Hocam inanın aldığımdan beri bir iki kez deneme fırsatım oldu. uzun yolda full yüklü şekilde klima kapalı 120 km sabit şekilde 1.4 TL yaktı.litresini 19.48 den aldım.
şehir içi de 2.1 TL yaktı.
henüz tam hesaba oturamadım.
Fiyatlar değişken olduğu için km'de şu kadar yaktı diye hesap yapmıyorum ben. Ayrıca farklı marka farklı fiyatlı gaz ile farklı mesafe performansı gösterebiliyor.. Bende 2018 1.0 Dacia Sandero Stepway ve Prins Technomax kiti var, üç ay kadar önce taktırdım. İlk dolumumda ( Opet) uzun yol şehir içi karışık 36 lt ile 460 km yaptım.Yani 12,78 km/lt oldu. Ikinci kez yine Opet ile bu sefer 36 litre ile 340 km oldu. 9,44 km/litre olunca tepem attı, kontrola götürdüm bir sıkıntı yok, yakıt çok fark eder dediler. Bundan sonra Petrol Ofis aldım yine 36 lt ile şehiriçi 415 km yol yaptım ki bu memnun edici. Tavsiyem km hesabı yapmaktır çünkü aynı gün yolda şöhretli şöhretsiz markalarda 18.90 TL'den 22,10'a kadar çeşitli fiyatlar gördüm. Ancak bir markada ve hatta o markanın belli istasyonunda karar kıldıktan sonra km de kuruş hesabına gitmek daha anlamlı olur bence