FT Milli Takımımıza Estonya'da başarılar diliyorum. Tamamen kendi imkanları ile bu yarışmaya katılan arkadaşların isimleri, Türk Havalı Silahlar tarihine altın harfler ile yazılacaktır. Gönülden başarılar dilerim.
berkman tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bilgi için çok teşekkürler Kaan Bey.
Ülkemizin havasından mı, suyundan mıdır bilinmez ama Türkiye'de çalışmaya başlayan uluslararası kuruluşlar dahi en kısa zamanda Türk usulü çalışmayı öğreniyor, DHL ve yüzlerce diğerleri gibi...
Umarım Cabelas'ın bu davranışı, ülkemizde çalışan yerli yabancı tüm firmalar için bir örnek olur.
-
Harika bir resim. Benim Haydut'u hatırladım. O da avucumun içine kendini bırakır ve uyurdu. Resmi eşim de gördü, hasta oldu.
-
Sanmıyorum... Ayrıca bitmek bilmeyen sorunları yüzünden bu tüfek Crosman'ın en büyük fiyaskosu oldu. Yaklaşık 1,5 yıl önce üretimden kaldırıldı...
-
Çok güzel, sevimli, cana yakın ve bir o kadar da yaramaz bir hayvandır Cennet Papağanı... Renkleri sizinki ile aynı cinsten bende de vardı. Bizim ile birlikte 13 yıl yaşadı, öyle ki evladımız gibiydi. Evde ve arabada her zaman serbestti, sadece bir yerden bir yere naklederken kafese koyardık. Araba ile gittiğimiz tüm tatillere götürürdük. Maleesef Haziran 2005'de yaşlılık sonucunda kaybettik.
Konuşma yetenekleri fazla değildir, üzerine düşülür ise bir kaç kelime söyleyebilir, ama anlama olarak kelime hafızaları çok fazladır. Gel, git, sus, yapma vs. bir çok kelimenin anlamını öğrenebilirler.
-
En güzel kısmı, doğal tepkisini verdiği "Babağan ağzına s.çayım" kısmıydı...
-
Özel müsabakalarda kullanmak amacı ile değil de tamamen kişisel zevkler ile kendi pellet imal edenler var. Bu kişilerden bir Anymess nikli Sevgili Mehmet. Ancak son zamanlarda forumlarda pek aktif değil.
Yurt dışından getirdiği muhtelif kalıplar ile çeşitli ağırlık ve kalibredeki solid'lerini kendi döküyor ve atıyordu. Forumlarda resimleri ve bilgileri olması lazım ama forumların arama motorları ile bir konuyu bulmak mümkün değil. Daha önce kendi yaptığım paylaşımları bile arama motoruna yazdığım halde bulamıyorum.
-
Lütfen bayi reklamı yapmayalım
-
Bu daha iyi.... Welcome to Airgun Steve (!) Wonder....
-
Alper: "Görmüş olduğunuz gibi Marauder bu...mal iyi mal...kendini gösteriyor, daha fazla bir şey söylemeye gerek var mı anuğa...k?"Koptum valla, tanıtımın en uzun ve zaman alan bölümü seri numarasının bulunması kısmı olmuş
-
Cümleten afiyet olsun.
Ya kardeşler, bu kadar yiyip içiyorsunuz, çanakta beyaz leblebi bırakmıyorsunuz. Nereye gidiyor bu kaloriler? Bu işin sırrı nedir, bize de öğretseniz?
-
Doğan, şu Escape'leri de getiren biri olsa diyecem ama pek mümkün olacak gibi görülmüyor. Kişisel ithalat da güç yüzünden sorun çıkarabilir diye düşüüyorum. Bakalım, hayırlısı...
-
Merhaba Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi Condor kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan biri tüfek veya tüp üzerinde çabuk dolum ucu ve manometre bulunmamasıdır.
Sağolsun Çinliler, bu işe de bir el atıp Amerikan Teknoloji ve Mühendisliğinin bir rehavet anına gelip atladıkları bu noktayı çözümlemişler:
http://www.dx.com/p/zx-d1-z-styl…24#.U5hP5vl_uSo
3 Mayıs 2014 tarihinde siparişini vermiş olduğum bu adaptör 10 Haziran 2014 tarihinde elime ulaştı. Gümrük tarafından açılarak kontrol edilmiş ve kontrol bandı ile bantlanarak ev adresime ulaştırıldı. Bu işlemler için 2,5 TL gümrük ve depo işlem ücreti alındı.
İlk görsel incelemelerime göre üretim kalitesi hayli yüksek. Alüminyumdan yapılmış ve siyah eloksal yapılmış.
Linkteki resimlerde de göreceğiniz gibi şık bir alüminyum çanta içerisinde yedek o-ringleri ile birlikte geliyor. Üzerinde çabuk dolum ucu olduğu gibi, MPa (Mega Paskal) cinsinden gösteren ufak bir manometre var, bu sayede tüp içerisindeki basıncı görmek mümkün. Z şeklindeki yapı sayesinde, tüfek ekseni ile tüp ekseni arasında 35 mm kadar kayma sağlıyor ki, bu da Condor'un diğer şikayeti olan boynu çok eğme sorununu ortadan kaldıracak gibi görülüyor. Adaptör tüp-valf arası mesafesini ise 77 mm uzatıyor, adaptörün ağırlığı 240 gram.
Mümkün olan en kısa zamanda tüpe ve tüfeğe monte ederek izlenimlerimi de ileride bu başlık altında paylaşırım.
-
Teknelerde, rıhtıma bağlı halatlardan fare tırmanmasını engellemek için halat içinden geçecek şekilde ters huni veya disk benzeri aparatların kullanıldıklarını görmüştüm. Çapları farenin üzerinden aşamaması için 30-40 cm civarında ve tamamen pürüzsüz bir yüzeye sahip.
Eğer tekne sadece halatlar ile sahile bağlı duruyor ise, halat üzerinden gelenler için bir çözüm olabilir. Veya halat üzerine 30-40 cm çaplı takılabilir/çıkarılabilir bir çelik disk yapılabilir.
Aşağıdaki çeşitli uygulamalar size bir fikir verebilir:
-
Ruhsat, yivli silahlarda her biri için ayrı çıkarılır, hatta ruhsat tarihleri arasında 6 aydan fazla süre varsa sağlık raporu da her biri için ayrı alınır. Tüm ücretlendirme her bir silah için yapılır. Ben geçen sene yenilediğimde tabancaların tanesi için 700 küsur buludurma ödedim, bir önceki dönem biri taşıma idi ve geçen sene taşıma harcı 3000 tl idi. Yivliler de ateşli grubu içinde tabancalarla aynı fiyatlandırılıyor diye biliyorum.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.Bilgiler için çok teşekkürler. O zaman tüm hayallerim yattı desenize...
-
Taşıma ruhsat ücreti her yivli silah için ayrı ayrı mı ödenir? Veya hali hazırda bir taşıma ruhsatınız var ise herhangi ek bir bedel olmaksızın ruhsata kayıt mı edilir?
-
İnceleme ve yorumlar için çok teşekkürler. Benzer bir incelemeyi de ben geçen sene bu zamanlarda aşağıdaki konuda dile getirmiştim:
https://www.airgunturk.com/19748-tbmm-1-7…html#post226073Maddeler üzerine benim yorumlarımın bulunduğu link ise artık geçersiz, maddeleri ve yorumlarımı aşağıdaki linktten pdf formatında indirerek okuyabilirsiniz:
http://www.turkcards.com/airgun/yorum.pdfHukukçu veya silahlar konusunda uzman değilim, tamamen kendi mantığıma göre çıkartmış olduğum yorumlardır, dolayısı ile yanlışım var ise düzelten tüm yorum ve eleştilere şimdiden çok çok teşekkürler.
-
Tüm kategorilerde derece alan arkadaşları ve takımları kutlarım.
İzmir Ekibinin yapmış olduğu hazırlıklar ve aileleri ile birlikteki desteği, ayrı bir madalya ve kupa gerektirecek nitelikteydi. Fiziki olmasa bile, gönlümüzün birincilik ödülü ve kupasını da onlara veriyoruz. Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler.
İyisi, kötüsü, yanlışı, doğrusu, acısı, eğlencesi ile dolu dolu bir yarışma yaşadık. Yaşanan olumsuzlukların geleceği etkilememesi ve dostlukların bozulmaması dileği ile katılan, katılmayan, destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkür ederim.
-
Emre, fotoğraflar harika, ellerine sağlık.
Daha önce Avrupa'da yapılan FT Yarışmalarının videolarında, fotoğraflarında gördüğümüz ve imrendiğimiz ortamları aratmayacak, çok güzel düzenlenmiş bir parkurda yapılan harika bir yarışma oldu. Emeği geçen tüm İzmir'li arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederim.
Yarışmada derece alan arkadaşlarımızı ve takımlarımızı da ayrıca kutlarım.
-
Merhaba Barış,
Reşadiye'deki atış yerininin elbette kullanma kuralları var. O neden ile alan direkt olarak açık değil, şifreli bir kilit ile ulaşılabiliyor. Kurallar alan içerisinde yazılı. Bu kurallara uyan ve çevreye zarar vermeyen hobi severler elbette bizim ile birlikte kullanabilir. Ama öncelikle tanışmamız gerekiyor. Genelde hafta sonları alanda atış yapan birileri oluyor. Bir de atış alanı, tüfek için aynı anda 10 kişinin kullanımına uygun (masa sayısı bakımından), daha fazla kişi olduğunda atış için yer bulma sorunu oluyor.