Ben de havalıların da, yüksek kalibreli olanların, ruhsat ile alınıp satılması taraftarıyım. Aldım sattım ruhsatı devir ettim kafam rahat. Ruhsat mı sordular. Buyurun memur bey. Herşey açık net.
barutsuz tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaşlar merhaba bu konu ile pek alakası yok ama hem türk hem yabancı sitelerde pek değinen olmamış pcp pompa ile tüp dolarmı, denedim doluyor
. 6 litre tüp 240 bar'dan 300 bar'a (benim tüfek hercules olduğu için 250 bar basınç altına boş muamelesi yapıyorum) yaklaşık 5 saatte 1500 pompa ile (pompa hatsan marka) doluyor. Uğraşmak isteyen olursa gene detaylı anlatırım.
Ben de çok aramıştım. bir tane vidyo bulabilmiştim. ingilizce bir kanal. adam aslında dalgıçtı. malumunuz dalgıçlarla aynı tüpleri kullanıyoruz. o da aynı şeyi söylüyor. olmaz mı olur ama ZOR olur.
ama tankı küçültürseniz doldurma konusunda daha rahat edersiniz.
-
-
Ağırlıkları farklı cisimlerin yere düşme hızları aynıdır evet ama burda namludan yüksek hızda çıkan pelletler söz konusu biz bu pelletleri elimize alıp yere bırakmıyoruz ki öyle yapsak dediğiniz gibi olur evet ama bunları belli bi güç uygulayıp fırlatıyoruz ve burada sadece yer çekimi değil sürtünme faktörü ortaya çıkıyor onun için güçsüz olan silah hafif pellet attığı için ve aynı kalibre sürtünmeden daha çok etkilenecek ve daha erken düşecek ..Ama güçlü ve ağır pelleti atan sürtünmeden daha az etkilenip enerjisini daha iyi koruyup daha geç düşücektir..Bence bu sorunun ceabı ağır pellet yukarı vurur..Şöylede bi örnek bi golf topu ve bi bilyem var ikisini aynı anda yerebırakıyorum ve aynı anda düşüyorlar burası tamam ama ben bunları alıp fırlatırsam ikisininde düşeceği mesafe çok farklı olur..
Elimizle yere de bıraksak silah la da sıksak mermiler serbest düşüşe tabidir. Hızları aynı olursa vurdukları yer de aynı olur. Burda dikkat etmemiz gereken bir nokta da bc yani sürtünme değeridir. Her merminin ölçülmüş bc değeri var. Bunlar da aynıysa eğer ağırlığın sürtünme üzerinde de etkisi olmayacaktır. Ama bc değeri ile alakalı forumda başka bir konuda farklı pelletlerin bc değerinin aynı olamayacağı konusında bir konuşma vardı. Konu hakkında bilgim olmadığı için birşey diyemem.
-
'abi yarın öbürgün cama tıklayıp senden özel yemek istemezlewrse'
bu hizmete ben de camı tıklatabilirim.
-
-
ben namlu ucunu kast etmiştim. ama çok da incelememiştim. namlu sonunda ateş gizleyen gibi sanırım dört tane çok büyük ve uzunca delikler vardı. tabi namlu giydirmesinin altında. ama bu parça namluya sonradan mı takılmış yoksa namlunun kendi üzerine mi işlenmiş bilmiyorum. eve gidince bir bakarım.
poyrazaga abi peki sizin silah neydi?
-
Başka bir konuda yortıcı hayvanları korkutmak için aradığınızo söylemişsiniz. Ama şimdi de mode 25 güçlü diyorsunuz. Deysin ama öldürmesin korkutsun istiyorsanız zoraki alırsınız yarım pompa yamarsınız. Olmadı bir pompa yaparsınız. Gücünü ayarlayabilirsiniz. Hatta 4 pompa bile yapılıyor diyorlar. Pompa kendinden. Başka bir alete gerek yok.
E sizin dediğiniz mode 25 te bildiğim kadarıyla pompa ayarı yok. Çekiç ayarı yok valf ayarı yok. Ya aldığınız gamo gibi öldürücü olursa?
O yüzden zoraki dedim.Bizim bildiğimiz bu kadar. Aslında e biktim abi son noktayı koymuş. Seç beğen al tarzında.
-
Ayrıca forumda birkaç tane satılık zoraki var. Hatta forumda bilgi alabileceğiniz birçok insan var. Zira zoraki fan grubu var.
-
Merhaba başka konularda alma sebebinizi belirttiğiniz için zoraki diyorum. Yarım pompa bile yapıp atış yapabilirsiniz. Bu şekilde sadece korkutma amacına ulaşırsınız.
-
-
Teşekkürler hocam, sanırım direkt Np03 modelini alacağım. 🙂
NP 1,2 VE 3 lerden biri soldan kurmalıydı. sizin için önemli ise ona göre de tercih yapmanızı öneririm.
-
yarı otomatik tüfek çalışma prensibi . namlu içi gaz basıncıyla mekanizmanın tekrar kurulmasıdır. boş atış yaptığında namlu içi pellet olmadiğindan basınç olmaz. mekanizma tekrar kurulmaz . sorun budur bence
Boşken kuruyor mekanizma
-
Galatian ve invader çok güzel duruyor. Pcp değil gibi. Hatsnın otomatiği nasıl ve hangi tüfekler birbiriyle aynı bilmiyorum ama forumda hatsan sortie ile ilgili bir abimiz yorum yapmıştı. Mekanizması bozuluyor uzun vadede diye. Galatian nasıl bilmiyorum. Ama kral otomatikler namludaki basınçlı hava ile çalışıyor. Yani yivli ve yivsiz bazı otomatiklerdeki gibi.
-
Her yaşayan ölür, her yeni eskir; yaşlanan herkes zevâl bulur. Her şey fanidir, gider.
Kimi de geldi yenileniyor. Geçiyor zaman.
-
Ayrı bir konuda yazmak istoyordum ama kısaca değineyim. Kralın iki pcp si vardı ve toplamda 8 tane kadar sorunları vardı. İkisini bir gönderdim. 3 haftanın sonunda tetiğinş alyanla sıkıp gönderdiler. En basit sorun buydu ki eğer o da yapılmasaydı kutuyu açmadan göndermişler diyecektim.
-
Bldiğim konularda yazayım. Hatsan krala göre ağır diyorlar. Ama genel olarak pcp ler yivsiz tüfeklere göre ağır. Np 04, auto ve ekinoks aynı alt yapıya sahip. Dipçikleri tüpleri ve namluları farklı. Ama auto nun tüpü önde olduğu için olduğundan daha ağır hissedersiniz. Np 04 daha hafif gelir.
Bir de 50 metrede 15 cm 15 cm hedefi yivsiz tüfekle vurunca seviniyoruz. Pcp den 1 tl grupman bekliyoruz. Hem arkadaşlardan bazıları yapıyor da. Hem de bazı silahlar yapıyor. Ama biz fazla şey istiyoruz gibime geliyor. Yivli ateşli silahlarda atış yapanlar alıştırma için kullanıyorlarsa tamam ama zevkine ateş edenler beklentilerinden dolayı kendini mutsuz ediyor.
Ama zaten yarı otomatik aradığınız için grupmandan kısmen vazgeçmişsiniz demektir. Zira yarı otomatiklerde sapma kısmen fazla oluyor diyorlar.
Silahınız şimdiden hayırlı olsun.
-
... sanırım Np02 veya Np03 modellerine yöneleceğim. Pompa ile dolumu da düşününce Np03 modeli olacak gi...
dolum konusunda sorun yok. 425 cc 200 bar tüpü tak, çıkar, dinlen, pompayı dinlendir, basınç göstergesini kontrol et vs. gecikmelerle çok rahat yarım saatte doldurulur. 230 cc 200 bar tüpü 10 bardan 200 bara 130 pompayla basmıştım. çin malı pompa.
-
-
Arkadaşlar kral puncer rambo deneyen, alan oldu mu? Kullanımı nasıl? Değerlendirir misniz?