guneykim tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hocam artık kendi imkanlarımla temizliycem, zaten tüfeği aldım dürbün taktım pikatini sallanmaya başladı kral store ya yazdım bana yapıştırıcı önerdiler sorunu kendim yapıştırıcı alarak çözdüm sanki benim bir hatam varmış gibi diğer kullanıcılarda bu sorun olmadı yazdılar bana :) konu ucuz etin yahnisi konusu oldu ama isabeti ve gücü çok güzel uğraşmaya değer.

Loctite 603 kullandım. Sıradan yapıştırcı dayanmaz. Bilginiz olsun...

Hocam artık kendi imkanlarımla temizliycem, zaten tüfeği aldım dürbün taktım pikatini sallanmaya başladı kral store ya yazdım bana yapıştırıcı önerdiler sorunu kendim yapıştırıcı alarak çözdüm sanki benim bir hatam varmış gibi diğer kullanıcılarda bu sorun olmadı yazdılar bana :) konu ucuz etin yahnisi konusu oldu ama isabeti ve gücü çok güzel uğraşmaya değer.

Ben orayı çoktan yapıştırdım bile... Yoksa yayın tepmesinden dolayı sürekli vida sıkmak zorunda kalırsınız.. Ürün hatalı

Bende aynı sorun yaşadım. Elimdeki N-07 gaz pistonlu tüfeğimi Kral Arms Konya fabrikasına gönderdim. Yalan gibi hiç düzetilmeden geri döndü. Aradım ve sordum. Dedilerki bakımlar yapıldı. Bir daha kontrol ettim arkasından 2-3 defa aradım gerçekten bakım yapıldı mı emin misiniz diye... Kutu içinde bir kağıtla birlikte gönderdim kağıtta3 kalem sorunlar açıkladım okudunuz mu dedim. Tüm bakımlar yapıldı dedi yapılmadan çıkış yapmabilmek gibi şansımız yok dedi. Bakım yapan arkadaş yanımda dedi sordum yaptım demiş. Ama gerçekten hiç bir şey yapılmadan bana geri göndermiş gibi hissettim. Zor kuruluyor sürtüyor çok beli ama normal dediler. Bilginiz olsun...

Bu olayda haklı olabilirsin fakat benim bu konuyla alakası olmayan bir sıkıntım oldu sizin bazı üyelere güvenilir üye eklemeniz yüzünden bende güvendim ismi lazım değil takas yoluyla elime bozuk ürün geldi ve malum üye beni mağdur etti

Adı nedir öğrenebilir miyim?

Geçmiş olsun Cemal hocam, çok değişik olaylar oluyor burada elinizde net kanıtlar var dert etmeyin. Artık alıcıda seçmek zorundayız. 😂 Anlamayan bilmeyen bu neden böyle neden şöyle diye hesap sorarlar.

Bu tip insanlar ceza yemeden akılanmazlar. Yerse bile yine aynısını yaparlar. Tarım ve orman bakanlığına ihbar etsekte ceza yedirsek daha hızlı çözüm olur gibi. Anlatmasınıda anlayacak insanlara anlatırız. Burada tek endişelendiğim şeyi, kurallara sadık kalan hobidaşlarımıza zarar gelmesi...

Dünyanın heryerinden paylasiliyor bu tür videolar. Burada paylasilan birkac video ne ki.. bu konu mercek altına alinirsa alınacak tedbirler yivli atesli tufekler kadar pahali olmayacaktir bence. Yine ruhsata baglanabilir, saglik muayenesi istenir cüzi bir ucret alınır vs. Bence strese sokmayın kendinizi o kadar zorlastirmazlar bu isi.

Merhaba, Ülkeden ülkeye göre havalı tüfek ile ilgili mevzuat ve kanunlar farklıdır. Türkiye kadar havalı tüfek konusunda gevşek ve rahat davranan ülke yok.(Oyuncak niteliğinde görüyorlar.) Bu kadar rahat bir şekilde istediğimiz ne ise hepsi yapabildiğimiz bir yer dünyada 5 parmak içinde sayılır. Ben bu olayı bir kere yaşadığım için biliyorum. Bu türlü konular gündemde olursa bizim açımızdan iyi olacak hiçbir şey yok. Ne kadar abartarak önlem alabilirsek alaım o kadar faydamız olacaktır. Gevşek ve rahat davranabilmek demek aynı zamanda daraltabilir ve sıkışlaştırılabilir anlamına da geliyor... Mutfak bıçakla olayı benzeten arkadaşlar var ama havalı tüfek aynı olayı sayılmaz. Devlet her an önümüze engel olabilir.

Merhaba.

Dolum ucu ile hortumu bağlanan kısımda kullanılan (A)contalı pulun metrik ölçü ve dolum uçlarında takılan (B)O-ringlerin kalınlık ve içi çapı ölçü bilgisini paylaşabilir misiniz?

Yanlış anlaşılmasın diye fotoğraflarda ekiyorum.

Tahminim (A)Contalı pulu için metrik ölçüsü hepsi 1/4" yani 6.35mm olarak aynılar.

Hırdavat dükkanında satılan M6 contalı pul kullanırsa da olur mu?

(B)Dolum ucu o-ringler markadan markaya ölçüsü değişebilir sanırım.

Benim bilmek istediğim markalar.

1) Hatsan

2) Kral

3) Evanix

4) Weihrauch

Bildiğiniz başka markaların ölçüler biliyorsanız paylaşabilirsiniz.

Belki lazım olan birine yarar...

(A) Contalı pulu

The content cannot be displayed because it is no longer available.

(B) Dolum ucu o-ring

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı geceler dilerim.

Eskiden yaparlarmış artık yapmıyorlarmış. Atıcılık lisans için hâlâ aile hekimden raporu veriliyorda silah ruhsat için devlet hastanelere gitmeniz gerekiyor. Raporun ücreti var. 130 TL... randevu almanıza gerek yok direkt raporu birimine geçebilirsiniz sıra numarası veriyorlar. Ben İstanbulda değil, Çanakkaleden yaptırdım... Bilginiz olsun.

Bu sadece benim düşüncem, Üyelik paralı olacak ve her yıl düzenli olarak atış yarışması gibi kurumsal etkinlikler olmalı. İnsanlara ilgi çektiren hobi başlaması için sebep uyandıran ve katılmaların teşvikler olmalı. Bunlar olmadan zaten verimli şeklinde reklam yapmak zor olur. Etkinliklerin video kayıtlarını alınması ve Youtube kanallarına yüklenmesi, Sosyal medya hesabıyla ilgilenmesi, ciddi anlamında verimli reklam organize yapılmasını isterse sermaye gerekiyor.(Özel mesleklerin birliği ve odalar gibi düşünün.) Bunun içinde paralı üyelik sistem şarttır. İşgücü bırakıp hangi kişi sadece bunlarla ilgilenebilecek? Aktif olması için bu işin merkez olmalı Facebook, vs. olarak bölünmemeli, dağılmamalı. Havalı silahların hobilerine katılan sayısı artarsa ilgili kazalarda bundan dolayı ilerde oluşabilecek kısıtlamalarda önümüzde bulundurmalıyız. İlgili yasalarına da karış çıkabilmemiz için masum ve temiz bir niyeti ile paralı üyelik sistem olmalıdır. Söz konusu haklarımızı korumak ise aidat öder gibi her ay düzenli destek vermeye niyetim var. Bu tip havalı silahlar zamanla kısıtlama gelecek, sadece zaman meselesi, yurtdışındaki örneklerine bakılırsa bundan eminim.

Merhabalar,

Benim adım Güney. Güney Koreli uyrukluyum.

Türkiyede uzun süredir yaşıyorum.

Türkiye benim ikinci memleketimdir.

Elimde kaç adet havalı tüfekler var.

Herkes gibi bu işin hastasıyım.

Konuyla ilgili bildiğim ve anlatabİldiğim kadar detaylı şeklinde yurtdışından Türkiye’ye havalı silah getirme prosedürü hakkında sırayla anlatmak isterim.

Benimde bu konular hakkında bir fikirlerim yoktu, Bir zaman Enver beyden yardımı aldım.

Bu işlem yapıldıktan sonra bende sıralama şeklinde hobidaşlarla paylaşma sözümü verdim.

Şimdi kendime verdiğim sözümü tutuyorum.

Biraz ilgilenseniz o kadar zor olan bir şeyde yok, Türkiyenin yurtiçinde bu türü tüfekler getiren ithalatçılar belidir. Biz başka seçenek olmadığından dolayı pahalı olduğu bile bile satın almak zorunda kalıyoruz. Ama, Bir kere deneseniz artık Yurtiçinde satıcılardan muhtaç değilsiniz. İstediğiniz silahı istediğiniz modeli istediğiniz kadar direkt getirebilirsiniz. Sabırlı olursanız, istediğiniz ürün daha uygun fiyatına elde edebilirsiniz.

Başlıyorum.

(1) İstadiğin ürünü seçin ve fiyat karşılaştırınız.

- Yurtiçi fiyatıyla yurtdışındaki fiyatı karşılaştırmalısınız. ABD tarafından gelecek ürün üzerinden %20 gümrük vergisi var. EU tarafından gelecek ürün üzerinden %18 gümrük vergisi var.

- Fiyat karşılaştırma yaparken dikkat etmeniz gereken bir şey Avrupa sitelerinde VAT hariç tutarına baz alarak yüzdelik hesaplayacaksınız. (EU yurtiçindeki fiyat üzerinden yüzdelik hesaplarsanız yanlış yapmış olursunuz.) Havalı tüfekler için EU VAT(KDV) oranı %23’tür.

[ÖRNEK]

FX AIRGUN MK3 STANDART MODEL

Yukarıdaki tablo, Yurtiçinde bulunan satıcı H**** A* ile yurtdışındaki satıcı M******* ile karşılaştırılmasının sonuçtur. (EK1)

Yurtdışından direkt getirirseniz net olarak 1.011,33 EUR sabit 15 kuruyla 15.169,95 kar edersiniz.

(2) Yurtdışındaki satıcıyla irtibata geçmeniz lazım.

İstediğiniz ürünü seçtiniz mi? Satıcıyla e-mail aracılıkla iletişime geçiniz, Gümrük işlemler için ihtiyaç olan evrakları talep etmelisiniz. Satıcı tarafından temin edilmesi gereken evraklar, (A) Proforma invoice, (B) Ürün bilgi sayfasıdır. Bu evraklarında olması gereken önemli ibareleri var. (a) Ürün’ün seri numarasının yazılı olması, (b) Her iki evrak içinde de çıkış hızı 7.5J altındadır diye bir ibaresi geçmesidir. (EK2)

[ÖRNEK]

(3) Gümrükten ürün geçirebilmesi için EGM ÖGDB’ye başvuru yapınız.

Bir adet dilekçe yazıp Ankara’da bulunan Emniyet genel müdürlüğü özel güvenlik denetim başkanlığına ithalat izin başvuru yapmalısınız. (a) ve (b) evraklarda ek olarak birlikte göndereceksiniz önemli olan noter tarafından Türkçeye çevirilmiş hali olması gerekiyor. Ankara’ya evrak gönderim PTT kargo ile göndermelisiniz. (EK3)

[ÖRNEK]

(4) EGM ÖGDB tarafından inceleme sonuç bekleyin ve sonuç çıkınca satıcıyla izin belgesini paylaşınız.

Göndermiş olduğunuz cevabını aynı şekilde PTT kargo ile alacaksınız. İzin belgesi elinize ulaşırsan artık işlem bitmiş sayılır. Evrakı güzelce tarayın ve satıcıya göndermelisiniz. Ambalaj kutu üzerinde teslim aldığınız izin belgesini yapıştırılmasını isteyin. Bu aşamasında Satıcıya ödemede yapacaksınız.

(5) Ürün Türkiye’ye giriş ve gümrük vergi ödenmesi ardında ürünü teslim aldın.

İzin belgesi sayesinde ürün gümrük tarafından el konulmayacaktır. Size SMS, e-mail, yazlı olarak bildirim gelecektir. Bildirim alınca ikamet ettiğiniz yerin gümrüğüne ziyaret edip vergisini ödeyerek ürünü teslim alın.

(6) Keyif çıkarınız.

İlgili yasalar değişmediği sürece bu yöntemi ile Türkiye’ye havalı silah getirebilirsiniz. Sayı sınırı yoktur. EGM izin verdiği sürece hiç bir sorunlarla yüzleşmeyeceksiniz.

Baz insanlar için benim bu paylaşımı hoşlarına gitmeyecek.

Ama akılı satın alım, tüketicilerin doğal hakkıdır.

İşlemler bu kadar sabittir.

Umarım, yazdıklarım ihtiyaç olan kişilere yarar.

Herkese mutlu bayramlar, isabetli atışlar dilerim.

Güney Kim

P.S.  Ürün değeri 15.000,00 TRY geçenler için Gümrük Müşavir aracılıkla işlem görülmesi tabidir.

Üzüldüm. Geçmiş olsun, Parçalar çok ince ve hassastır. Çok ince işçilikler var. Montaj ve Demontaj yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Benimde aynısından bir adet var. Yusuf beyden aldım. 2 defa kullandım sonra hiç kullanmadım... Sıfır ayarında kutu içinde duruyor. Havalı silah satın alınca indirimli oluyor diye merakımdan denemek için aldım. Piyasada bulabileceğiniz en ucuz el pompasıdır yinede fiyatına göre performans iyi diye düşünüyorum. Amazon.com gibi global alış veriş sitelerinde 60 USD civarında satılıyor. Bu da TL olarak şuan ki döviz kuru ile 890 TL yapar. Üstüne nakliye, vergiler dahil 1.000TL asılında fena bir rakam değil.