barutsuz tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Merhaba arkadaşlar :) Stoeger RX20 için dürbün arayışına girdim. Dürbüne ayırdığım bütçe yaklaşık olarak 2000₺, bir de yanına Hatsan Protector dampa ayak almayı düşünüyorum. Tahminlerime göre 20-120 metre arası kullanacağım.

    Başlıkta da belirttiğim 2 model arasında kaldım. Anladığım kadarı ile Barska orta seviye bir marka. Bu iki dürbünde giriş seviye modelleri. Birisi 1,5-4,5 iken diğeri 3-9 ama fiyatları neredeyse aynı. Birbirinden başka farkları var mıdır? Ve hangisini tercih etmeliyim? Daha büyük büyütme daha mı iyidir yoksa 1,5-4,5 olanın ekstra bir özelliği var mı?

    2. sorum da forumda okuduğum kadarıyla paralax ayarı yaptığımız zooma göre artıkılı netleştirmemizi sağlayan bir ayar. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilecek birisi var mı? Olmazsa olmaz mı? Ve bu iki dürbünde paralax ayarı var mı?

    20-120 metre çok yüksek aralık gibime geldi. 3x9 ile yüz metre üstü atanlar var. ama çok da yakınlaştırmaz. protektör alacağım diyorsanız Stoeger RX20 nin pcp olmadığını anlıyorum. yaylı silahlarda çok büyük çaplı dürbünler tavsiye edilmiyor. 3x9-40, 3x12-44... gibi dürbünler kullanılıyor. 44 den fazlası dürbünün lenslerinin oynama ihtimaline karşı tavsiye edilmiyor.

    hocam ben bu dediğinizden anlıyorum ki sermayesizlik söz konusu ^^ yüzlerce yapsın ozaman elini tutan mı var zaten 1 yılda yüzlerce kişi aliexpres kapılarında kol geziyor bu illete başlayan ve işin sonunda imkanı olanlardan kompresöre dönmeyen mi var ^^

    Hayır sermayesizlik değil. İşi gücü bırakacak projesini çizecek birkaç ayı gidecek iş akışı bozulacak projeyi kurtaracak kadar yapacak. Diyelim ki 300 tane. Sonra alacak olanların haberi olacak. Alacak olanlar karşılaştırma yapacak. Elle mi bassam tüpü parayla mı doldurtsam birkaç ay daha mı idare etsem diye düşünüp sonunda almaya karar verecek. Çin mallarının daha ucuz olduğunu görecek. Ama yerli malının daha kaliteli yada daha hızlı edinilebilir yada garantisinin daha makul olduğuna karar verecek. Sonra sipariş verecek. Bütüün bunları böyle düşünen 20 tane müşteri olacak. Kalan mallar rafta tozlancak. Daha hızlı getiris olan başka projelere harcanacak paralar atıl vaziyette bizim karar vermemizi bekleyecek.

    :D bireysel kullanıma uygun değil hocam bu ticari faaliyet güden kargo ile türkiyenin her yerinden sipariş alıp scuba tüp dolumu yapmak isteyenler için belki bir yatırım aracı olabilir ama büyük reklam yapmak lazım alır kendini acilen amorti etmeli bizim bahsettiğimiz mini kompresör bireysel kullanım için onca kompresör firması var 1 taneside ya şu ihtiyaca yönelik bir tasarım üretim yapalım demiyorlar çok ilginç üstelik bu kadar da meraklsı var

    Sanayi tipi makinalar yapan arkadaşım var. Onunla olan sohbetlerimden, dükkana gidiş gelişlerimden anladığım kadarıyla seri üretim için yüzlerce adet yapmak gerek. Aksi takdirde ürün çok pahalıya geliyor. Yoksa yapmak zor değil.

    ... Hercüles 1000 cc yi pompa ile dolduramayacağımdan dolayı buly 500 cc olduğundan gözüm kesti öyle günde 1 kere doldurup 20 30 atış yapsam yine yeter 1 kutu pelleti kağıda küreğe grupman yapma amacıyla harcama eğilimim yok

    ... başlığı açmamdaki amaç ise solakların gözüne giren havayı modifikasyonla engellemenin yolunu bulan biri varsa fikir versin bende hercüles buly alma eğilimime devam ederim belki diye

    benim 4.5, 230 cc lik bir pcp var. ayarsız olmakla birlikte bir saçma sıkmak için ortalama 3 pompa vurmam gerekiyor. bu silah ister 230 cc olsun ister 1000 cc olsun harcadığı hava yaklaşık olarak aynı olacağı için sadece sıktığınızın yerini doldurmanız gerekir. eğer regülatörlü silah kullanırsanız tüp büyüklüğü hiç fark etmez. harcanan hava aynı olur. o yüzden fazla tüp kapasiteli silahlardan uzak durmanıza gerek yok. zaten tamamını bitirmeyeceksiniz. ama hercules ler her sıkmada çok fazla hava harcar.

    pellet iticinin ordan hava gelmesinin sebebi ise namlu içindeki contanın hava kaçırıyor olması diye biliyorum. yani conta tamir edilirse hava kaçağı olmaz.

    Sizede geçmiş olsun eğer o parçadan ise problem yenisi gönderebiliyorlar oring takılı halde,değiştirmesini biliyorsanız talep edin bu sayede kargo ile uğraşmazsınız.

    Allah razı olsun. Önce emin olayım fabrikayı ararım. Ama sanki pellet iticinin de oradan hava kaçıyor gibime geldi. Ona da bakıp olmazsa silahı gönderirim.

    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    huben firması, daha önce kişisel çabalarıyla bir prototip yapmış olan biriyle anlaşarak huben k1 altyapısını kullanan huben gk1 isimli gerçek silah boyutlarında yeni modelini ön siparişe açtı.

    silah 1400 yüro ön sipariş için 100 yüro.

    link: ( https://www.hubenairguns.shop/products/huben-pistol-gk1 )

    özellikleri aşağıdaki şiekilde.

    namlu uzunluğu: 21 cm

    namlu seçenekleri: 4.5, 5.5, 6.35

    hız: 280 metre/saniye (5.5 için)

    emniyet: elle

    tüp baasıncı: 350 bar maksimum

    tüp hacmi: 85 cc

    şarjör kapasitesi: 19(5.5), 17(6.35)

    güç: ayarlanabilir 6-45 jül

    regülatör: yok

    ray: 11 mm

    kabza: ceviz

    gez arpacık: ikisi de ayarlanabilir

    atış sayısı: 45 en çok (5.5 için 18 grain 1,175 gram jsb pellet 230 metre/ saniye ile 300 bardan 100 bara kadar)

    boyut: 325x160x50 mm

    ağırlık: 1.2 kg

    forumda meraklıları vardı. duyurulur.

    geçen gün küçük çapta bir merak giderme operasyonu yaptım.

    dipçikteki, kabzedeki vidalar ahşap vidası. plastiğe yer açılmadan vidalanmış. birkaç yeri daha takılırken çatlamış. işçilik inanılmaz kötü. resimleri yükledim.

    bir de yarı otomatik bir silahın tetiğinin (recoil) yeniden kurulması bu kadar uzun olmamalı. belki de ayarı vardır çok anlamadığım için bakmadım.

    ...

    İkinci dediğiniz husus genellikle büyük hacimli plenumlarda beklemeden ardarda atış yaparsanız, plenum kendini toplayamadığı için çıkış hızı düşecektir. Örneğin benim kullandığım Fx Maverick, ayarladığım mevcut ayarlarda yaklaşık 2,5-3 sn civarında plenumun kendine gelmesi için süre tanımam gerekiyor. Bir diğer plenum uyguladığım Px5 tüfeğimde ise bu toparlama hissedemeyeceğim kadar az ancak plenum boyutu px5 için 40cc civarında, Maverick ise 98cc plenuma sahip

    ikinci hususuta anlamadığım şey şu. plenum bir tarafı giriş diğer tarafı çıkış olan standart bir tüp değil mi? içinde herhangi bir mekanizma yok. bu durumda plenumun gecikmesi regülatörden değil mi?

    Aksine ayarladığınız basınçta daha fazla hava kütlesi valfin arkasında beklediği için ekstra güç alabiliyorsunuz. Tabi ki çekiç ağırlığı, yay sertliği, valf yayı sertliği gibi unsurlarında uygun şekilde istediğiniz hızlar için senkronize olarak çalışması ile daha yüksek güç elde ediliyor.

    bunu direk hava tüpünden alsak çok daha fazla hızlara ulaşabiliriz o zaman. ama o zaman da sabit basınçlı olmaz. basınç düştükçe hız değişir. doğru mudur?

    ve ikinci olarak. pavır plenyum regülatör yeniden hava basamadan yapılan ikinci üçüncü atışların kısmen regülatör basıncına yakın olmasını sağlıyor mu?

    Çok önemli bir başlık, gözden kaçırmışım . Uyarıyı biz hedef atıcılığına gönül vermiş kimselerin yapmış olması ayrıca bir güzellik. Kıymayalım bu toprakların güzel kurduna,kuşuna hepsi bizim zenginliğimiz,o kuşları görmek için Japonya'dan ülkemizi ziyarete gelen turistler var. Yaren leylekle balıkçı Adem amcanın dostluğu, atalarımızın camiler,külliyelerde demirbaş olarak yaptığı kuş evleri, kendi karnını zor doğururken kapıdaki kedileri besleyen insanlarıyla bizler aslında çok hayvan sever bir milletizdir. Bu sadece hobiye değil bu topraklarda yaşama hakkı olan canlılara da ihanet.

    avcı değilim ama istesem bir silaha verdiğim parayla hem ateşli alırım hem avcı ruhsatı alırım ve kanuni avcı olurum. kurallar dahilinde, sezonunda istediğimi avlarım. forumda da avcı vardır. ama havalıyla avlanmak, yasaklanma riski sebebiyle, üç kuruşluk zevk için büyük bir eğlence, bilgi, gelişim imkanından olmak ve çok kişinin hakkına girmek demektir. yoksa serbest olsa onunla da avlanırım. ava av, avcıya avcı değeri veririm. ne fazla ne az.

    70 bar işini gözüm hiç tutmadı benim. Düşük basınç stabilite için doğru koşulları sağlamayacaktır. Birim zamanda valf den geçen hava miktari valfin acik kalma süresine bagli olarak düşük basinç da litre birimi olarak cok değişken olacaktir. Yüksek basinçta ise 2 atiş arasindaki hava salinimi litre bazinda birbirine daha yakin olacaktir. Hislerime dayanarak 90bar ile 110 bar araliği 2. Regülatör için ideal sonucu verecek gibi duruyor. 1.regulatör basincini daha fazla düşürmek ise recharge süresini uzatacaktir.

    düşük barda birim alanda daha az hava olması sebebiyle hava dalgalanması daha az olmaz mı? sizin dediğiniz gibi olması ihtimalini valf yayının gereğinden sazla gevşek olmasından dolayı mı görüyorsunuz?