Hiç eğitimsiz olmaktansa havalı tüfekle eğitim de faydalıdır. En azından dürbünle nasıl nişan alınacağı öğrenilir. Filmlerde nişancı tüfeği alır, hiçbir ayar yapmadan ve mesafeye bakmadan artıkılın tam ortasıyla nişan alır ve vurur. Ama kazın ayağı öyle değil. Aynı ayarla o vurduğundan 50 m ötedeki hedefi vuramayacağını filmden öğrenmesen de havalıyla sahada öğrenirsin.
Oldrifle tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İnternette bulduğum kısıtlı bilgiye göre gen1 modelinde olan hava kaçağı problemi gen 2 de düzeltilmiş deniyor ama başka ne gibi kronik sorunlar var hocam bilgin var mıdır ?
Gen1 modeli de ilk çıktığından Gen 2'ye gelene kadar birkaç iyileştirme gördü. Bende Gen2 modeline geçilmeden önce üretilmiş son parti Gen1'den var. Hava kaçağı veya başka kronik hiçbir sorun yaşamadım ama tüpü çok çıkarıp takmaktan tüp oringini bozdum hava kaçağı oldu, o benim hatam. Bence Gen1'de kronik hava kaçağı var demek konuyu biraz abartmak olmuş. Gen2'yi bizzat denemedim ama yakınlarımdan alanlar oldu, onların bazı sıkıntıları oldu, iade edenler oldu. Aslında beklentileri farklıydı, çoğu ağır solid atmak için modlamaya kalkıştılar ve istedikleri sonuç olmadığı için elden çıkardılar. Yine de ben elimdeki Gen1'den memnunum ve birisi başa baş Gen2 ile takas edelim dese vermem.
-
Benim dürbünlerimden biri bu: Discovery VT-Z 6-24X44 SF IR.
Fiyatı makul, artıkılı rakamlı olduğu için ilk vuruş noktasını referans alarak sonraki atışları ayarlamakta büyük kolaylık sağlar. Başlangıç için öneririm. Satıcı tavsiye etmeyi doğru bulmuyorum. Google'da sorgularsan bulursun. -
Markayı merak ettiğim için Google'da aradım, sizin tüfeğiniz sanırım Düzce'deki Eser Silah Sanayi imalatı. Bazı websitelerinde farklı modellerinin hala satışı varmış gibi görünüyor ama güncel olduklarını sanmam. Google'dan bakınca Düzce'de fabrika adresi ve telefonu var (0380 5375085). Onları aradınız mı hiç ? Fabrika kapanmış bile olsa eğer aktifse o telefon numarasından belki şu anda ne yaptıkları öğrenilebilir. Belki başka firma olarak devam ediyorlar. Diğer bir olasılık da , bildiğim kadarıyla Düzce'de Pusat Arms diye bir PCP imalatçısı var, çok tanınmıyor, bir ihtimal ustaları oraya geçmiş olabilirler ve ulaşılabilirse belki yardımcı olabilirler.
-
Kimse alınıp gücenmesin ama bir PCPnin tam otomatik olmasının bana göre bir esprisi yok. Pellet israfı bir yana namluda sık sık pellet sıkışmasıyla uğraşmak zorunda kalmak da oldukça mümkün...
-
Elinize sağlık. Benim de bir tanesine sahip olduğum Niksan Ozark TW incelemenizi de görmeyi umuyorum
-
Șimlememek neden gerekli? Çünkü yukarı așağı sapma çok fazlaysa dürbünün kliki yetmeyebilir. Șimlemeyle klik kazanırsın.
-
50 metreye dürbün artıkılın ortasında sıfırlanmış varsayıyoruz. 50 metrede hedef vuruluyorsa namlu ekseni hedef doğrultusundadır. Dürbün namlunun üstünde ve namluya arasında bir mesafe olduğu için hedefin vurduğu noktayı görmek için az da olsa aşağıya doğru bir açıyla bakar. Yani dürbün de ancak bir açıda olursa dürbün eksen hattı ile namlu eksen hattı hedef noktasıyla çakışır. Daha uzaktaki bir hedefi yani 120 metreyi dürbünün ekseniyle çakıştırmak için dürbünü kaldırmak gerekir. Bu durumda namlu da yukarı doğru kalktığı için mermi 120 metredeki hedefin üstünden geçer. Bu durumda iki şey yapılır: ayar yapmadan merminin vurduğu yer dürbünün mildotları içinde kalıyorsa boşa giden mermi dürbünle bakarken hangi mildota gelmişse o mildot ile hedefe nişan alınır. Ya da tüfek yerinden kıpırdatılmadan dürbünün ucu yükseltilir, merkezi merminin vurduğu noktaya getirilip sabitlenir, böylece dürbün 120 metreye sıfırlanmış olur.
-
Ağırlığı sağlamak için demir gibi ucuz bir metal üzerine kalay kaplı pellet yapabilirler belki. Hatta hayal gücünü daha da zorlarsak, yine metal çekirdek üstüne yiv sete yapışmayacak özel bir polimer kaplı mühimmat yaparlarsa da hiç şaşmam.
-
Hatsan Flash 18,13 de fena değil. Bana göre Pars ile eşdeğer. Eğer isabette tutarlılık istiyorsanız ister Pars olsun ister Spoton üşenmeyip pelletleri bir hassas terazi edinip tartarak ağırlıklarına göre gruplayacaksınız, ben öyle yapıyorum. 18.13 diye baktığımız pelletlerden aynı kutuda 17.8 de 18.0 da, 18.4 de 18.6 da çıkabiliyor. Bunları ağırlıklarına göre gruplayıp aynılarından atarsanız daha tutarlı sonuçlar görürsünüz.
-
PCP'yi ikinci el alıp satanlar arasında mevcut uygulama PCP'nin faturasının arkasına alan ve satanın şu marka model, şu seri numaralı havalı tüfek tarafımdan devredildi, diğer kişi de tarafımdan devir alındı yazarak tarih, ad soyad, TC kimlik, adres belirterek imzalaması ve iki tarafından da bu imzalı faturadan bir kopyanın kendisinde bulundurması şeklinde yürümekte.
-
Kalay olabilir, hatta şimdiden var galiba bunlardan
-
Merhabalar Gen 2 için yazıyorum
original yay tel kalınlığı 1.20 boy 6cm dış çap 13.50 mm aktif sipir sayısı 8 toplam sipir 10
tel kalınlığını 1.20 den 1.40 a çıkartırsanız valfi her basınç ayarında açmak için yeterli. Ben diğer tel kalınlıklarındada denedim. 1.40 üstü gereksiz.
Bu yazdıklarım orjinal çekiç için geçerli.
Gen2 ile Gen1 çekiç ağırlıklarının farklı olduğunu biliyorum ama hangisi ağır hangisi hafif bilmiyorum. Yine de yazdıklarınız hangi ölçüleri dikkate almam gerektiği hakkında fikir verdi, teşekkürler. Orijinal yayı ölçüp bir kademe kalınını arayacağım.
-
Öncelikli olarak regülatör basıncınız nedir paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Regülatör basıncınız düşükse çekiçi artırmanız fpste değişiklik yapmayacaktır
130 bar
-
Merhaba,
Tüfeğim Gen2'den önceki son parti Gen1. Güç ayarı yaparken çekiç yayının en düşükten 2-3 turundan sonra kolun kurulamayacak kadar döndürüldüğü son nokta arasında fps de hiçbir değişiklik yapmadığını fark ettim. Konuda bilgisine güvendiğim bir arkadaş mevcut yayı daha sert bir yayla değiştirmemi önerdi. Buna göre yay bakacağım. Sorum şu : aynı boy ve çapta daha sert yay bulamazsam ne yapmalıyım ? Aynı çap ve sertlikte 1-2 sargı daha uzun yay mı almalıyım ? Veya aynı çapta daha sert ama uzun yay buldum diyelim. Bunu alıp orijinal yayla aynı boyda kestirmeli miyim veya varsa farklı öneri almak isterim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. -
Çok güzel bilgiler fakat bir şey aklımı kurcalıyor: Havayla da olsa bir mermi atan, çalışabilir bir silahı ( gümrük tarife pozisyon numarasına göre diğer silahlar olarak tanımlanıyor ) sanki hiç kullanılmayacakmış gibi koleksiyon amaçlı diye emniyete beyan edilmesi ve bunun emniyetçe kabul edildiğinden emin misiniz dürbün gibi zararsız bir nesneye bile izin gerekirken hem de ? İnşallah kuşkum boşadır ve anlattığınız kadar pürüzsüz bir süreçtir. Yine de tüfeği sipariş ettikten sonra değil de önceden izin başvurusu yapmakta yarar var.
-
Merhaba arkadaşlar,
Bilginiz için; modlamalar Reximexleri garanti kapsamından çıkarmaktadır. Modlama konusunda en tanınmış iki kişi bu nedenle fabrika ile mutabakat yaparak Reximex ürünlerine modlama yapmama kararı almışlardır.