berkman tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Çok güzel olmuş Murat, eline sağlık. Alüminyumu siyah eloksal kaplatma imkanı var mı çevrende?

Alüminyumu siyah yapmak için "Birchwood Casey, Aluminum Black" isimli bir sıvı var dışarıda satılan. Ufak plastik kaplarda, yaklaşık 90 ml. Ben zamanında yurtdışında rastlayıp almıştım ve tornada yapılmış alüminyum parçaları siyaha çevirmek için veya siyah alüminyumdan yapılıp da boyası sıyrılan yerleri tekrar boyamak amacı ile kullanmıştım. Eğer üzerinde yazan talimatlara uygun olarak yapılır ise çok güzel siyahlaştırıyor ve yapılan işlem boya gibi değil, kimyasal olarak siyahlaştırma...

Burada satan yer var mı bilmiyorum ama yurtdışında, özellikle Amerika veya İngiltere'de bir tanıdık vasıtası ile Walmart veya Amazon'dan alınarak getirilir. Linkler:

http://www.walmart.com/ip/Birchwood-C…p-3oz./23237703

http://www.amazon.com/Birchwood-Case…h/dp/B004GGL8SW

Hepinize çok çok teşekkür ederim.

Çok şık olmuş, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Krom işlemlerini nerede yaptırdınız acaba bende pompalı tüfeğimi boyatmak istiyorum.

Evim İstanbul Anadolu Yakasında İMES Sanayi Sitesine yakın. Burada banyo aksesuarlarını elektroliz yolu ile pirinç, krom kaplayan bir firma var. Krom kaplama yapılırken (ki hergün sürekli yapılıyor) benim malzemeyi de koymaları için rica ediyorum, araya koyarak yapıyorlar. Maliyeti gönlünüzden ne kopar ise, aslında bir beklentileri yok, adettendir diye 3 - 5 TL alıyorlar.

Ancak bildiğim kadar her malzemeye krom kaplama yapamıyorlar. İletken ve manyetik malzeme olması lazım. Manyetik olmayan malzemeler için de şöyle bir krom boya uygulaması gördüm:

https://www.youtube.com/watch?v=h1ihFuGvG44

Standart Crosman 2240'ım üzerinde bazı değişiklikler yaptım. Kısaca yapılanlar:

- Plastik olan üst parça (breech) çelik olanı ile değiştirildi ve orjinal olarak siyah olan çelik breech, krom kaplatıldı
    - Namlu sökülerek dış kısmı tamamen krom kaplatıldı
    - Namlu tutucu laser ile 10 mm'lik çelikten kestirilerek ve elle işlenerek imal edildi, krom kaplatıldı
    - Bolt kolu tornada yaptırılarak krom kaplatıldı
    - Kabza kısmı 'zamak' malzeme olduğu için direkt olarak krom kaplatılamıyor. Önce bakır kaplama yapılarak üzerine hemen zaman geçirmeksizin krom kaplama yapılması gerekiyormuş. Bu neden ile boyası çıkarılarak tel fırça ile parlatıldı ve metalik renk alması sağlandı.
    - 'Williams micro-sight' ayarlı gez takıldı (http://www.gmaccustomparts.com/Williams-Micro-Sights)
    - Tornada Alüminyum moderatör yaptırıldı. Moderatörün sıkma vidası aynı zamanda arpacık olarak kullanılmaktadır
    - Ceviz kabze kapakları kendi elime uyacak şekilde tarafımdan yapıldı. Böyle bir şey yapmayı ilk defa denediğim için bazı yerleri fazla kaçırdım, ama yine de yakıştı sanırım.

Görülmeyen modifiyeler:
    - Tetik yolunun daha hassas alınması için tetik yayı çıkarılarak iki parça silindirik mıknatıs kullanıldı (uygun çapta bir boru içerisinde birbirine zıt iki kutba sahip mıknatıs birbirini iterek yay etkisi yapıyor, ama hareket yaydan daha yumuşak ve düzgün-takıntısız).
    - Valfin içerisinden talaş kaldırma usulü ile fazla etli kısımlar tornada alınarak valf hacmi yaklaşık olarak 2 kat artırıldı (=>hız + güç). Ancak bu sefer de yeterli verimi alabilmem için transfer port çapı düşük kaldı, onu da en kısa zamanda ayarlamam lazım, ancak işlenecek parça 3-4 mm çapında olduğu için ancak el tornasında olması lazım.
    - Ayrıca dışarıdan kuru hava veya büyük CO2 tüpü ile çalıştırmak üzere sahte tüp şeklinde bir adaptör yapıldı.

Bu da benim Crosman 2240 Chrome Edition'ım oldu ;#taban^l

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Tasarım gerçekten güzelmiş ve akılcı bir şekilde yapılmış. Pompa yapmayı engellemediği gibi Zoraki'nin alt rayına monte edildiği için hem ek bir aparat gerekmiyor, hemde çok çabuk takılıp çıkarılır gibi görülüyor... Biraz daha ucuz olsa kesin satın alırdım ama fiyatı nerede ise sıfır bir Zoraki kadar...

Fabrikanın çeşitli dipçik çalışmaları vardı. Hatta IWA 2015 fuarına Zorakilere takılı prototiplerini getirmişlerdi. Gerçi prototipler çok aceleye gelmiş ve pürüzlü, çapaklıydı ama adı üstünde, prototip. Şimdi düşününce keşke fotoğrafını çekseydim diyorum, o an akıl edemedim. Seri üretime geçip geçmediklerini bilmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. KWC Cybergun Tanfoglio Witness gerçeğine en çok benzeyen replika tabanca. Üst kızak sökülüşü, kabza emniyet kilidi ile çok gerçekçi. Sadece 4.5 mm çelik BB attığından ve namlusu yivsiz olduğundan çok çok isabetli değil, dağılım yapabiliyor. Ama yine de 10-15 m mesafeye kadar yapılacak atışlar için çok zevkli ve kesinlikle tavsiye edebileceğim bir model. Alırsanız pişman olmazsınız.

Mevcut yerinizi büyük emekler, özveri ve dayanışma ile yapmıştınız. İşletmeci ile anlaşma, üstü kapalı ortamın malzeme temini, betonu, çatısı çok uğraştınız. Bu emeklerin boşa gitmesine çok üzüldüm.

Diğer taraftan da her şeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum.

Bu işin de altından kalkacağınıza ve daha da güzel bir ortama kavuşacağınıza tüm kalbimle inanıyorum?
    Hayırlı olsun!

Evet, 1. atışta açıkça pellet soldan geliyor, kutu sağa doğru savruluyor, fışkıran kola ise pelletin geldiği yöne, sola doğru...
    2. atışda ise pellet sağ taraftan geliyor, kutunun savruluşu sola , kolanın fışkırma yönü ise sağa doğru. Yerde bıraktığı ıslaklıktan da pelletin geliş yönü açıkça görülüyor.

Ayrıca herkesin dikkatini çeken tüfeğin sesi ile vurulma arasındaki kısa süre... İzleyerek yakalamaya çalıştım ama mümkün değil...yaklaşık 0,25 saniye civarında sanırım. buna göre de hız 800 fps olsa, atılan mesafe en çok 200 feet, yani 65-70 metre civarında olması gerekir.