleti 865 FPS den yolluyor. İsabet tatminkâr. İşin içine bir de çekiç ayarı girince ikili kombinasyonda en iyi sonucu almak için olmazsa olmaz hız ölçer çalışmaları. Ancak çekiç ve reg. ayarları dışardan pratik bir şekilde yapılamayınca her seferinde sök tak eziyeti oluyordur.

Alparslan hoca Hatsan Factor RC( regülatörlü model) veya Reximex Gen2 ( umarım kronik sorunları çözülmüştür)de bir video yayınlasa da seyretsek.

Bendeki de aynı reg basıncında idi ve jsb ile aynı hızı veriyordu. Ne zaman regi yükselttim şişme yaptı. Bilemiyorum ya mevcut regde bı mühendislik hatası var yada benimki arizalıydi yada 120 üstü kullanılmıyor, 120 ye göre yapılmış. Geçen gün başka bı px5de de aynı sorunu gördüm.

Sonradan regülatör uygulamalarında amaç grupman ise olmazsa olmaz bir şeyi yani sapmanın en düşük olduğu basınçta basınç ve çekiç ayarı yapılması çok iyi olmuş, keyifli atışlar ve geri bildirim bekliyoruz.

Hangi regülatör markası kullandınız?

Sapmanın en az olduğu basınç nedir?

Tam serbest dalgalanan namlu için iptal ettiğiniz namlu tutucu nedeniyle gömleği de iptal etmek gerekir mi??

Hocam regülatör 125 bardan sonra şişiyordu ne yazık ki. Regülatörü Mustafa Emrah Kalay yaptı. Hocam şuan reg 140, 24.3 grain ile çıkış hızı 277 ms. Atışlar arası sapma 1.5 ms. Hocam 310 ms ile atsanız solidi, solid sapma yapmaz. Pellet gibi değil yani. Olması gerekenden daha yavaş atarsanız grupman iyi olmaz. Bu solid için de minimum 250 ms civarı diyebiliriz. Buradaki asıl önemli husus istediğiniz reg basıncını ayarladiktan sonra çekiç ayarı ile harmoniyi iyi bulmanız lazım. Sweet spot da deniyor bu noktaya. Kabaca çekic sıkarak mevcut barda max hızı buluyorsunuz. Ve bulduğunuz hızın ortalama 20-30 FPS altı hem tüfeğin sessiz çalışması hem hava israfı hem de tutarlı çıkış hızı için en uygun nokta oluyor. Çıkış hızını beğenmezseniz reg basıncını arttırıp ayni prosedürü uygulamak gerekiyor. Bu her pcp için geçerli. Tabi bu söylediklerim kabaca. Krono kullanarak bu prosedürü yapmak lazım. Ben namlu ceketini iptal etmedim. Namlu tutucuyu iptal etmemdeki asıl sebep namlu tutucu üzerindeki setskurlar bence dizayn olarak sıkıntılı. Yani birinin torkunu dengesiz sıksanız namlu sağa yada sola milimetrik kayıyor. Tabi bu durumu mesafe uzayınca farkediyorsunuz.