Ferdi16 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhabalar havalı tüfekler de bilhassa namludan kırmalılarda dürbünsüz kullanımda doğru sıfırlama nasıl yapılır doğru nişan nasıl alınır (arpacık hedefin tam üstüne mi getirilir yoksa alt kenar orta noktasına mı?mesafe yakınsa veya uzaksa nelere dikkat edilmeli) Keşke üstatlarımız profesyonel bilgilerini ve doğru nişan alabilmenin inceliklerini bizimle paylaşsalar bilgi edisek. Benim gibi acemilerde bu konuda bilgilense.

Ben henüz dürbün alamadım dürbünsüz kullanıyorum ileride almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi vortex daha isabetli olduğunu duymuştum. İsabetli atışlar yaptıkça daha da keyif veriyor. Birde pelletlerin dilinden anlamak lazım hangi pellet nasıl yol alıyor. Mesela ağır pelletlerde hedefin üst noktasına hafif pelletlerde hedefin alt kenar orta noktasına nişan almak gibi.

Fps değeri için bana hatsan teknik servisinden görevliyle konuştum o demişti 4,5 olanlar 600 fps diye. Ama demekki özel pelletlerle 700 fps değere çıkabiliyor.

Az önce rüzgarsız sakin bir havada spoton hunter 9,72 gr pellet ile yaklaşık 35 metreden atış yaptım oldukça isabetli atışlar yapabildim. 1,5 Litrelik kalın boş kola şişesini deldi bazı pelletler şişenin içinde kaldı.

Ben mod 125 vortex aldım. Mod 125 Sniper modeli bildiğim kadarıyla daha ağır. Ağır olması taşımada ve ayakta desteksiz nişan almada eksi bir özellik. Neticede güçleri aynı. O yüzden sniper olmayan sade mod 125 vortex bana daha mantıklı geldi. Bildiğim kadarıyla namludan kırmalı havalı tüfekler arasında mod 125 çeşitleri en güçlüleri. Değişik pelletlerde deneyerek en uygun pelleti tespit ettiğinde güçlü ve keyif verici atışlar yapabilirsin. Tabiki aldığın ürünün sorunsuz ve sağlam çıkması biraz şans işi.