O pim hatsanın yüksek raylı (yada hem 22 hem 11 mm ray olan ) modeller için tasarlanmış bu rayın olmadığı tüfeklerde o pim maalesef montajı olanaksız kılıyor. Bende sizin gibi pim olmadan montaj yapmıştım ancak arkadaki cıvata olmadığından dürbünün yükseklik taretini sonuna kadar sıkmama rağmen tüfek hala 25metre mesafede 7-8cm yukarı atıyordu. Sanırım o cıvata olmadığında dürbün ayağı yukarı bakıyor. Ayar için tek bir tıklama bile kalmamıştı. sonra o pimi taşladım yuvaya yerleştirdim ve o şekilde montaj yaptım. Sorun ortadan kalktı.
Yüksek rayın olmadığı tüm tüfeklerde o pim sorun... Ya stop için tüfek üzerindeki deliği büyüteceksiniz yada pimi sünnet edeceksiniz. Aslında bir çözüm daha var. Bunun Diana yapımı olanında pimi ters takarak pimsiz hale getirebiliyorsunuz. Ben öyle yapmadım. Hatsanın ray arkasına yerleştirdiği kocaman stop varken minnacık pimi ne yapayım diye düşünmüştüm.
Sizin için çözüm önerim, yerine uygun bir somunu gine o yuvaya sığacak şekilde taşlayarak koyarsanız gine işinizi görecektir. Yada Hatsan servisten talep edin. Göndereceklerdir. Ucuzda birşey değil şu an protectörü 600 TL cıvarlarında satıyorlar.