shooter54 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Pyramidair de bazen incelemelerini bakardım Tom Gaylord ustanın, bilgi için teşekkürler, Diana 350 magnum da geri tepme rahatsız edici bir boyutta mı. 12 cal yivsiz gibide tepecek hali yoktur diye düşünüyorum.

Kişiden kişiye değişir elbet ama zaptetmesi tekniği kavranması kolay bir tüfek değil kesinlikle. Yaylılarda belirli bir namlu çıkış hızının üstünde her fps hissedilir derecede sarsıntı olarak geri dönüyor. Söz gelimi 350 magnum 15.89 pelleti 800 fps'lerde atarken, onun yarısı kadar tepen bir başka yaylı aynı pelleti 700fps'lerde atıyor.

Yaylıda ideal kalibre 4.5mm, ideal çıkış hızıysa 700-780 fps arası bana göre. Hem mermi yolunun çizdiği eğri hem de tüfeğin tepesi daha efektif. Tabi bu işin "bana göre" si

Hocam , oda güzel tüfek ama 350 magnum premium bambaşka onu almadan bu sevda bitmeyecek 8) Görür görmez beğendiğim bir model 350 Siz bu tüfeği kullanmıştınız 350 magnumun artıları ve eksilerini değerlendirirseniz çok makbule geçer.

Diana 350 magnumun eski bir kullanıcısıyım.

Duymadıysanız Tom Gaylord ismimi ve onun ortaya attığı "Artillery hold" kavramını bir araştırın derim.

Diana RWS 350 Magnum | Blog | Pyramyd AIR
    by B.B. Pelletier A reader named RWS 350 asked for this post, but several others chimed in with interest, too. So, for all of you who like the big springers,…
    www.pyramydair.com

Kendi adıma hatırladığım: çok sıkarsanız adamı tokatlar isabet etmez,

Doğru kavramayla isabet sağlar ama yine de tokatlar 😊

Çok güzel tufekle vallahi ancak geçmişte kullanan bilir, fakat yapabildiklerinin sınırlarını düşününce ben sadece evde dursun bakıp seveyim diye alırdım herhalde şu anda 😀

Togay abim selamlar, epey zaman oldu. Seni görünce çok mutlu oldum 😊

Şimdi arkadaşlar 10 yıl ara verip geri gelince çok şey değişmiş oluyor. Stajyer zamanlarımda Ankaradaydım, stajyer maaşımla Çankırı caddesindeki malum yerden nikko dürbünler, hatsan tüfekler alıp deniyordum.

Ayrıca çok kıymetli bir ekiple tanışma fırsatım da olmuştu, hatta Türkiye'nin ikinci ulusal FT müsabakasına da (2012 Ankara) izleyici olarak katılmıştım. Selam olsun kendilerine.

O zamanki kadro çekilmiş. Bir çok sebebi var ama neyse konu bu değil.

Döndüğümde gördüm ki pcp ler artık piyasayı domine etmiş. Ben ilk yaygınlaştığı zamanlar hobideydim, her şey webley raider single ile başladı, sonra koptu gitti. Hatsan AT44'lere maaşlarını verdi insanlar. Şu an kalitesine oranla tüm yerli pcp ler ucuzlamış diyebilirim.

Yollar sonra bir heyecanla dönüp eski tüfğimi alayım dedim ama ne fayda. Değil sıfırı ikinci elini satan bile yok. Bari ilan açayım dedim almak istiyorum diye...

Dostlar 15-20 yaşında yarı canı alınmış tüfeğe 28-30 bandında isteyen var. Veremeyeceğimden değil ama kızdım. Ne mi yaptım?

İkinci yalnız tüfek parasına, sıfır olarak:

Huğlu Efecto pro lw & 6-24x50 Dürbün, Dolum Aparatı ve Scuba aldım.

Şaka gibi, eskiden yaylısı olanlar para biriktirip pcp ye geçerdi, şimdi pcp'den yaylıya geçmek bütçe istiyor 😄

Şimdi İstanbuldayım evlendik çoluk çocuğa karıştık, uzun süre hanım mesafeli baktı havalılara, ama baktı ki av bayinin önünden geçerken ciğerci kedisi modunu açıyorum en sonunda cevaz verdi sağolsun havalılara 😊

İlana gelince, bir gün piyasa yeniden normale döner de bu tüfekler reel değerini bulursa muhakkak alırım bir tane.

Selamlar, Samet

Maalesef öyle istediğin malzemeyi bulmak 2,3 sene önce idi elimde şuan dm60 var evladiyelik yağlayıp koydum bi kenara ileride yine Diana alırsam diye saklıyorum mod52 de birkez sıfıryayıp 8 ay hiç ayar yapmadan kullanmıştım neden pahalı olduğunu ozaman anladım dm60 ın 😊

2007 yılından bu yana bu forumda onca tabanca-tüfek alıp sattım ama satıp pişman olduğum iki şey:

1) Hw97k 4.5 Tüfeğim

2) Dm 60 Dampa Ayağım

Bu arada yazın Almanya ve Hollandaya gezmeye gideceğim, o zaman bulurum diye ümit ediyorum.

Hw97k üzerinde sportsmatch dm60 dampa ile Hawke 6-24x50 dürbünü gayet verimli kullanmıştım. Şu an yeniden hazırladığım yaylı setim için victoptics S4 3-12x40 dürbün satınaldım. Temel sebebi piyasadaki mevcut tüfeklerin daha fazla tepesi (hw ve dm60 yok maalesef)

Tavsiyem dampa kullanmanız yönünde olur ama piyasada dampa da yok (ben Diana zero recoil ayak edindim)

Yine de fazla güvenmeyip ön mercek çapını düşük tuttum.

Ne biçim bir zamana denk geldik ne adam akıllı tüfek var ne de aksesuar.

Set halinde Güncel Fiyat: 3000 TL

Merhabalar, başlıkta belirtilmiş olduğum iki tüfek 4.5 mm kalibrede maalesef artık ülkemizde sıfır olarak temin edilemiyor.

4.5mm olması koşulu ile, belirtilen marka ve modellerde, (Pro Sport'ta olabilir) iyi kondüsyonda tüfeği olup değerlendirmek isteyen olur da ilanı görürse özel mesajla ulaşmasını rica edeceğim.

Ayrıca ilanı alım gerçekleşene kadar aktif tutma niyetindeyim, bu süre zarfında uygun kalibre stok oluşursa da haber verirseniz çok sevinirim.

Çok yakın zamanda ikinci el olarak yine bu forumdan ilk sahibinden satınaldım. Farklı şekilde bir yol yürüyeceğim ve yerim de az malesef. Kutusu, faturası mevcut, İstanbul içi elden teslim edebilirim.

-Comet 3-9X32 Dürbün

-Hatsan Protector Dampa Ayak

3 Kutu Pellet

-Dürbünü Tüfek kılıfı

-Fatura Kutu vs.

Atışa Hazır Set Fiyat: 3000 TL

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Hatsan'ın altındaki saplama vidası her tüfeğe montajını mümkün kılmıyor maalesef. Çıkarılınca da ayar tutmuyor. Diana ve diğer markayı deneyimlemedim ama. Daha önce sportsmatch kullandım çok memnundum.

Sportsmatch veya Yatagun dampa ayak arıyorum. İstanbulda elden gelip alabilirim, kargo ile de alabilirim. Sıfır bulabilsem alacağım ama artık piyasada pek bulunmuyorlar, elinde ihtiyaç fazlası biri varsa ve haber verirse çok sevinirim.

Sağ olasın hocam dürbün montajını hallettim sıfırlamasını da yaptım ama dürbün kutudan çıktığı haliyle sağa atıyordu. Ya dürbün kutudan merkezlenmemiş çıktı ya da tüfeğin veya ayağın Optik merkezlemesinde sorun var biliyorsun Eğer dürbün Optik olarak merkezlenmezse belirli bir mesafeye sıfırlasan bile farklı mesafelerde pellet sağ veya sola düşebilir Şu an için 80 metrede 30 x 13 cm hedefe her defasında isabet edebiliyor yaylı tüfek için de daha fazlasını aramaya gerek yok. Senin dürbün Maceran nasıl olmuştu hocam merak ediyorum Paylaşırsan sevinirim :)

Son tüfeğim olan hw97k, dürbünüm hawke 6-24 sr12 ve sportsmatch ayağı elden çıkarıp hobiyi bırakalı 11 yıl olmuş.

Bu esnada forum değişmiş, ben değişmişim, ülke değişmiş dünya değişmiş. Eskiler hobiyi tanımlarken "zehir" tabirini kullanırdı. Gerçekten öyle, bir defa girdiğinizde her zaman aklınızın bir köşesinde kalıyor.

Neyse fazla uzatmadan yeniden kanım kaynayınca düşündüm taşındım baktım piyasa çok değişmiş, önce ft seti yapacağım dedim sonra acaba? Dedim. Şimdi pcp set up'ı kurmadan önce biraz bekliyorum araştırıyorum, Yerli piyasa çok çeşitlenmiş. Yeni satıcılar çıkmış, eskilerdem bazıları küçülmüş. Ben de forumda gördüğüm ilk nitro piston tüfeği edindim bu bekleme sürecinde.

Silah değişir tarz değişir ama balistik hep aynı diyerek. Bir de ucuz dürbün taktım üzerine. Bu sıfırlama atışının sonuncusuydu, sonrasında 80-100 metre yoğurt kovasına da uygulama parametrelerince tek atabildim.

Yıllardır bilinç altıma süpürdüğüm tarifsiz bir keyif.

Harici İçerik youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Elinize sağlık. Bir zamanların efsanesi webley patriotların da sahip olduğu venom tetik. Bu seride en çok sahip olmak, kullanmak istediğim tüfek longbowdu sanırım.

O dönem webley fabrikayı kapatıp isim hakkını da hatsan’a satmıştı. Henüz satmadan önce ürettiği ve eline olan tüfeklerle birlikte tabi. İşte bu ilk seri tüfekler 1. Nesil olarak adlandırılmıştı.

Tekrar emeğinize sağlık.

Bir zamanlar webley firmasının havalı tüfek fabrikası İngilteredeyken ürettiği modeller içinde bir "longbow" modeli vardı. En son 2008 gibi fabrikayı elinde kalan parçalarla birlikte bizim bir yerli firmaya sattılar, en fazla iki parti mal çıktı oradan yurt içine. Logbow-Tomahawk-Patriot, PCP olaraksa Raider.

Demem o ki o yıllarda üretilen Logbow'un kalitesinde tüfeği orta sınıf için hiçbir fabrika üretemedi hala.