guneykim tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Satıcı hatsan store olduğu için soruyu oraya yöneltmiştim . Hem üretici hem satıcı oldukları için en sağlıklı bilgiyi onlardan alırım diye düşünmüştüm açıkçası. Factor yerine dazzle önermenizin temel nedeni fiyat mı başka nedenler de var mı ? Servis , ağırlık , işçilik , gurupman gibi .

Hatsan'ın LW namlusu ile Kral kendi namlusu arasında fark göremedim. 2 kat fazla para vermeye değer mi? Sanmıyorum. Tüp malzemesi aynı, Sentetik malzemesi aynı, İşçilik kalitesi aynı, Body malzemesi aynı, Hiç bir fark yok ki... Demek istediğim 2 kat fazla para vermeye sebepler yok. illa 9,000 TL harcamam lazım diyorsanız, Hatsan'ın sıfır ürün alacağınıza Air Arms, Evanix gibi yabancı markalı 2.el tüfek almanızı daha iyi. Bu sadece kendim düşüncem. Diğer hobidaşlarımız farklı düşünüyorlar olabilirier. (Bu arada bende Kral markalı NP500, Dazzle var, Kral'ın kendi namlulu. Hatsan markalı BT65, Galatian var. Hatan ürünler hepsi LW namluludur.)

Şahsen tavsiye etmiyorum.

Hatsan factor alacağınıza, Kral Dazzle alsanız daha iyi.

Aksu av da siyahı var.

Tip olarak ta çok fark yok.

Nerede ise LW namlulu factor 1 adet fiyatıyla 2 adet Kral dazzle alırsınız.

Dazzle alın, kalan parayla da dürbün vs. ekipmanlarını alın.

Sadece öneriyorum.

Para sizin, tercihiniz kendinize ait.

Açıklamada LW yazmıyorsa bile başlıkta LW yazıyorsa LW namluludur. Hatsan'a değil, bunu satıcı tarafından teyit almanız gerek. 555 960 6271 arayın 1 dk da istediğiniz cevabı alırsınız.

Bunun çözümü tek aranızda haleolabilir. Bir orta yolu bulursunuz insallah. Ben şahsen uzatmadım. Boşuna uğraşmak istemedim. Boşuna uğraşmak değmiyordu. Her şeyi üstlendim. İkinci el alıyorum her şey olabilir. Bugüne kadar bu site üzerinden bir adet vida satmadım hep aldım.

Bu türlü olaylar hobiden soğutuyor. ama sakın bırakmayın. Keyfinizi bozmayı izin vermeyin. Olabilir, bundan sonra risklerden uzak durmalısınız.

Bende bu site yüzerinden kaç kişi denk geldim. Aldığım ürünün parçalar eksik çıktı, Kırık dürbün çıktı, Kırık kundak çıktı neler neler zaten ürünü canlı görmeden almak kendisi risklidir. Bana dürbün ayağı satan arkadaşta böyle diyordu "ben hepsini gönderdim sende kayıp oldu", kırık kundak tüfek satan kişide "Bende kırık değildi sende oldu" Sağ kulağımı koyuyorum eminimlo kundağın kırık izler beli, daha öncesinde var olan kırıktı. Uzun süre bu halde beli, ama işte kabul etmedi. belkide ufak olduğu için kendisi de fark etmemis olabilir. Bir şey alırsen abartıyorsun diyecek şekilde titizlikle kontrol etmek gerek. Başıma 2-3 kere geldi bir daha ikinci el ürün almamaya yemin ettim. Geçmiş olsun

Dolar indi.

Lakin, Dolar artış bahanesi ile artırılan ürün fiyatlar inmiyor ?

Dolar artıyorken günlük fiyat yükseltiyorlardı.

İnerken 1 kuruş bile indirmemiş.

Çok ilginç.X(

Merhabalar.

Yaklaşık bir hafta önce kral pompa 300barlık yeni nesil ürünü satın aldım.

2 gün önce kutuyu açıp kullanmaya fırsatım oldu.

Bir dolumda sorun yok fakat ikinci dolumdan itibaren pompa içinden su çıkmaya başladı.

Hatsan pompa kullanırken hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Pompayı inceledim de Kral pompasında hava filtresi yok (Hava içindeki nemlerini süzdürmek amaçlı olan filtresi, hatsan pompalarında pompa kolun sağ ve sol uçlarında mevcut.)

Bu sebepten dolayı pompadan su geliyor.

Dolum yaparken Tüp içine su kaçırıyordu.

Uzun süre fark etmeden kullanan arkadaşlarda vardır diye tahmin ediyorum.

Dikkatli olmak gerekiyor.

Neyse, Bende satıcıya mesaj gönderdim durumu anlattım.

O da beyaz sigara izmarite benzeyen filtresi mevcut, onu kullanmak gerektiğini söyledi.

Ama onu yerleştirmek için hiç bir yeri bulamadım.

Kullanma kılavuzu baştan sonuna kadar okumuştum.

Bir daha tekrar okudum.

Konu hakkında hiç bir yerde yazmıyordu.

Bende Youtube açtım araştırdım. (

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    )

Şu an piyasada satılıkta olan kral yeni nesil pompasıyla birebir aynı model.

Kutu içinden çıkan beyaz sigara izmaritine benzeyen filtresini kullanmak için uzun bir Hortum-Dolum ucu bağlantı aparatına ihtiyacım vardı.

Kutu içinden çıkan hortum-dolum ucu bağlantı aparatı filtresini yerleştirmek için uzunluk yeterli değildi.

Kral teknik servise aradım.

Böyle bir dolum ucu kutudan çıkmadı ilave gönderilmesini rica ettim.

Dün uzun hortum-dolum ucu bağlantı aparatı geldi.

Heyecanla denedim.

Ama yine sinirlendim.

Çünkü kısa siyah olan aparatıyla denediğim zaman hava kaçak olmuyor ama pompasından çıkan sudan koruyamıyorum.

Uzun renkli olan aparatıyla denediğim zaman filtre yerleştirilebiliyor fakat aparatın kendi şekilinden dolayı hava kaçırıyor.

Siz bu pompayı nasıl kullanıyorsunuz?

Merhabalar,

Bildiğimiz pas havalı tüfek yay silindir yüzeyinde oluştu.

Bunu yok etmenin bir yöntem var mı?

Paslanma sökücü gibi kimyasal madde kullandım.

Pasları sökmüyor.

Kaplama ve rengi söküyor.

Bunun tek kurtuluş cila sonrası boya mı?

Nasıl yol izlemeliyim...:/

Tecrübelerinize saygılıyım.

Bilinçsiz şekilde kullananlar olursa haberlere konu olmaya devam ederse kısıtlama, daha kötüsü Yasak olma ihtimali olabilir. O yüzden bilinçli olmak yasaklara uyumak Yeni kullanıcıları da bilgilendirmek gerekir teşekkürler.

Havalı silah atıcılığını seven biri olarak bu durum olsun asla istemem fakat çok denk geliyorum havalı tüfekle av mav falan bahseden insanlar var. Ne yazık ki AirgünTürk üyelerinden de var. Endişe ediyorum sadece, ilerde böyle bir durumla karışılaşsak ne yapacağız. Sizin görüşünüzü merak ettim. Eğer olursa ne şekilde olur. Bir andan yasak kararı alınırsa elimizdeki tüfekler ne olacak.. vs. vs.

Merhaba,

Sadece akılımdan anlık olarak geçen bir şey vardı.

Sizlere sormak istedim.

Türkiyede hobi olarak kullandığımız havalı silahların yasak olma ihtimali gibi durumlar olabilir mi?

Kanunlar oy birliği ile her zaman değiştirilebilir neticede.

Eğer yasak oldu diyelim.

Ne şekilde olabilir?

Mesela,

- Yasak tarihi önceki havalı silahlar için muaf tutulur. yayın tarihinden sonra alınan havalı silahlar için kısıtlamalar uygulayabilir.

- Ateşli gibi havalı silah ruhsat getirebilir. (Asılında bu ruhsat sistemler devletin iyi gelirlerden biri.)

- Havalı silah satın almadan önce önden emniyetten izin almak zorunda kalabilir.

- Havalı silahların muhafaza devlet tarafından belirlenen bir konumda olur, kullanırken gelip alır atış bittince konuma geri getirip emanette bırakabilir.

- vs.

Bilmiyorum.

Akılımda geçen çok şeyler var.

Sizce ihtimal nedir?

İlginiz için teşekkür ederim. Ben sadece satıcı aracılıkla ürün servise gönderilebilir sanıyordum. Bu yüzden hiç denemeyi düşünmedım. Yarın direkt fabrikaya arayıp durumu anlatıp yardım isteyeceğim. Görüşmeden sonra tekrar sizinle bilgi paylaşırım...

Selamlar bendede hatsan galatian auto 5 var , 4.5 kalibre , ilk 3-4 arıştan sonra tutukluk yaptı , sonrasında şarjörlerin yeteri kadar rahat dönmediğini farkettim. Biraz şarjör ortasındaki vidayı gevşetince daha sağlıklı olduğunu farkettim. Birde şarjörlerin içindeki yayı sökerek 1 tur daha gerdirdim. Çok sık kullanmıyorum fakat böylelikle sorun çözüldü , ortalama 200-100 bar arası 4 şarjör sorunsuz atabiliyorum . Tekrar söylüyorum çok uzun süre kullanmadım.

Değerli deneyim bilginiz için çok teşekkür ederim.

Bende onu fark ettim.

Atış kaparken değil, şarjöre saçma doldururken fark edip hallettim.

Sorunum boş halindeyken bile tutukluk yapıyor.

Tutukluk konusunda çok şikayetler var zaten.

Üretici bunu bile bile satmaya devam ediyor.

Satığı bütün ürünleri geri çağır yapmak gerek olmasına rağmen.

Selamlar,

Ben Güney Koreliyim.

Belkide bu forumunda tek yabancısıyım.

Türkiyede uzun süredir ikamet ediyorum.

Korede ateşli silahlarla ilgileniyordum.

Türkiyede yabancı olduğum için ateşli silah satın alamıyorum.

Ateşli silah yerine havalı silah atıcılığını hobi olarak başladım ve hoşuma gitti, devam ediyorum.

Yaklaşık 3 ay önce Bursa'da b****** bayiiden hatsan galatian auto v satın aldım.

Bu havalı silahı satın aldığım sebebi otomatik olduğu için... (ateşli silah hevesini kıramadım.) başka sebebi yok.

Teslim alır almaz öncelikle otomatik fonksiyon test yaptım.

Genelde başıma gelen olaylardan dolayı kargo teslim ve paket açma aşamaları video olarak kaydettim.

Boş halindeyken 3-4 otomatik atış edebildi sonra otomatik özelliği çalışmadı. (Tekrar kurulum yapmak zorunda kaldım)

Hemen satıcıya çektiğim videoları gönderdim.

Tetiğe çok yumuşak basıyormuşum(?) sert basın dedi (ne ilgisi var hâlâ anlamadım.) ve pellet koymadan otomatik özelliği düzgün çalışmıyormuş.

Pellet koyup tetiğe sert basarak tekrar denememi istedi.

İyi bakalım, iki hafta sonra tekrar denedim. Bu sefer kurulum şekilimden kusur buldular.

Bana yaptığı yorum : Sert bir şekilde çekememişim ve ileri bırakırken birlikte itmem gerekiyormuş...

Ben burada anladım ki, satıcılar yardımcı olmaya niyetleri yok. Saçma sapan bahaneler üreterek zaman kazanmaya çalıştığını hissettim.

Eğer gerçekten bu hal normal ise, ve milete kullansın diye piyasaya sunduysa bu bir çöp diye bilirim.

Bayiiye gitmek fırsatım olsa bunu bana diyene denetmek istiyorum lakin zamanım yok. Bu yüzden gidemiyorum.

Silah, hatalı olduğu kabul etseler servise göndereyim diyorum. Fakat sorun şu ki kabul etmiyor. Canlı görmeden dokunmadan silah normal diyor kullanım şekiliminde sorun varmış...

Onlara demedim de,

Bendeki şuan aktif olarak kullandığım 12 tane havalı tüfeklerim var.

Korede 2 yıl askerlik yaptım.

Acemi değilim yani.

Böyle bir şey görmedim.

Sinir oluyorum... acaba ben yabancıyım diye başından mı salmaya çalışıyor.

Bu tüfek hatalı değil mi sizce?

Toplam 1 kere atışa çıkardım.

Bu da test için.

Gıcık oldum depoda bıraktım o günden beri hiç çıkarmadım.

Belkide yakında yakarım.

Yakarken video çekip youtube yüklerim.

Bunu yapmadan önce kesin olarak emin olmak istedim.

Galatian auto 5 kullanan arkadaşlardan yorum beklerim.

Bu hal normal mı? Sizin ellerinizedeki galatian auto 5'ler nasıl?

Sizdekilerde böyle ise hatsan'ın ürün zaten böylemiş derim çöpe atarım.

Ama değilse hakkımı arayacağım.

Tavsiye, yorum, uyar, ne varsa, her şey bekliyorum.

Desteğinize ihtiyacım var.

Çanaklaleden selamı var.