Bu tüfekler yıllardır serbest ve şimdiye kadar suç unsuru oluşturmadılar,
Bazı vakalar var. Tahribat videolarını bile paylaşmayın derken detaylarıyla buraya yazmam, isterseniz ilgili haberleri Google'da bulabilirsiniz.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bu tüfekler yıllardır serbest ve şimdiye kadar suç unsuru oluşturmadılar,
Bazı vakalar var. Tahribat videolarını bile paylaşmayın derken detaylarıyla buraya yazmam, isterseniz ilgili haberleri Google'da bulabilirsiniz.
İlk çıkan HP01 kısa namlu 4,5 mm ile dördüncü kat balkonundan yerdeki gazoz kapağını gezdiriyorum, pellet hiç fark etmiyor.
Arkadaslar selamlar,
Optik ihtiyacimiz bir arkadasimda atil duran optima 2,5-10x50 ile karsilamaya karar verdim ancak bir sorunum var. Durbunun ust tarafinda bulunan ve artikili asagi yukari ayarlamaya yarayan turrent optik merkezleme sonrasi neredeyse klillerin sonunda artikili oynatmaya basliyor dolayisiyla az bir miktar oynatiyor. Turentte ayrica asiri bir yumusaklik var. Oneri ya da tamir icin destek olabilecek var mi?
İzmir Gaziemir'de Yüksel Yılmaz
Tel : 0542 355 13 50
Tufek kargoda kayboldu sanirim
Hangi kargo şirketiydi ?
Satıcı direkt Türkiye'ye yollayacaksa ihracat olduğu için fiyattan KDV'yi düşer ama bu kez Türkiye'de gümrüğe tabi olur.
Ben Huma'nın kendi sitesinden bir tane regülatör aldım. KDV'siz fiyatla aldım ama posta ve fatura tutarı toplamı üzerinden çatır çatır da gümrük ödedim. Avrupalı satıcıların çoğu da öyle Çinliler gibi düşük fiyat yazmazlar, maliyeti ona göre düşünün.
İçindeki plastik bigudileri ortadan düzgünce kesip aralarına içindeki gibi pullardan yerleştirip odacık sayısını arttırırsan biraz faydası olabilir. Deneyeceksen önce ucuz olan Kralda dene derim.
Benim başka bir modelle değiştirmeyi düşündüğüm Discovery 8-32X50 HD bir dürbünüm var. Ancak bir yıllık ve tertemiz. Sıfırı 5500 TL.
4000'e vermeyi düşünebilirim.
Bu haberlerle bir de çelik tava delme, briket kırma tahribat videolarını yan yana düşünün ve sonunda havalılar de ruhsata bağlansın. Bari şu tahribat paylaşımlarından vaz geçilse...
Solid için dizayn edilmemiş iki pcpmde ( reximex Throne Gen1 ve Niksan Ozark TW ) denemek için hafif diye 22 grain hollow point solidlerinden aldım ve denedim. Niksan Ozark ile tahmin ettiğimden daha iyi sonuç elde ettim. 100-110 m hedefte çok az bir sapmayla hemen hemen JSB 18,13ninkine yakın vuruş noktasına isabet etti, atışlar arasında dağılım da çok azdı. Hatta 18,13ler yerine bunu standart mühimmat olarak kullanabileceğimi düşünüyorum. Rex Gen1'de denemedim ama benzer sonuçlar göreceğimi tahmin ediyorum.
Kırmızı parçayla ne yapılıyor onu göstermemiş
Hocam 2 farklı moderatör içi tasarımım var biri yönlü biri yönsüz öyle diyim
Yönlü tasarım parça resmi paylaşabilir misin ? Bende de iç yapısından memnun olmadığım fazlalık bir moderatör var, kendim bir şeyler yaptım ama tatmin olmadım. Onu geliştirmek istiyorum yalnız Wranglerden biraz daha büyük çaplı gibi.
Moderatör çeperi ile arasında süngeri tutan silindirik plastik parçaları kastediyorsan Google'da plastik saç bigudilerine bak, değişik ölçülerde yapılıyorlar, uyabilirler.
Ayakların merkezlemesinde imalat hatası kaçıklık olabilir. Ön ve arka ayağın yerlerini değiştirip denediniz mi ?
Hiçbir şey olmaz. Vidaları da devamlı sıkıp bozma riskine karşı güçlü olmayan mavi loctite sürüp vidalayın, gevşemezler, gerektiğinde yine çıkarılabilirler.
Niksan Ozark regülatörsüz tüfeğe Huma regulator takma niyetindeyim. Şişe tipi tüp ile tüfek gövdesi arasına regülatör monte edildikten sonra pcp üzerindeki dolum ucu devreden çıkacak, pcp bundan sonra regülatör üzerindeki dolum ucundan hava doldurulacak. Bu durumda tüfek gövdesindeki orijinal manometre ile regülatör üstündeki manometreler hangi basınçları gösterecek ? Regülatördeki manometre tüpteki basıncı, tüfek üzerindeki de regüle hava basıncını mı gösterecek ? Yoksa tüpteki hava miktarını hiç göremeyecek, her iki manometre de aynı basıncı ( ayarlanmış regülatör basıncı ) mı gösterecektir ?
Daha iki gün önce açtım pellet çıkış tarafından. Biraz çizik oldu ama ayarlı pense ile biraz da el hüneri isteyerek açılıyor. Denemedim ama tezgaha sabitlenmiş kauçuk bir yüzeye çıkış tarafını dikine kuvvetle bastırır şekilde döndürülerek de açılır sanıyorum.
Yazdığın tüfekler arasında gen 1 kullanıcısı olarak tavsiye edebilirim ama 2000 TL'ye satan çıkarmı bilmiyorum
Mesela ben Gen1'imi 4000'den aşağı vermezdim.
Bugün merak ettiğim için İzmir Kemeraltı Hatsan mağazasına gidip Factor BP modelini inceledim. Namlu LW mi diye sorduğumda eleman hepsinde LW namlu var dedi. Konuya hakim ve doğru mu bilmiyorum ama bugün atıcı arkadaşlar arasında konuşmamızda bir arkadaş Hatsan'ın LW namluların da ithal Alman yapımı değil, Hatsan'ın LW lisansiyla imal ettiği namlular olduğunu söyledi. Bu kez kafama daha iyi diye bilinen bir namluyu yapabilirken neden o kalitede olmadığı düşünülen bir namluyu da aynı pcp için üretir sorusu takıldı. LW namlu diye fiyat farkı olursa bu kez kendi kendiyle rekabet etmiş olmuyor mu diye başta ilgimi çeken bu modele karşı mesafeli hale geldim.
hangi modeli aldınız
Ozark TW, reg ise Huma 400-500 cc tüpler için genel regulatür
Aldığıma bir an olsun pişman olmadığım pcp dir. Ismarladığım Huma regülatörü de takınca tadından yenmez olacaktır