Daha Çok Gösterşimleme işi biraz garip geldi bana onun yerine ayarlı dürbün ayağı kullansak daha net bir ayar olmazmı:
https://www.hilalav.com.tr/urun/hawke-hm6…urbun-ayagi-dar
Birde örnekte bir yanlışlık var 100 yarda sıfırlanan dürbün 75 yarda 1.5 cm yukarı, 50 yarda 1.8 cm cm yukarı, 25 yarda 1 cm yukarı atar, 14 yarda gene tam hedeften vurur (benim çizime göre), mermi veya peletin namlu hizasından yukarı gitmesi mantıksız, dürbün nişan hizasından yukarı gider, mermi dürbün hizasını iki kez kestiği için bir aralıkta dürbün hizasının üstünde kalır mecburen.
airgunturk.com/attachment/43588/
Resimde mavi hat optik sıfırlanmış dürbün, turuncu namlu dikey hizası, yeşil dürbün için nişan görüş hizası, kırmızı mermi iz düşümü şeklinde bakarsanız yeşil ile kırmızı iki kez kesişiyor bu durumda dürbün 14 ve 100 yard da iki kez hedefi tam vuruyor.
airgunturk.com/attachment/43587/
Birde turet leri neden kullanmamak ve şimlemek gerek onu çok anlayamadım.
Ayarlı dürbün ayağıda aynı görevi görür hocam. Dürbünü silaha öyle bir oturtmalısın ki sağa sola sapma değil optik merkezlemesini yaptığın aynı yatayda vurmak gerek(taretlere hiç dokunmadan) işte şimleme burada devreye giriyor. Taretlerle özellikle sağdaki rüzgar taretiyle rüzgarın estiği yöne göre ayar yapıp kullanabilirsin. Bunun için mildot da kullanılabilir. Şöyle bi örnek vereyim optik merkezlemesini yaptınız dürbünün silaha oturttunız taretlerle hiç oynamadan 50 m de bir atış yaptınız ve hedefin sağında kaldı sağ tareti sıkarak hedefi tam vurur hale geldiniz peki ama 130 m de diyelim nasıl olacak yine tam vurabilecek misiniz ? Bence burada 130 m de yine sağından vurmaya devam edecektir.