barutsuz tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    fiziki atıcılıkta can sıkıntımı gidermek, teknik konularda ise yeni şeyleri öğrenmekten hoşlanmak düzeyinde bir havalı sever olarak vidyoyu çok beğendim. ilgilerinin aklında hiç bir soru işareti kalmayacak şekilde anlatılmış.

    yapanın eline emeğine sağlık. namlu ömrü kısmında ya da havalının kanuniliği kısmında namlu değişiminin kanuni olduğu, çeşitli milimetrelerde namlunun aynı silahta kullanılabildiği, uzun kısa namlu, güç ayarı yapılabildiği ve saire çeşitli değişikliklerin de hem kolay hem kanuni olduğuna da değinse daha güzel olurdu. paylaşanlara da teşekkür ederim.

    Resim 11 ve 12 de hortumun dolum ucunu aşağı doğru gerdiğini görebilirsin aslında orada 15 cm alüminyum filtrenin olduğunu gözünün önüne getir.

    filtrenin ekstra ağırlığı ve boyunu da hesaba kat. Daha dik açıdan daha ağır dolum uç kısmını hortum daha dik açıyla gerdirecek telefondan parmakla çizeceğim resmim iyidir ama. :)

    Pompaya basma işlemi uygularken doğru bir açıda sabit duramıyoruz ki güç uygularken öne arkaya sağa sola pompayı çekiyoruz. basınçtan çelik halata dönen hortum tüm bu kuvveti silaha veriyor...

    o deliğin tam karşısında aşağı yönde bir delik daha olabilir diye düşünüyorum. eğer bağlantı oradan yapılırsa hem açısal hem de ağırlık dez avantajı ortadan kalkacaktır.

    Yong Heng kompresör Türkiye distribütörü Serkan abi ile irtibata geç 05555272205 hem filtre hem erkek ve dişi uçlar hem de basınç hortumları kendisinde bulunuyor.

    Tavsiyem

    Filtreyi 2 tane hortumla ortada tutup pompa veya PCP ile birleştirip kasma germe yaptırmamanız.

    Pompa Pompanın kendi Basınç hortumu + ekstra satın alınacak dişi uç + 2 tarafı da erkek uç filtre ( Pompaya filtreyi bağlamış olduk. Bir tane daha basınç hortumu ile Filtreden Effectonuz a havanın taşınması için ) Effectonun ucu ve ekstra dişi veya erkek uç lazım.

    maşallah tren olmuş. isviçre çakısı gibi yok yok. silah bozulursa aradan bişeyler çıkarıp silah tamir edilebilir.

    Ben hortumun ucuna tornacıda ara parça yaptırdım ve içine selika jel granül koyuyorum bir gram nem kaçmıyor çok memnunun selika jel stelerde satılıyor ama eğer evde ilaç kapaklarının içinde toz bulunur varsa bunları kullanabilirsin elektronik eşyaların yanına poşet içerisinde koyarlar bunları atmayın çok değerlidirler ara parçaya bir tatlı kaşığı yetiyor arasıra kullanım sıklığına göre boşaltıp yenileyebilirsin veya bir gün açık şekilde kurutup tekrar kullanabilirsin

    https://www.trendyol.com/neka-kozmetik/…det-p-143592997

    aklıma gelmişti de nasıl siteme dahil edeceğimi bulamamıştım. teşekkürler.

    allah kolaylık versin.

    fiziki yöresel bölgesel gruplar canlandırılmalı.

    silah çeşitlerine göre ya da marka çeşitlerine göre yada atıcılık çeşitlerine göre fan grupları oluşturulabilir. zoraki fan grup gibi. pasif olarak kullanıyoruz zaten imzamızda elimizdeki veya daha önce kullandığımız silahları dürbünleri yazıyoruz. bilgi edinmek isteyen direk iletişim kurabiliyor.

    tabi ihtiyaçlar kişiye göre değişir. nerdeyse sitedeki en az kullanılan üç silaha birden sahibim. bu işi bilenler yarı otomatik bile almazken ben iki yarı otomatik bir de üstüne tam otomatik. herkes atış yeri ararken ben arabayla ilk durduğum yerde sıkabiliyorum. bunun gibi çok örnek var.

    herkes tüpü parayla dolduruyor ben pompa düşünüyorum ( ^^ ). zaman sıkıntım yok. tabi el yapımı elektirikli yaptırmazsam.

    ama hiç kimse basıncın tehlikesinden kaçamaz.

    Güzel bir inceleme olmuş eline, emeğine sağlık. Yanlız ben pek alışamadım bu tarz tüfeklere. Zaten tüp yada elektrikli pompa kullanan biri değilim aleti pompa ile ha babam şişir, hababam şişir 15 dakikada. SONRA pat pat pat pat 30 saniyede gitti bizim hava <X sonra bi daha pompa. Ne kas yaparım ama ^^ ^^

    başında 3 kişi birden olunca pompa bize yetişemiyor. en kısa zamanda da bir tüp almayı düşünüyorum.

    merhaba arkadaşlar. uzun süredir beklediğim hatsan blitz bullpub modelini almak nasip oldu. ilk izlenimlerimi paylaşmak isterim.

    kutu içeriği zengin. kısa ve geniş bir çantayla geliyor. dürbünle rahat sığıyor.

    otomatik açılan çatal ayak var kalitesiz ve silaha çok yüksek geliyor. kralın metal olan ayağını kullanıyorum.

    dolum ucu vidalı. kralın hızlı bağlantı ucuna uyumlu değil. yani her dolumda başlığı değiştirmek gerekir. ama denedik kralın hızlı dolum ucu olan modellerinin dolum uçları ile de sorunsuz dolduruluyor. contalar arası mesafe farklı olmasına rağmen sorunsuz dolduruluyor.

    hava tüpü için bağlantı borusu da geliyor.

    5 adet şarjör var. ben internette bakarken şarjör yan tarafta çok eğreti durur diyordum. vidyolarda görünenden çok daha nazik. sağda hiç göze batmıyor rahatsız etmiyor. ama kaç tane saçma kaldığını takip edebileceğin bir göstergesi yok. kral indeksli şarjörlerinde var. şarjör herhangi bir yere tırnağa oturmuyor. ön yüzünde conta var kısmen sıkıştırıyor. düşme ihtimali var ama şarjör arası zamanı çok kısaltıyor. şarjör zaten plastik malzeme. birkaç şarjör sıktıktan sonra saçmaları tutan delikler arasındaki tırnakların hasar aldığını gördüm. pellet itici çarpıyor.

    kurma kolu inanılmaz sert. ortalama bir erkek mekanizmayı çekemeyebilir. tornacıda olmamız avantajını kullandık. Allah razı olsun arkadaş hemen uzun bir kurma kolu yaptı. yine aynı sertlikte zaten ama en azından iki parmakla çekilebiliyor.

    22mm rayı çok sağlam değil gibi geldi iki ayrı vidayla baştan bir sondan bir vidayla tutturulmuş. hassas atışlar için uygun değil.

    el kabzası çok yumşak bir plastikle kaplanmış ve el büyüklüğüne göre tetiğe yaklaştırılabiliyor. 3 kademesi var. elim kısmen küçük orta ayarda rahat. ar kabzaları gibi. çok beğendim tutuşu çok rahat. kralın türk cevizine acıyıp boşa gitmesin hem de artistik dursun diye traşlamamışlar gibi duran kabzalarına benzemiyor.

    tetik yumuşak. ama kademesi yok.

    atışlarını beğendim. 40 metre civarına sıktık. güzeldi. tahminen pet şişe kapağını her atışta vurur. dürbün sıfırlamasını çok iyi yapamadığımızdan kesin bir şey diyemeyeceğim. gücü kral ekinokstan daha güçlü diye düşünüyorum. yağ tenekesini parçaladı.

    sesi de çok fazla.

    spot on ghost 32 grain kullandık. zaten başka da pek saçma yok. ne tam ne yarı otomatikte hiç takılmadı. hatsanın 39 grain solidi vardı sanırım ne onda ne de king missle idi sanırım 41 grain hiç takılmadı. tam otomatik yarı otomatik saçma solid hiç fark etmeksizin sıktı.

    tam otomatikte biraz fazla hızlı. normal ezmede en az üç tane sıkıyor. dikkat edersen iki tane. tam otomatikte bir tane sıktıramadım.

    6.35 te 19 tane saçma olmasına rağmen çok hızlı bitiyor. bu mekanizmayla daha yüksek kapasiteli şarjör yada daha yavaş bir mekanizma olması gerekir. bu şekilde tam otomatik sıkıyormuş hissi tam olmuyor. ama avda kullanılacak olsaydı daha çok saçmayı ava isabet ettirmek adına hızlı olması mantıklı olabilirdi. mesela bir alman yapımıydı sanırım "sten gun" hızında olmasını isterdim.

    mekanizmada nasıl olduğunu anlamadığım bir eksiklik var. hava 100 bara kadar düşünce mekanizma kendini kurmuyor saçmayı da yerleştirmiyor ama sıkıyor. tam otomatik bir silah için büyük eksiklik. bir tane bir tane sıkılan silah olsa hemen fark edilirdi ama tam otomatikte insan sıkıyorum vuruyorum sanıyor ama önceki saçmaların izleri veya etkileri.

    aklıma gelenler bunlar kısa bir kullanımdan sonra bunları fark ettim. uzun vadede inşallah daha ayrıntılı anlatırım. eklemek sormak istediklerinize ve tavsiylerinize açığım.

    ...bir artısıda düşmenin az olması 10mt ye sıfırlasan ortalama 70mt ye kadar orta dottan vurulacak ,o kadar güzel bir atış eğrisi ,yani nerdeyse 70mt ye kadar hiç hesap etmeden artıkılın ortasından atış yapıcak...

    Sizin dediğiniz gibi hesap etmeden atış yapabilmek için dürbün namlu arasındaki yükseklik farkının minimum olması ve 50-70 metreden ilk sıfırlama yapılması gerek. Aslında o kadar uzakta bu sefer de saçma hızı düşecektir.

    Yani sizin dediğiniz gibi hesap etmeden sıkabilmek için ya namlu dürbün arasındaki yükseklik ve açı farkı minimum düzeyde olacak ya da inanılmaz hızlı saçmayla uzak mesafeye sıfırlanacak.

    ben de dün arabadan cikarip bir iki atis yaptim 40 mt de 10 cm saga cekiyordu. Sonra isittim biraz kaloriferde duzeldi. Soguk sicak farki cok etkiliyor. Yaklasik 30 derecelik sicaklik değişiminin sonucu buydu.

    aklıma gelen iki ihtimal var.

    1. namlu merkezden delinmediği için farklı gecikmeyle ısınıp soğuyor. farktan dolayı bir tarafa doğru çekiyor.

    2. namlu malzemesi homojen değil. sağ sol arasında farklı genleşme katsayıları var.

    3. ütopik seçenek. namlu sağ yada solu farklı derecede soğumuş.

    ...1.si düz çelik boruyu dısarıdan presleyip yiv ve set ekleyerek yapılan namlulardır. bunlara pürüzsüz temiz büküm de diyorlar.

    2.si düz çelik boruyu ısıtıp kıvırırlar genelde poligonal tüfeklerde kullanılır.(ateşli tüfeklerde uzun mesafelere en dengeli çekirdeği bu namlular atarlar.

    Birincisini pek anlamadım ama ikinci şekilde yapılan namlu sıcaklık değişimlerinden etkilenmez mi? Özellikle yivin tur sayısı değişir diye düşünüyorum. Namlu kesen arkadaşlar tur hesabı yaparak kesiyorlar. Tabi küsürlük bu değişim atışı nasıl etkiler bilemiyorum. Isıtılıp düzeltilen motor kranklarının ısınıp soğudukça yine eski yamuk haline döndüğünü duymuştum.

    ...Son olarak havalı tüfekler de kullanilabilecek son noktayı fx dış büküm yiv-setlerde yakaladı. Hata payı sıfır ömrü az namlular üretiyor. Fx namlulari aynı uzunluktaki diğer namlular göre çıkış hızını fazla vermektedir.

    Dış büküm namlular hakkında bilgi verir misiniz?

    Teşekkürler

    Evet ama kaç atış yapıyor

    Tüp hacmi hangisinde daha fazla huben regülatör var viperde varmı

    Viperde regülatör yok. Huben de iki şarjör yada ikiye yakın sıkıyordu. Zaten regülatörü düşürünce 2 şarjör sıkar. 80 jülle bir şarjörü bitiremiyor diye hatırlıyorum.